HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Advent Ženeva i Annecy, putovanje autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke, 4 dana / 3 noćenja

Datumi putovanja:

 • 15 - 18.12.2022.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena:

od 2.300 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Tunelu Mont Blanc (Trieste, Venezia, Verona, Brescia, Milano, Aosta). Nakon vožnje kroz 11,5km dugi tunel ulazimo u Francusku i nastavljamo vožnju prema Annemasseu, gradu smještenom nedaleko od Ženeve s francuske strane granice. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od lokalnih restorana. Noćenje. 

 • 2. dan:

  Doručak. Odlazimo de nedalekog Annecya, poznatog  turističkog centra smještenog na obali istoimenog jezera, grada koji se često zbog krajolika i prirodnog okruženja naziva "Biserom francuskih alpa". Zahvaljujući smještaju na obalama jezera odavna je bio poznato ljetovalište, dok mu je blizina planinskih lanaca i brdovit krajolik omogućio razvoj zimskog turizma. Annecy je doživio svoj gospodarski i kulturni procvat odvajanjem od Ženeve u 13. stoljeću, što mu je u 14. stoljeću donijelo naslov glavnog grada Savoje, a kasnije i vojvodstva grada za vrijeme vladavine Savojske dinastije. Po dolasku, slijedi pješački razgled grada: četvrt Le Thiou na kanalima istoimene rječice, Palača na otoku (najslikanija gradska atrakcija), katedrala sv. Petra,  Hotel de sales, bunar st. Jean, fontana Jean Jacques Rousseau, Place Sainte-Claire, stara i nova gradska vijećnica, dvorac Annecy, most ljubavi, le Paquier….Nakon slobodnog vremena za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana s ponudom autohtonih savojskih specijaliteta odlazimo na fakultativnu kružnu vožnju jezerom u trajanju od sat vremena tijekom koje ćemo lijepo moći vidjeti prekrasnu obalu s gradićima Sevrier, St. Jorioz Duingt i Menthon Saint-Barnard i planinskim vrhovima koji se uzdižu nad jezerom. Po povratku s vožnje ostaje nam slobodno vrijeme za daljnje individualno upoznavanje s gradom. Povratak u hotel. Noćenje.  

 • 3. dan:

  Nakon doručka odlazimo autobusom do obližnje Ženeve, jednog od najpoznatijih švicarskih gradova, financijskog i diplomatskog središta. Ovdje se nalaze sjedišta raznih UN-ovih tijela, Međunarodnog Crvenog križa, Svjetske trgovinske organizacije i mnogih drugih. Razgled grada: Hotel Beau Rivage, svjedok mnogih važnih povijesnih događaja, spomenik Sissi supruzi Franje Josipa na mjestu gdje je ubijena, Mauzolej Karla II, vojvode od Brunswicka, mostovi na Roni, trg Place Neuve,  park Bastions u kojem se nalazi spomenik „Zid Reformacije“ posvećen vođama religijskih reformi 16. stoljeća, trg Place du Bourg-de-Four srce staroga grada,  katedrala St. Pierre, Engleski vrt s botaničkim satom poznatim po najdužoj kazaljci za sekunde na svijetu, Jet d'Eau, najviša fontana na svijetu. Ostatak dana je slobodan u gradskom središtu za šetnju, posjete muzejima ili kupovinu tipičnih suvenira poput finih čokolada, satova, švicarskih sireva ili nožića. U popodnevnim satima preporučamo posjet nekom od atraktivnih muzeja kao što su “Muzej povijesti umjetnosti”, “Muzej Patek Philippe”, “Muzej crvenog križa i crvenog polumjeseca”… Atraktivna je i adventska ponuda u Engleskom vrtu gdje se možete zabaviti i na panoramskom kotaču s prekrasnim pogledom na staru Ženevu i jezero. Povratak u hotel. Noćenje.
   

 • 4. dan:

  Nakon doručka napuštamo Annemasse i krećemo prema tunelu Mt. Blanc. Nakon spuštanja u dolinu Aoste vozimo se prema Milanu i dalje do Soave, glavnog centra proizvodnje čuvenog istoimenog vina. Slobodno vrijeme za ručak i razgled slikovitog gradića: posjet srednjevjekovnom dvorcu obitelji Scala i Visconti koji dominira cjelokupnim područjem vinorodnog kraja, palače Scaligero, Sconti-Sambonifacio, Cavalli, Palača pravde, katedrala Sv Lovre, crkva Sv Jurja iz XI stoljeća… Nastavljamo vožnju prema istoku Italije i Sloveniji. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.
   

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.300 kn (305,26 €)

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Annemassu, razgledi Ženeve i Annecya prema programu, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj putnika: 40

   

 • Cijena ne uključuje:

  stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično, ulaznice. Trokrevetna soba moguća je samo za djecu do 12 godina (ograničeni broj).

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: €2 (po osobi/noć) .


   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Jednokrevetna soba: 900,00 kn (119,45€)  Vožnja brodom po jezeru Annecy € 16,00, Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja.

   

 • Napomena:

  Odgovorni organizator: Jadrotours

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.