HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Burgundija, dvorci Loire i Pariz, putovanje zrakoplovom iz Zagreba, moguć polazak iz Pule, 5 dana / 4 noćenja

Datumi putovanja:

 • 07 - 11.10.2020.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba, moguć polazak iz Pule

Cijena:

od 6.080 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - PARIZ - AUXERRE - DIJON
  Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:00 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati ukrcaj u autobus i putovanje prema Burgundiji. Putem ćemo posjetiti čarobni gradić Auxerre, 4. grad po veličini u Burgundiji, poznat po proizvodnji vina među kojima se ističe Chablis. Auxerre je jedan od najstarijih francuskih gradova, a njegovo središte starog grada i danas izgleda kao nekoć i odzvanja duhom prošlih stoljeća. Nastavak putovanja prema Dijonu, glavnom gradu regije. Grad u općoj kulturi poznat po senfu, jedan je od najljepših gradova Francuske. Nekoć su moćni burgundski vojvode vladali iz Dijona dobrim dijelom zapadne Europe, pa se Dijon u 14. i 15. st. može smatrati jednim od najvažnijih gradova Europe tog vremena, a zahvaljujući očuvanosti svoje povijesne jezgre Dijon se nalazi i na popisu zaštićene baštine UNESCO-a. Po dolasku razgled središta grada i smještaj u hotel. Noćenje.

 • 2. dan:

  DIJON: izlet ROUTE DES GRANDS CRUS  I BEAUNE
  Doručak. Danas ćemo napraviti izlet po jednoj od najpoznatijih francuskih vinskih cesta: Route des Grands Crus jedna je od slavnih francuskih vinskih cesta koja se zbog svoje slikovitosti i upečatljivosti upisala i na popis organizacije UNESCO. Cesta vodi kroz najprestižnije burgundske vinograde i kraj 38 vinogradarskih sela između Dijona i Beuanea. Zaustavit ćemo se na ruti u Nuits Saint George, malom mjestu u sredini rute s najboljim vinogradima Burgundije. Nuits Saint George je poznat i kao „Ville d'Espace“ (Svemirski grad) jer je prilikom slijetanja na Mjesec misije Apollo XV jedan od kratera nazvan imenom mjesta. Posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati vino (uključeno u cijenu aranžmana). Na kraju ceste dolazimo do grada Beaune. Jedan od najpoznatijih gradova regije, Beaune je jedan i od najslikovitijih uopće, a posebnu pozornost privlači njegova vijećnica čiji se raznobojni crjepovi na krovu uočavaju i prije ulaska u grad. Slobodno vrijeme za osobne programe i povratak u Dijon. Noćenje.

 • 3. dan:

  DIJON - BOURGES - TOURS
  Doručak. Odlazak iz Dijona prema Toursu i regiji Doline Loire, od pamtivijeka bogatoj i plodnoj regiji u čijim čarima su mogli uživati samo nekolicina privilegiranih. Na putu do Toursa posjetit ćemo Bourges, skriveni arhitektonski dragulj, sjedište vojvoda od Berryja. Vidljiva iz daleka, gradićem dominira nesumnjivo jedna od najljepših gotičkih građevina u Europi: katedrala sv. Etiennea. Osim veličanstvene katedrale, pozornost zaslužuju gradske renesansne kuće u ulici Rue Bourbonnoux odnosno gotička palača Palais Jacques Coeur. U nastavku dana putovanje prema Toursu: živahan sveučilišni grad koji u svom središtu skriva brojne zanimljive spomenike kao što su katedrala sv. Gatiena, bazilika sv. Martina ili Hotel Gouin. Srednjovjekovni dio grada smješten oko trga Plumereau ogledni je primjer gotičke arhitekture. Razgled središta, smještaj u hotel. Noćenje.

 • 4. dan:

  TOURS - DVORCI LOIRE: CHENONCEAUX, AMBOISE I BLOIS - PARIZ
  Doručak. Odlazak iz hotela i dan proveden u istraživanju najpoznatijih dvoraca regije. Prvo ćemo posjetiti Chenonceaux, vjerojatno najelegantiji od svih, poznat po lukovima na kojima stoji u rijeci Cher. Profinjen i elegantan, dvorac ima bogatu prošlost: bio je omiljeni dvorac slavne Katarine Medici. Dvorac Amboise pak slavan je po jednom drugom stanovniku: u sklopu imanja tog dvorca koji je pripadao grofovima Anjou i Berry, zadnje je dane svog života proveo Leonardo da Vinci koji je tu i pokopan, u kapeli St. Hubert. Na sjeveru grad Blois bio je pozornica za dvorsku intrigu: Louis od Orleansa ubijen je u dvorcu Blois, osumnjičen za urotu protiv kralja Henrija III. Njegova majka Katarina Medici rado je boravila u njemu, njezini bogati apartmani maleni su labirint skrivenih vrata i prostorija. U kasnim poslijepodnevnim satima putovanje prema Parizu, dolazak u hotel i smještaj. Noćenje.

