HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Excursions

 • Venice

Aktualno

Amsterdam City Break, putovanje zrakoplovom iz Zagreba, 4 dana / 3 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 11 - 14.06.2020.

 • 31.07 - 03.08.2020.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 3.830 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - AMSTERDAM
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom KLM na liniji KL1940/1942 iz Zagreba za Amsterdam u 16:00 sati (redovi letenja u napomeni). Dolazak u Amsterdam, po dolasku transfer autobusom u hotel. Smještaj u hotel i odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u središte grada do trga Dam na kojem se nalazi Kraljevska palača iz 1655. g. i spomenik nizozemskim žrtvama Drugog svjetskog rata. Slobodno vrijeme u gradu i povratak u hotel javnim gradskim prijevozom u dogovoru s voditeljem putovanja ili indivudualno. Noćenje.

 • 2. dan:

  AMSTERDAM/izlet SJEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS-VOLENDAM-MARKEN
  Doručak. Poslije doručka odlazak na izlet u „idiličnu Nizozemsku“, Nizozemsku vjetrenjača, kanala, klompi, zelenih pašnjaka i ribarskih kuća: posjetit ćemo tri ljepuškasta mjesta u blizini Amsterdama. Na sjeverozapadu od Amsterdama nalazi se Zaanse Schans, muzej na otvorenom koji sa svojim starim vjetrenjačama i šarenim kućicama priziva davna vremena i pokazuje kako se nekoć živjelo. Posjet manufakturi klompi i sira. Potom ćemo posjetiti ljupki Volendam, romantičnu ribarsku luku i izletište s brojnim suvenirnicama i ribljim restoranima, mjestašce omiljeno kao mjesto za odmor raznim umjetnicima - tu su se npr. odmarali Picasso i Renoir. Za kraj izleta kratki posjet Markenu, simpatičnom selu poznatom po zelenim kućicama, očuvanim tradicijama iz prošlih stoljeća i zanimljivom položaju – Marken je nekoć bio otok, a danas je poluotok. Po povratku u Amsterdam odlazak s voditeljem putovanja do četvrti muzeja i vrijeme za individualni posjet slavnom Rijksmuzeju – najslavniji eksponat ovog muzeja je čuvena Rembrandtova „Noćna straža“! - ili Muzeju Van Gogha, bogate kolekcije slika slavnog slikara/više od 200 njegovih slika, ali i mjestu gdje možete vidjeti i slike nekih drugih impresionističkih slikara. U kasnim poslijepodnevnim satima predlažemo vožnju brodom kanalima Amsterdama (doplata na licu mjesta): kanali Kaizersgracht-Herengracht-Prinsengracht-kuća Ane Frank-Zapadna crkva-luka Amsterdama-Waterlooplein-rijeka Amstel. Noćenje.

 • 3. dan:

  AMSTERDAM/fakultativno izlet JUŽNA HOLANDIJA: SCHEVENINGEN-DEN HAAG-ROTTERDAM
  Doručak. Danas preporučujemo izlet na jug zemlje (doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 15 prijavljenih putnika za realizaciju izleta). Na početku dana posjetit ćemo Scheveningen, sjevernomorsko ljetovalište poznato po svojoj dugoj šetnici i molu koji se dužinom od 400 m prostire u Sj. more. Nakon stanke za šetnju ili kavu odlazak prema obližnjem Haagu, središtu nizozemske vlade i prebivalištu kraljevske obitelji, trećem gradu po veličini u zemlji. Najvažnija znamenitost grada je Mauritshuis, muzej smješten u klasicističkoj građevini u povijesnom središtu grada, galerija s neprocjenjivom zbirkom flamanskih i nizozemskih majstora među kojima se ističe Vermeerova „Djevojka s bisernom naušnicom“. Poslije kraćeg slobodnog vremena nastavljamo prema Rotterdamu, „Manhattanu na rijeci Maas“, najvećoj europskoj luci i gradu koji zadivljuje svojom suvremenom arhitekturom. Potpuno razrušen u 2. svjetskom ratu, Rotterdam je jedan od najmodernijih gradova Europe, gdje god da se nađete možete vidjeti fantastične primjerke vrhunske arhitekture, među kojima se izdvaja fantastična tržnica sagrađena 2014.g., veličine nogometnog igrališta. Odlazak na Euromast toranj (doplata na licu mjesta), visok 186 m s kojeg se pruža fantastičan pogled na grad. Povratak u Amsterdam u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

 • 4. dan:

  AMSTERDAM - ZAGREB
  Doručak. Odjava iz soba i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom KLM na liniji KL1941/1939 iz Amsterdama za Zagreb prema redovima letenja navedenim ispod programa. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

 • Cijena:

  Polazak:
  4 dana /3 noćenja

  11.-14.6.2020. 31.7.-3.8.2020.
  Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 4.380 kn
  FM*4.180 kn
  4.030 kn
  FM* 3.830 kn
  Jednokrevetna soba (doplata) 1.590 kn 1.090 kn

  VRIJEDNOST VIŠE: Uključen izlet Sjeverna Holandija –ZAANSE SCHANS, VOLENDAM i MARKEN!

  SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!
  Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu
  *FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

   

   

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom Zagreb-Amsterdam-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3/4* na području Amsterdama u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Amsterdamu, vanjske razglede pješice i javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja, izlet Sjeverna Holandija u amsterdamska sela, te troškove organizacije i prodaje putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta po osobi po noćenju, točan iznos u završnoj obavijesti), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, karte za vlak, fakultativne sadržaje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),  te troškove osobnih narudžbi

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za izlet Južna Holandija (prilikom rezervacije aranžmana, min. 15 putnika): 540 kn
  Fakultativni izlet Južna Holandija potrebno je uplatiti prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju izleta je 15 putnika.

  CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA: (prema stanju iz prosinca 2019. g., mogu biti podložne promjeni): Rijksmuseum 20 €/mladi ispod 18 gratis; Van Gogh muzej 19 €/kupovina moguća samo preko interneta; vožnja brodom po kanalima 15 €; Kuća Ane Frank 10 € /kupovina moguća samo preko interneta

   

 • Napomena:

  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Amsterdamu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije KLM objavljenom u studenom 2019. godine i podložna su promjeni.

  MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja.

REDOVI LETENJA:
11.-14.6.
KL1942  11JUN  ZAGAMS         1600 1805
KL1941  14JUN  AMSZAG         1210 1400

31.7.-3.8.
KL1940  31JUL  ZAGAMS         1600 1805
KL1939  03AUG  AMSZAG        1335 1525

OPĆE INFORMACIJE O NIZOZEMSKOJ:

SLUŽBENO IME: Kraljevina Nizozemska
DRŽAVNO UREĐENJE: Parlamentarna monarhija
GLAVNI GRAD: Amsterdam, oko 1.4 milijuna stanovnika (šire gradsko područje)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Amsterdam Airport Schiphol
JEZIK:  nizozemski jezik
RELIGIJA: ateisti 42%,  katolici 28%, protestanti 19%, muslimani 5%, itd.
VREMENSKA RAZLIKA:  Central European Time (Hrvatska 12:00 = Nizozemska 12:00)
NOVAC:  EUR (euro); 1 EUR = 100 centi
BROJ STANOVNIKA: oko 17.08 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA:  42.508 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Nizozemska je zemlja koja zajedno s tri otočna teritorija u Karipskom moru čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi, a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam, a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio Kraljevine Nizozemske.
KLIMA:  Klima je oceanska s hladnim ljetima (7 do 28 dana s najvišom temperaturom višom od 25 °C) i blagim zimama. Srednja je siječanjska temperatura 3 °C uz obalu Sjevernoga mora i 2 °C u unutrašnjosti, a srpanjska 16 °C u priobalju i 17 °C u unutrašnjosti. Godišnja količina oborina ne prelazi 850 mm; kišu donose zapadni i jugozapadni vjetrovi. Guste magle česte su u jesen i zimi; godišnje ima samo 60 do 65 sunčanih dana, a 126 do 136 dana s oborinama.
ELEKTRIČNI NAPON: 230  V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE:  Za ulazak u Kraljevinu Nizozemsku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +31. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Načelno se ne ostavljaju napojnice jer je usluga je uračunata u cijenu, no ako ste vrlo zadovoljni uslugom, možete ostaviti nekoliko eura.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:
ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevito oblačenje, te obveznu vjetrovku. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i kiše. Također preporučujemo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače)
HRANA I PIĆE:  Nizozemska kuhinja je jednostavna, s mnogo povrća i malo mesa. Jelo koje najbolje predstavlja nizozemsku kuhinju je tradicionalno jelo ‘Stamppot’. Sastoji se od pire krumpira pomiješanog s povrćem poput kelja, mrkve i kupusa, a uz to se poslužuje kobasica. Još neka od poznatijih nizozemskih jela su vafli sa sirupom (Stroopwafel),  male palačinke  (Poffertjes) i okruglice (Bitterballen).
Vafli sa sirupom omiljena su slastica u Nizozemskoj. Poffertjes su po definiciji male palačinke, ali su puno mekše. Rade se od heljdinog brašna i kvasca i poslužuju se s malo maslaca i šećerom u prahu.
KUPOVINA: Popularni suveniri su magneti, likeri, sirevi, klompe, makete vjetrenjača, mapa kanala, slatkiši, nakit, umjetnine, pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 sati radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok samo neki rade nedjeljom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzimaju odgovornost za ukradene stvari.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj:
Surinamestraat 11, 2585 GG, Den Haag
vrhhaag@mvep.hrnl.mvep.hr

Andrea Gustović-Ercegovac izvanredna i opunomoćena veleposlanica
0031 70 363 29 42

Konzularni odjel: (putovnice, državljanstva, punomoći i ostali poslovi konzularne pomoći hrvatskim državljanima)
Tel: 0031 70 363 29 42
Tajništvo: 0031 70 362 36 38

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• utorak - četvrtak 10,00 - 13,00

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0031 6 2940 9898

NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTOVNICE, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE JE UZETI SA SOBOM!

Your name (*)

Your e-mail (*)

Your message

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.