HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN | IT | DE

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Indija i Šri Lanka, New Delhi-Jaipur-Agra-Colombo-Sigiriya-Kandy-Nuwara Eliya-Bentota, avionom iz Zagreba, 13 dana / 10 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 31.10 - 12.11.2017.

Vrsta prijevoza:

avionom iz Zagreba

Cijena:

od 12.990 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Zagreb - Doha Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR 216 (Qatar Airways) i polijetanje zrakoplova u 10.20 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 17.40 sati.

 • 2. dan:

  Doha - New Delhi Nastavak leta za New Delhi u 2.25 sati na liniji QR 570 (Qatar Airways). Predviđeni dolazak u zračnu luku New Delhi je u 8.25 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku obavljanje pograničnih i viznih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Organizirani transfer do hotela 4* u New Delhiju. Smještaj u sobe i vrijeme za odmor. U poslijepodnevnim satima obilazak novog dijela grada, posjet grobnici kralja Humayuna, Vratima Indije, te naposljetku obilazak kompleksa zgrada indijskog Parlamenta. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Večera i noćenje.

 • 3. dan:

  New Delhi - Jaipur Nakon doručka odlazak u organizirani razgled starog dijela grada na rikšama (Old Delhi). Vožnja pored Crvene tvrđave na obalama rijeke Yamuna, obilazak džamije Jama, najveće u Indiji, i ostalih znamenitosti starog Delhija. Po završetku razgleda nastavak putovanja prema Jaipuru, poznatom i pod imenom „ružičasti grad”. Po dolasku u Jaipur prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

 • 4. dan:

  Jaipur Nakon doručka slijedi odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Poslijepodne nastavljamo razgled maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Nakon palače posjetit ćemo izvana i Hawa Mahal ili kako je još nazivaju, palačom vjetrova. Razgled ćemo završiti posjetom Jantar Mantar, najvećoj kameno-mramornoj zvjezdarnici na svijetu te obilaskom bazara. Povratak u hotel, večera i noćenje u hotelu.

 • 5. dan:

  Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Agre. Na putu, stanka radi razgleda grada Fatehpur Sikri koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog te iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 metara visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Nastavak puta za Agru. Po dolasku, smještaj u hotel, večera i noćenje.

 • 6. dan:

  Agra Nakon doručka odlazak u organizirani razgled Agre. Prva postaja je remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Po završetku razgleda Agre, odlazak u hotel, smještaj i noćenje. Predlažemo odlazak na Mohabbat Taj Show (uz doplatu).

 • 7. dan:

  Agra - New Delhi - Colombo - Negombo Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema New Delhiju te dolazak u zračnu luku i prijava na let za Colombo. Po slijetanju u Colombo i nakon graničnih formalnosti, slijedi vožnja prema Negombu. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

 • 8. dan:

  Negombo - Pinawalla - Sigiriya Doručak u hotelu i odjava. Vožnja prema Sigiriyi uz usputno zaustavaljanje u Pinnawali uz posjet sirotištu za slonove. Cijela nastamba smještena je među nasadima kokosovih palmi površine gotovo jednog hektara, pa se bebe slonovi slobodno kreću uokolo, te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema poznatoj utvrdi u stijeni, koja se još zove i Lavlja stijena. U podnožju se nalaze vodeni vrtovi gdje se može vidjeti, još uvijek funkcionalan sistem navodnjavanja koje je i dan danas čudo Azije koje potječe iz dana vladavine kraljeva. Uspon do vrha je stepenicama, dio uspona je srednje zahtjevan, no dio prije dolaska na sam vrh zahtjevniji je i stepenice su strmije. Trajanje uspona i silaska je oko dva sata. Nastavak putovanja prema Dambulli. Dolazak u hotel, smještaj, večera i noćenje.

 • 9. dan:

  Dambulla - Kandy - Nuwara Eliya Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyu posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane britanaca. Vidjeti ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. U nastavku putovanja proći ćete kroz Kandy, grad koji je bio zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, smještenu uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Dolazak u Nuwara Eliyu, smješta u hotel, večera i noćenje.

 • 10. dan:

  Nuwara Eliya - Bentota Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u posjet tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Vođena tura kroz pogon tvornice uz prezentaciju procesa dobivanja čaja. Nuwara Eliya je gradić koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine. Utjecaj je i danas vidljiv na svakom koraku, pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Nastavak putovanja prema hotelu na obali u okolici Bentote, gdje ćete biti smješten, prijava u hotel, večera i noćenje.

