HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Bretanja i Normandija, dvorci Loire, autobusom iz Pule, Pazina, tunela Učka i Rijeke, 9 dana / 8 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 30.09. - 08.10.2018.

Vrsta prijevoza:

Autobusom iz Pule, Pazina, tunela Učka i Rijeke.

Cijena:

od 4.790 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Tunelu Mt Blanc (Trieste, Venezia, Verona, Brescia, Milano, Novara, Aosta).  Dolazak u Annemasse nedaleko Ženeve u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel 3*. Nakon kratkog odmora fakultativno odlazimo našim autobusom do Ženeve, jednog od najpoznatijih švicarskih gradova, financijskog i diplomatskog središta na obali istoimenog jezera. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim gradićem ili za večeru u nekom od tipičnih burgundskih restorana. Povratak u hotel. Noćenje. 

 • 2. dan:

  Nakon doručka krećemo prema prema centralnoj Francuskoj. Ugodna vožnja kroz atraktivna područja doline rijeke Rone i Burgundije prema pokrajini Berry. Stižemo u Bourges, grad koji se smjestio u ravnici između Rijeka Cher i Loire. Razgled monumentalne gotičke katedrale Sv.Stjepana iz XII stoljeća i slobodno vrijeme  za uživanje u srednjevjekovnoj gradskoj jezgri. Nastavljamo vožnju prema Toursu, srednjevjekovnom gradu koji leži na obali Loire, a poznat je po svetome Martinu koji je najveći dio svog života proveo u obližnjoj opatiji Marmoutier. Prema legendi, dok su njegove posmrtne ostatke u kasnu jesen vozili rijekom Loirom, počela je listati i cvasti vegetacija duž obale.  Smještaj u hotelu s 3*. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju gradom. Noćenje.

 • 3. dan:

  Doručak. Krećemo prema zapadu i stižemo u Villandry gdje ćemo razgledati dvorac iz 16. stoljeća koji je sagradio ministar financija kralja Francoisa I, Jean de Breton i prekrasne terasaste vrtove gdje se u savršenom skladu boja izmjenjuju gredice zasađene ukrasnim biljem i sezonskim povrćem. Joachim Carvallo, vlasnik dvorca zaslužan je da je 1920.g. dvorac otvoren za javnost.    Nastavljamo vožnju prema Angersu na obali rijeke Maine, sjedištu Anžuvinske dinastije i dvora provansalskog i anžuvinskog grofa i kralja Napulja, dobrog kralja Renea. Slijedi fakultativni posjet  i angerskoj tvrđavi koju je početkom 13. stoljeća sagradio kralj Louis IX Sveti: tapiserija Apokalipse, kapela, bedemi... Slobodno vrijeje za šetnju do katedrale Svetog Mauricija iz 12. stoljeća. Vozimo se dalje prema ušću Loire u Atlantik i prekrasnoj Bretanji. Smještaj u hotelu s 3* u Vannesu na obali lagune Morbihan. Preporučamo kušanje ribljih specijaliteta u nekom od mnogobrojnih restorana na obali. Noćenje.

 • 4. dan:

  Doručak. Krećemo na put misterioznom Bretanjom kroz područje Finistera što u doslovnom prijevodu znači “kraj svijeta”, podučje koje je uvijek bilo odvojeno od francuske, pa i bretonske svakodnevice, posljednje utočište Druida pred nailazećim Kršćanstvom. Posjet Locronanu koji se uzdiže na uzvisini odakle se pruža prekrasan pogled na bretonski okoliš. Šetnja gradićem gdje vrijeme kao da je stalo prije nekoliko stoljeća i gdje je R. Polanski snimao dijelove filma “Tess”. Nastavljamo vožnju prema nedalekom  Guimiliau gdje ćemo upoznati crkveno dvorište, bretonsku specifičnost, najvećim dijelom iz 15. i 16. stoljeća s klesanom kalvarijom, kosturnicom i krstionicom prekrivenim stoljetnim lišajevima. Nastavak vožnje prema našem današnjem odredištu, prekrasnom St Malou, nekad gusarskom središtu, gradu na morskoj obali okruženom impresivnim zidinama gdje je rođen Francois Rene Chateaubriand, otac francuskog romantizma. Smještaj u hotelu s 3* u širem centru grada. Slobodno vrijeme za šetnju prekrasnim gradom sa specifičnom bretonskom arhitekturom i mnogobrojnim restoranima gdje preporučamo kušanje palačinki od crnog brašna i prvoklasnog bretonskog piva. Noćenje.

