HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Bejrut, putovanje avionom iz Zagreba, 3 dana / 2 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 09 - 11.11.2018.

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Zagreba.

Cijena:

od 4.090 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - BEJRUT

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Bejrut u kasnim prijepodnevnim satima. Po slijetanju u Bejrut nakon tri sata izravnog leta i obavljanja carinskih formalnosti odlazak u panoramski razgled glavnog grada Libanona. Grad koji na ovom mjestu stoji već barem 5000 godina, Bejrut se kao feniks uzdigao iz vlastita pepela i metropola je koja nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom, ujedno se diči titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćni izlazak, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, ali na mediteransko-arapski način. Bejrut je takva fantastična mješavina da je teško opisiv i neusporediv! Smještaj u hotel. Fakultativno odlazak na večeru u jedan od brojnih gradskih restorana s tipičnom libanonskom kuhinjom – a libanonska je kuhinja jedna od najpoznatijih u svijetu (doplata prilikom kupovine aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

 • 2. dan:

  BEJRUT: fakultativno izlet BAALBECK – KSARA – ANJAR

  Doručak. Slobodan dan za istraživanje „Pariza Bliskog Istoka“. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u dolinu Bekaa (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka krećemo preko planine Libanon i dolaskom u dolinu Bekaa (poljoprivredno središte ove male zemlje) putujemo prema Baalbecku, 85 km udaljenom na sjever od Bejruta. U Baalbecku se skriva jedna od najdragocjenijih ostavština starog Rima koje se ubraja među nekoliko čuda starog svijeta: lokalitet nekoć poznat kao „Heliopolis“ (Grad Sunca) koji uključuje hramove Jupitera, Venere i Bakusa i pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto od iznimne i neprocjenjive važnosti s hramovima koji su se ubrajali ne samo među najveće, već su i među najbolje očuvanima uopće. Nakon razgleda lokaliteta nastavljamo prema Chateau Ksara, poznatoj vinariji i povijesnim špiljama kako bismo probali lokalno vino. Ksara je očuvala libanonsko bogato nasljeđe proizvodnje vina i predstavlja okosnicu libanonskog vinarstva, još od 1857.g. Ručak. Poslije degustacije vina u Ksari izlet ćemo završiti u Anjaru, povijesnom gradiću iz 8.st. i mjestu palače poznate dinastije Omejida (dinastije koja je 711.g. prešla iz Afrike u Europu preko Gibraltara i zavladala Pirenejskim poluotokom). U podnožju Istočnog lanca, u neposrednoj blizini značajnog izvora vode iz rijeke Litani, Anjar je mjesto koje je igralo značajnu ulogu u antici i srednjem vijeku, budući da je bio raskrsnica svih značajnih putova. Povratak u Bejrut u predvečerje, slobodna večer. Noćenje.

 • 3. dan:

  BEJRUT: fakultativno izlet JEITA I BYBLOS - ZAGREB

  Doručak. Slobodno jutro za osobne programe. Predlažemo da posjetite jednu od najljepših podzemnih špilja u svijetu, odnosno jedan od najslikovitijih libanonskih gradića, prekrasni Byblos. Spilja Jeita, predivno čudo prirode, sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Spilja je nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda! U nastavku putovanje prema Byblosu: otkrijte grad star 7000 godina, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih svjetskih gradova. Smješten 37 km sjeverno od Bejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinom Feničana, Rima, Bizanta... Ručak i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. U nastavku dana transfer prema bejrutskoj zračnoj luci. Planirani let za Zagreb u večernjim satima.

 • Cijena:

  CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

  Hotel Gems 4*: FM 3.890 / 4.090 kn
  Hotel Ramada Down Town 4*: FM 3.990 / 4.190 kn
  Hotel Four Points by Sheraton Le Verdun 4*: FM 4.190 / 4.390 kn
  Hotel Radisson Blu Verdun 5*: FM 4.390 / 4.590 kn
  Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz posebnim zrakoplovom na liniji Zagreb-Bejrut- Zagreb
  voditelja putovanja
  doček i asistenciju u zrakoplovnoj luci u Bejrutu
  smještaj u odabranom hotelu 4* ili 5* u Bejrutu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi dva noćenja s doručkom
  dolazni i odlazni transfer s panoramskim razgledom grada
  službenog lokalnog vodiča
  te troškove organizacije i prodaje

   

 • Cijena ne uključuje:

  zrakoplovne pristojbe
  fakultativne izlete, večere
  vizu za Libanon (turistička viza je trenutno gratis do daljnjeg)
  ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  javni prijevoz
  obveznu doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača (u iznosu od 15 $ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
  te troškove osobnih narudžbi

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za jednokrevetnu sobu:

  Hotel Gems 4*: 590 kn
  Hotel Ramada Down Town 4*: 690 kn
  Hotel Four Points by Sheraton Le Verdun 4*: 740 kn
  Hotel Radisson Blu Verdun 5*: 840 kn
  Doplata za izlet Baalbeck-Ksara-Anjar s uključenim ručkom: 540 kn
  Doplata za izlet Jeita i Byblos s uključenim ručkom: 590 kn
  Večera u tipičnom libanonskom restoranu (uključen povratni transfer): 440 kn

   

 • Napomena:

  Odgovorni organizator: Mondo Travel

Libanon, domovina abecede, ljubičaste boje, stakla i cedra, od pamtivijeka prati reputacija kreativnosti, otpornosti, izdržljivosti... a njegov glavni grad to svakim svojim kutkom dokazuje.
Prijestolnica Libanona metropola je koja se iznenađujuće brzo oporavila od bliske prošlosti i danas nosi epitet jednog od najživljih gradova svijeta.
Nekoć poznat kao „Pariz Bliskog Istoka“, Bejrut je moderan grad u kojem osjećate miris Mediterana, ali i Bliskog Istoka.
Fascinantan, uzbudljiv i šarmantan, Bejrut je poseban i neusporediv!

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.