 • 11. dan:

  Bentota - Galle - Bentota Nakon doručka odlazak na izlet u obližnji grad Galle koji je nekad bio glavna luka na Šri Lanci i grad bogate povijesti. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara) svjedoči ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji te je na popisu zaštićene svjetske baštine. Nizozemski muzej i nizozemska crkva su dvije od najpoznatijih turističkih atrakcija u Galleu. Grad je također poznat po izradi čipke i rezbarijama od ebanovine. Povratak u Bentotu. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u hotelu.

 • 12. dan:

  Bentota - Colombo Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Colombu. Panoramski razgled grada prije odlaska u zračnu luku. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dohi u 21.30 sati na liniji QR 655 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima tijekom leta. Dolazak u Dohu u 23.40 sati.

 • 13. dan:

  Doha - Zagreb Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji OR215 u 1.20 sati. Dolazak u Zagreb u 5.30 sati

 • Cijena:

  Redovna cijena aranžmana : 13.490 kn

  First minute cijena aranžmana  : 12.990 kn

  First minute popust: 500 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

   

 • Cijena uključuje:

  - prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb - Doha - Colombo -Zagreb

  - smještaj u hotelima 4* na osnovi 10 noćenja s uslugom polupansion (1 noćenje u Delhiju, 2 noćenja u Jaipuru, 2 noćenja u Agri, 1 noćenje u Negombu, 1 noćenje u okolici Sigirije, 1 noćenje u Nuwara Eliyi, 2 noćenja u okolici Bentote)
  - razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
  - prijevoz autobusom prema programu
  - lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  - pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
  - jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

   

 • Cijena ne uključuje:

  - zrakoplovne pristojbe 2.890 kn (podložne promjenama, plaćanje kod prijave)
  - napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 Eur (plaćanje na licu mjesta)
  - doplatu za jednokrevetnu sobu 3.500 kn
  - vizu za Indiju s troškom ishođenja 470 kn
  - vizu za Šri Lanku s troškom ishođenja 350 kn
  - dodatne obroke, usluge i izlete
  - putno osiguranje (preporučujemo).

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Agra: predstava Mohabbat The Taj show 260 kn (min. 10 osoba)

   

 • Napomena:

  VIZE:
  Indija: potrebna; potrebni dokumenti za vizu: ispunjen formular, skenirana fotografija u boji u .jpg formatu, skenirana putovnica u .pdf formatu (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja); rok za izdavanje vize je oko 2-3 radna dana; 
  Šri Lanka: potrebna, cijena 350 kn (plaćanje kod rezervacije putovanja); potrebno je dostaviti sken putovnice prilikom prijave za putovanje; putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

  Sken ili kopiju putovnice potrebno je dostaviti na prodajnom mjesto prilikom rezervacije putovanja.

  - Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Indije i Šri Lanke te nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te ujedno može biti niža od europskih standarda.
  - Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  - Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr .
  - Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

  U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. K.O.

   

INDIJA

Službeno ime: Republika Indija

Glavni grad: New Delhi

Službeni jezik: hindu, engleski i 21 nacionalni jezik.

Vremenska razlika: +3,30 h/+4,30 h u odnosu na Hrvatsku.

Novčana jedinica: indijska rupija (INR). 1 kn = cca 10 rupija

Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter.

Viza: potrebna. Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju. potrebni dokumenti za vizu: ispunjen formular, skenirana fotografija u boji u .jpg formatu, skenirana putovnica u .pdf formatu (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja); rok za izdavanje vize je oko 2-3 radna dana;

Cijepljenje: nije potrebno.

Pozivni broj zemlje: +91

Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.

Klima: Klima se u Indiji proteže od tropske na jugu do umjerene klime na sjeveru. Ljeto traje između ožujka i lipnja u većini dijelova Indije. Temperature tijekom dana prelaze 40 °C. U obalnim regijama temperatura prelazi 30 °C, a povezana je s visokim razinama vlažnosti. Nakon ljeta slijede kiše koje donosi jugozapadni monsun, a koje osiguravaju padaline za većinu Indije. Od studenog u sjevernim područjima započinje pojavljivanje zime. Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu. Zime na Indijskom poluotoku karakteriziraju blagi do topli dani i prohladne noći. Dalje prema sjeveru temperatura je niža. Temperature u nekim dijelovima indijskih ravni

ŠRI LANKA

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka

Glavni grad: Colombo

Službeni jezik: singaleški i tamilski

Vremenska razlika:  +3,30/+4,30 u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)

Napon struje: 230 V

Viza: Potrebna. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja. potrebno je dostaviti sken putovnice prilikom prijave za putovanje; putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: +94

Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.

Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, u ljetnim mjesecima pušu topli monsuni dok u zimi pušu hladni.

Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje

Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu

Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.