 • 5. dan:

  PARIZ - ZAGREB
  Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti u Parizu, šetnju četvrtima Montmartre ili Quartier Latin, posjet nekom od brojnih slavnih muzeja ili vožnju brodom po Seini, odnosno usponu na Eiffelov toranj. Transfer iz hotela prema zračnoj luci u 15:30 sati, prijava na let za Zagreb na liniji OU471 u 18:30 sati, planirani dolazak u Zagreb u 20:20 sati.

 • Cijena:

  VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENE ULAZNICE U DVORCE LOIRE I DEGUSTACIJA VINA U BURGUNDIJI

  Polazak:
  5 dana / 4 noćenja 

  7.-11.10.2020.
  Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 6.380 kn
  FM* 6.080 kn
  Doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn

  Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu!
  FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Pariz-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi četiri noćenja s doručkom, autobusni prijevoz prema programu, razglede prema programu, povratni transfer u Parizu, degustaciju vina u Burgundiji, ulaznice u dvorce Chenonceaux, Amboise i Blois, boravišne pristojbe, te troškove organizacije i prodaje

   

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne izlete i sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga te troškove osobnih narudžbi 

   

 • Napomena:

  U dvorcima Amboise i Chenonceaux u cijenu ulaznice uračunati su audio guide uređaji. U dvorcu Blois na usluzi će biti vodič iz dvorca.

  MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

Posjećujemo: AUXERRE – DIJON – ROUTE DES GRANDS CRUS – BEAUNE – BOURGES – TOURS – DVORCI CHENONCEAUX, AMBOISE I BLOIS – PARIZ

OPĆE INFORMACIJE O FRANCUSKOJ:

SLUŽBENO IME: Republika Francuska
DRŽAVNO UREĐENJE: Republika i parlamentarna država
GLAVNI GRAD: Pariz, oko 2.2 milijuna (2016 god.)
PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2 h
JEZIK: francuski (službeni)
RELIGIJA:  kršćani (većinom rimokatolici) 63-66 %, muslimani 7-9 %, ateisti 23-28 %, itd.
VREMENSKA RAZLIKA: srednjoeuropsko vrijeme (Hrvatska 12:00 = Francuska (Pariz ) 12:00)
NOVAC: EUR (euro)
BROJ STANOVNIKA: oko 67.34 milijuna  (podatak iz 7/2018. god).
POVRŠINA: oko 643.801 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Zapadnoeuropsko država, graniči sa Španjolskom na jugozapadu, Italijom na jugoistoku, Švicarskom na istoku, te Njemačkom, Luksemburgom i Belgijom na sjeveroistoku. Na jugu izlazi na Sredozemno more, a na sjeveru na Atlantski ocean.
KLIMA: Oceanska klima na zapadu, kontinentalna klima u središtu i na istoku zemlje i mediteranska klima na jugoistoku.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V.
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Francusku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +33. Mobilne telefonske veze su dobre, svi mobilni operateri imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Ako ste zadovoljni uslugom možete ostaviti do 10%.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:
ODJEĆA:  Savjetujemo laganu, ugodnu pamučnu ili lanenu odjeću tijekom ljetnih mjeseci; topliju za vrijeme zime. Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete.
HRANA I PIĆE:  Jedna od najpoznatijih svjetskih gastronomija, francuska kuhinja je bogata i puna raznih utjecaja. Ono što nas na prvu asocira na francusku gastronomiju su svakako sirevi i vino - u Francuskoj postoji gotovo 400 različitih vrsta sireva. Najpoznatiji su chevre (tradicionalni kozji sir), Brie, Roquefort, Camembert i Gruyere.  Ako bismo morali izabrati ono najkarakterističnije za francusku kuhinju, to bi bio baguette kruh. Doručak, koji se sastoji od kave, čaja ili vruće čokolade s kroasanom punjenim džemom poslužuje se između 7 i 9 sati ujutro. Ruča se u podne, dok se večera poslužuje oko 8 sati navečer.
Neki od specijaliteta su: soupe à l’oignon - tradicionalna francuska juha od luka i govedine, obično poslužena s krutonima i topljenim sirom na vrhu; coq au vin - piletina pirjana s vinom, gljivama, slanom svinjetinom ili slaninom, gljivama, lukom, često češnjakom, a ponekad i malo rakije; Nicoise salata - kombinacija zelene salate, svježih rajčica, kuhanih jaja, tune, zelenog graha, maslina i inćuna; soufle au chocolat – prozračni desert na bazi jaja, hrskav izvana, s tekućom čokoladom iznutra.
KUPOVINA: popularni suveniri su npr. beret kape, macarones, vino, sirevi, kozmetika i parfumerija. Trgovine u manjim gradovima rade uglavnom od 9:30 do do 12 sati, potom slijedi pauza za ručak od 12 do 14:30, te rade ponovno od 14:30 do 21 sat, svakim radnim danom, dok malo koji dućan radi nedjeljom. Veći trgovački centri rade svaki dan od 10 do 21 sat.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici
7, Square Thiers, 75116 Paris, FRANCE
vrhpariz@mvep.hrfr.mvep.hr

Filip Vučak, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
0033 1 5370 0280, 0033 1 5370 0290

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 33 6 71 48 67 03

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.