 • 5. dan:

  Nakon doručka odlazimo u posjet Mont Saint-Michelu, „čudu zapadnog svijeta“, veličanstvenom samostanu-gradiću podignutom u zaljevu pod jakim utjecajem plime i oseke. Ovo mjesto godišnje bilježi više od 3,5 milijuna posjetitelja. Vožnja lokalnim autobusom od terminala do ulaza u spomenički kompleks i zidine te pješice  glavnom ulicom i mnogobrojnim stepenicama do crkve i samostana koji predstavljaju vrhunac gotičke gradnje 13. stoljeća. Slobodno vrijeme za razgled, slikanje i kupovinu suvenira. Odlazimo obalnom cestom duž plaže poznate po pješčanom jedrenju do gradića Cancale. U najpoznatijem francuskom centru uzgoja kamenica zadržati ćemo se dovoljno dugo da možete uživati u kulinarskim blagodatima Atlantika i ovisno o rasporedu oseke i plime doživjeti zanimljivu “berbu” kamenica pomoću traktora.  Nastavljamo vožnju do nedalekog Dinana, gradića na brežuljku nad rijekom Rance, okruženog izvanredno očuvanim 3 kilometra dugim srednjevjekovnim zidinama. Šetnja slikovitim uličicama i zidinama. Povratak u St. Malo. Noćenje.    

 • 6. dan:

  Doručak. Putovanje se nastavlja kroz prekrasne zelene normandijske krajolike. Posjet gradiću Bayeux s vrlo zanimljivom povijesnom jezgrom u kojoj se nalazi i muzej s tapiserijom kraljice Matilde koja prikazuje osvajanje Engleske od budućeg engleskog kralja, normanskog vojvode Williama Osvajača (najduža sačuvana tapiserija na svijetu). Posjet spomen groblju gdje su sahranjeni pripadnici britanskih postrojbi poginuli u borbama tijekom operacija iskrcavanja na normandijskim plažama tijekom kasnog proljeća 1944.g. Nastavak vožnje prema “plažama iskrcavanja” do lokaliteta Longues-sur-Mer gdje se nalaze izvanredeno dobro očuvani ostaci njemačke topovske baterije između plaza Omaha i Gold. Nakon razgleda i slikanja baterije nastavljamo do obližnjeg slikovitog mjesta Arromanches les Bains gdje su odmah po iskrcavanju  6.6.1944. saveznici počeli graditi pontonsku luku Mulberry B čiji se ostaci i danas mogu vidjeti na pješčanoj plaži i koja je imala važnu ulogu tijekom daljnjih ratnih operacija .  Zadržavanje za kupovinu suvenira i fakultativni  posjet muzeju „Iskrcavanja u Normandiji“. Smještaj u hotelu 3* na području plaza u nedalekom Ouistrehamu. Noćenje. 

 • 7. dan:

  Doručak. Vožnja do Caena gdje ćemo posjetiti slikovitu otvorenu tržnicu s nevjerojatno bogatom ponudom domaćih proizvoda.   Nastavljamo prema Honfleuru, gradiću na ušću rijeke Seine u more. U ovom starom ribarskom gradiću koji je u drugoj polovici 19. stoljeća privlačio mnogobrojne impresioniste razgledat ćemo crkvu svete Katarine, najveću francusku drvenu crkvu iz 15. stoljeća, le Vieux Bassin – staru luku na popisu UNESCOVE kulturne baštine, staro skladište soli Les greniers a Sel. Slobodno vrijeme za ručak, slikanje ili kupovinu suvenira.  Odlazimo prema nedalekom Pont l’Evequeu, gradiću smještenom na području čuvenom po uzgoju jabuka i proizvodnji jednog od najpoznatijih francuskih žestokih pića i jabukovače. Fakultativno ćemo posjetiti  destileriju Calvadosa gdje ćete moći vidjeti tehnologiju proizvodnje i imati mogućnost kupovine autohtonih proizvoda. Povratak u hotel. Noćenje. 

 • 8. dan:

  Nakon doručka napuštamo Normandiju i krećemo u smjeru Pariza i dalje prema Alsaceu gdje ćemo prenoćiti u Mulhouseu, drugom najvećem gradu ove zanimljive regije. Smještaj u hotelu s 3*. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju obližnjim centrom grada koji leži na obalama dvije rijeke, Ill i Doler.  Noćenje.

 • 9. dan:

  Doručak. Vožnja autobusom kroz Švicarsku (Luzern, Bellinzona, Lugano) prema Italiji (Como, Milano, Verona, Venecija) i Sloveniji. Dolazak u Rijeku i Pulu u večernjim satima.

 • Cijena:

  Redovna cijena iznosi 4.990 kn 

  First minute cijena 4790 kuna vrijedi za uplate do 29.7.18. ili popunjenja mjesta predviđenih akcijom.

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 8 noćenja s doručkom u hotelima s 3* prema programu, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

   

 • Cijena ne uključuje:

  troškove ulaznica, stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično. 

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 2,00 euro (po osobi/noć) – podložno promjenama. Jednokrevetna soba: 1.800,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje 126,00 kn; Osiguranje otkaza putovanja s putnim zdravstvenim osiguranjem: 216,00 kn.

 • Napomena:

  Odgovorni organizator: Jadrotours

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.