HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Izleti

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Dubai, zrakoplovom iz Zagreba, 6 dana / 5 noći

Datumi putovanja:

 • 16.-21.09.2019.

 • 08.-13.10.2019.

 • 29.10. -03.11.2019.

 • 26.11.-01.12.2019.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 6.750 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - DUBAI  
  Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji EK 130 (Emirates)* u 15:25 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 23:00 sati. Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelu 4*. Noćenje. 

 • 2. dan:

  DUBAI 
  Nakon doručka odlazak u organizirani poludnevni razgled Dubaija. Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra - Burj Al Arab - čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Odlazak do umjetno izgrađenog otoka Palm Jumeirah gdje se nalaze luksuzni hoteli poput fascinantnog tematskog hotela Atlantis. Nakon stanke za fotografiranje slijedi odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao tradicionalnu arhitekturu. Posjet Dubai muzeju gdje se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak razgleda kroz Dubai zaljev na tradicionalnom taksi brodiću - abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska na 125. kat najviše zgrade na svijetu Burj Khalife (uz doplatu). Povratak u hotel*. Noćenje.

 • 3. dan:

  DUBAI – ABU DHABI – DUBAI  
  Doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi (uz doplatu), glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet atrakciji Abu Dhabija – Ferrari Worldu. Noćenje.

 • 4. dan:

  DUBAI
  Doručak. U jutarnjim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Miracle Garden, nevjerojatan park u kojem se nalazi mnoštvo lukova, arkada i maketa u različitim oblicima poput aviona i kuća u prirodnoj veličini, a sve je napravljeno od cvijeća. Cijeli park broji preko 150 milijuna cvjetova. Poslijepodne mogućnost fakultativnog odlaska na Jeep safari. Nezaboravna avanturistička vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp i večera uz zalazak sunca u autentičnom ambijentu uz orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama, iscrtavanja ruku kanom, fotografiranja u arapskim kostimima i konzumiranja aromatične nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 5. dan:

  DUBAI
  Doručak. Fakultativni odlazak u Global Village gdje možete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju, poznate građevine i atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program i ponudu velikog broja predstava. Preporučujemo odlazak na doručak, ručak, večeru ili popodnevni čaj u hotel Burj Al-Arab, jednom od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenog u obliku jedra (na upit). U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje brodom Dhow Cruise po Marini s uključenom večerom i transferom. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 6. dan:

  DUBAI - ZAGREB
  Doručak. Transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 08:30 sati na liniji EK 129 (Emirates)*. Dolazak u Zagreb predviđen je u 12:35 sati po lokalnom vremenu. 

 • Cijena:

  *Na polascima od 27.10.2019. letove će preuzeti Flydubai.

  Red letenja na polascima 29.10. i 26.11.2019.
  Emirates operated by Flydubai
  EK 2013  29OCT ZAGDXB 14:30 23:00
  EK 2012   3NOV DXBZAG 10:00 13:15

  Cijena paket-aranžmana po osobi:    
  16.9.  :     6.750 kn
  8.10., 29.10., 26.11.  :   7.350 kn                        
   

  Zrakoplovne pristojbe (460 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.

  MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom Zagreb – Dubai - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelu 4* u Dubaiju na osnovi 5 noćenja s doručkom, standardna dvokrevetna soba, transferi prema programu, poludnevni organizirani razgled Dubaija, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

   

 • Cijena ne uključuje:

  napojnice za lokalnog vodiča i vozača (ca. 15 eur po osobi - plaćanje na licu mjesta), fakultativne sadržaje, osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje, lokalna pristojba Turizam Dirham (plaća se na recepciji hotela, 15 AED ca. 30 kn po sobi po noći). 

   

 • Popusti:

  FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

  Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  lokalna pristojba (Turizam Dirham) – po sobi/po noći AED 15 (ca 30 kn), plaćanje na licu mjesta.

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za jednokrevetnu sobu        1.990 kn

  Fakultativni izleti
  Krstarenje brodom u Marini uz večeru (Dhow Cruise)     460 kn
  Jeep safari i večera u beduinskom kampu        390 kn
  Burj Khalifa - odlazak na najvišu zgradu na svijetu    450 kn
  Abu Dhabi                        350 kn
  Miracle Garden                        290 kn
  Global Village                        250 kn

  Ponuda individualnih izleta (informativne cijene):
  •    Vožnja helikopterom iznad Dubaija (12 min)             1.590 kn
  •    Interakcija s dupinima u hotelu Atlantis u plitkoj vodi (30 min) 
  i ulaznica za Lost Chambers                      2.590 kn         
  •    Plivanje s dupinima u hotelu Atlantis u plitkoj vodi (30 min) 
  i ulaznica za Lost Chambers                      3.290 kn
  •    Čaj u Burj Al Arabu                         1.590 kn

   

 • Napomena:

  -    Svi navedeni izleti mogu se rezervirati tijekom cijele godine osim sljedećih izleta koji su zatvoreni u navedenom periodu:
  MIRACLE GARDEN: 5.5.2019. – 1.11.2019.
  GLOBAL VILLAGE: 06.4.2019. – 1.11.2019.
  -    Svi sadržaji koje ćete koristit u Global Village-u dodatno se plaćaju na licu mjesta. 
  -    Cijene izleta važeće su za uplate prilikom rezervacije aranžmana. Ne garantiramo mogućnost uplate izleta na licu mjesta.
  -    Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika

      Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću
  •    Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  •    Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
  •    Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. 
  •    Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. 
  •    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. 
  •    Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr 
  •    Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

   

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

 

SLUŽBENO IME: Ujedinjeni Arapski Emirati
DRŽAVNO UREĐENJE: federacija sedam emirata
GLAVNI GRAD: Abu Dhabi, oko 1.206 milijuna (2015 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Dubai International Airport
PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 6 h direktne linije
JEZIK: arapki (službeni)
RELIGIJA: muslimani 76%, kršćani 12.6%, hinduisti 6.6%, budisti 2% (2016.)
VREMENSKA RAZLIKA: Gulf Standard Time (Hrvatska 12:00 = UAE (Dubai) 15:00)
NOVAC: AED (emiratski dirham); 1 AED = 100 filsa
BROJ STANOVNIKA: oko 9,4 milijuna (prema popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 83.600 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Ujedinjeni Arapski Emirati je država na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva. Nalaze se na istoku Аrapskog poluotoka u Jugozapadnoj Aziji. Graniče na jugu i zapadu sa Saudijskom Arabijom, te na istoku s Omanom.
KLIMA: Klima je pustinjska sa znatnim dnevnim i godišnjim kolebanjima temperature i s vrlo malom godišnjom količinom oborina. Srednja siječanjska temperatura iznosi 18 °C, a srpanjska 33 °C. Ljeti temperatura može dosezati i 46 °C na obali, a 49 °C ili više u unutrašnjosti. U priobalju je velika vlažnost zraka.
ELEKTRIČNI NAPON: 220 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Hrvatskim državljanima koji putuju u Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna viza, ali putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u UAE. Putnici koji imaju pečat države Izrael u putovnici, postoji mogućnost da neće biti dozvoljen ulazak u UAE.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Svi putnici koji imaju namjeru putovati u Dubai i pritom nositi lijekove koji se izdaju na recept trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovoj službenoj stranici www.mohap.gov.ae
Nakon podnesenog zahtjeva, putnici trebaju povratno dobiti odobrenje koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba. Procedura podnošenja zahtjeva na web stranici www.mohap.gov.ae
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 971. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Visa, Mastercard, Diners i American Express su prihvaćeni širom zemlje.
NAPOJNICE: napojnica od 10-15% na ukupan iznos računa je uobičajena praksa.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:
ODJEĆA: savjetujemo laganu pamučnu odjeću, odjeću za plažu, a tijekom večeri topliju odjeću za zaštitu od vjetra. Ponesite i zaštitu od sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Pri ulasku u džamiju Sheikha Zayeda u Abu Dhabiju potrebno je biti odgovarajuće obučen - muškarci moraju imati duge hlače, a žene ne smiju imati obučeno ništa usko niti prozirno, te odjeća mora pokrivati sve dijelove tijela uključujući i glavu.
HRANA I PIĆE: U ovom su području, baš kao i u drugim arapskim zemljama popularna su mala jela mezze od povrća i mesa servirana uz različite salate te umake i dipove, primjerice hummus, pire od slanutka začinjen pastom od sezama, maslinovim uljem i limunovim sokom, baba ghanush pire od patlidžana s uljem sezama, te labneh, sir s češnjakom. Neki od specijaliteta su: harees – meso kuhano s pšenicom u loncu; machboos - jelo od riže s mesom ili ribom, začinjeno kurkumom, kuminom, kardamomom, šafranom i sušenim limunom; thereed –gulaš s kombinacijom sočnog mesa i polako pečenog povrća , kao što su krumpir, rajčica, koštana srž i bundeva, kuhano na rigag lepinji; qou'zi – pečena deva, koja je punjena janjetinom, koja je punjena piletinom, a koja je punjena jajima i rižom ;luquaimat - male pržene knedle, natopljene sa slatkim, ljepljivim dibbs sirupom od datulja; balaleet - jelo od rezanaca i jaja, kuhano sa šećerom i začinima.
KUPOVINA: popularni suveniri: srebro i zlato, datulje, čokolada, tepisi, mirodije, parfemi. Trgovine i šoping centri rade uglavnom od 10 do ponoći svaki dan.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu. Organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

UNOS LIJEKOVA U UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE:
Svi putnici koji imaju namjeru putovati u Dubai i pritom nositi lijekove koji se izdaju na recept trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovoj službenoj stranici www.mohap.gov.ae
Nakon podnesenog zahtjeva, putnici trebaju povratno dobiti odobrenje koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.

Procedura podnošenja zahtjeva na web stranici:
www.mohap.gov.ae
 services
 e-services
 patient support services
 issuing permission to import medicines for personal use
 go to e-service (desno gore)
 osobni podatci stranke

Dokumenti:
1. Recept koji je izdao obiteljski liječnik.
2. Medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika.
3. Sken putovnice.

NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTOVNICE, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE JE UZETI SA SOBOM!

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.