HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN | IT | DE

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Jug Engleske i Cornwall, putovanje avionom iz Zagreba, 7 dana / 6 noći

First Minute

Vrsta prijevoza:

putovanje avionom iz Zagreba, moguća nadoplata za let iz Pule, Zadra, Splita ili Dubrovnika

Cijena:

od 9.990 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  12.8.: ZAGREB – LONDON - STONEHENGE - SALISBURY -SOUTHAMPTON Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za London. Po slijetanju u London putovanje nastavljamo komfornim autobusom od Londona prema Stonehengu, najvažnijem pretpovijesnom arheološkom lokalitetu Velike Britanije. Posjet nalazištu koje datira iz neolitičkog razdoblja i originalno se sastojalo od golemih kamenih blokova poredanim u dva koncentrična kruga (uključena ulaznica). Nastavak putovanja prema Salisburyu u kojem se nalazi poznata katedrala s najvišim tornjem u Engleskoj, visokim 123 m (uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za šetnju srednjovjekovnim ulicama grada, kupovinu i osobne programe. Smještaj u hotel u okolici Southhamptona. Noćenje.

 • 2. dan:

  13.8.: SOUTHAMPTON - WINCHESTER - JURSKA OBALA - DORCHESTER - EXETER Doručak. Nastavak putovanja prema Winchesteru, gradu kojeg su osnovali Rimljani i kojeg je u srednjem vijeku kralj Alfred Veliki proglasio glavnim gradom Engleske. Razgled grada uz posjet Velikoj dvorani, rijetkim sačuvanim dijelom bivšeg dvorca Winchester. U dvorani se nalazi okrugli stol kralja Arthura, koji visi na zidu dvorane posljednjih 600 godina. Iako stol datira iz 13. st., što nije razdoblje kralja Arthura, svejedno privlači mnogobrojne turiste i znatiželjnike. Posjet katedrali (uključena ulaznica) iz 7. st., jednoj od najvećih katedrala u Europi gdje je sahranjena poznata spisateljica Jane Austen. Vožnja prema obali i posjet Lulworth uvali. Ovaj kružni zaljev pripada engleskoj Jurskoj obali, području upisanom na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedinstvena obala koja predstavlja kontinuirani geološki razvoj kroz cijeli mezozoik (trijas, jura i kreda), oko 185 milijuna godina povijesti Zemlje. Lokalitet je pružio brojne svjetski važne nalaze fosila kralježnjaka i beskralježnjaka. Za vrijeme kratke šetnje imat ćete priliku istražiti spektakularni obalni pejzaž sa zanimljivim šetnicama, dubokim špiljama i drevnim stijenama. Nastavak putovanja prema Dorchesteru, povijesnom gradu kojeg je popularizirao Thomas Hardy u svojoj knjizi „Gradonačenik Casterbridgea“. Noćenje na području Exetera.

 • 3. dan:

  14.8.: EXETER - DARTMOOR NACIONALNI PARK - PLYMOUTH - CORNWALL- FALMOUTH Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema poznatom Dartmoor nacionalnom parku, močvarnom području (tresetište) u središnjem Devonu, koje se proteže na 954 četvornih kilometara. Vrlo česta magla daje Dartmooru mistično i tajanstveno ozračje, koje je i Sir Arthur Conan Doyle iskoristio za kulise svoje poznate novele „Baskervillski pas“. Čitavo područje bogato je starinama i arheološkim nalazima. Nastavljamo prema Plymouthu, jednoj od najvećih i povijesno najvažnijih luka u Engleskoj. Engleski moreplovac Sir Francis Drake, prvi Englez koji je oplovio Zemlju, uplovio je u luku Plymouth na završetku svog putovanja oko svijeta, koje je trajalo 33 mjeseca. Luka je bila i jedno od polaznih mjesta otkud se kretalo u bitku za Normandiju 1944. Nakon kraće vožnje stižemo u Cornwall. Noćenje na području Falmoutha.

 • 4. dan:

  15.8.: TURA PO CORNWALLU: ST. IVES - ST.MICHEL’S MOUNT - LAND'S END Doručak. Cjelodnevni izlet po pitoresknom Cornwallu, poznatom po svom folkloru, prekrasnim selima i pomalo divljim močvarama. Putovanje do gradića St. Ives, šetnja uličicama prepunih galerija, romantičnih kuća i umjetničkih studija, koje su simbol grada još od kraja 19. st. kada su u njemu obitavali mnogi umjetnici. Gradić je popularno turističko odmaralište s prekrasnim pješčanim dinama i visokim stijenama. Vožnjom uzduž kornvalske obale stižemo do grada Maraziona, otkud možemo vidjeti Saint Michaels Mount, autentični simbol Cornwalla, otočić s dvorcem do kojeg se pješice može doći samo za oseke. Povijest mu seže još u 5. st., kada je lokalni ribar imao viziju Sv. Mihaela. U današnje vrijeme otok je dom kapele iz 15. stoljeća, osam kuća, groblja kao posljednjeg počivališta za otočne stanovnike te dvorca. Na kraju dana stižemo u Land's End, najjužniju točku Engleske i područje vezano za Rosamunde Pilcher, britansku autoricu romantičnih romana. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 5. dan:

  16.8.: BODMIN - TINTAGEL - TORQUAY Doručak. Dan započinjemo Bodminom i veličanstvenom Lanhydrock palačom iz 1881. (uključeno u cijenu), domom obitelji Robartes još od 1620. godine s više od 50 soba otvorenih za javnost. Palača je služila kao kulisa mnogim filmovima snimljenim prema romanima Rosamunde Pilcher, a njezini prekrasni viktorijanski vrtovi prostiru se na površini od 900 hektara i ponose se šarolikim vrstama cvijeća kao što su kamelije, magnolije, ruže... Poslijepodnevni posjet Tintagelu i dvorcu kralja Arthura (uključeno u cijenu). Ostaci dvorca iz 13. st. smjestili su se na dvije litice te se s njih pruža prekrasan pogled na kornvalsku obalu. Noćenje na području Torquaya.

 • 6. dan:

  17.8.: EXETER - BATH - BRISTOL Doručak. Odlazak iz okolice Torquaya i dolazak do Exetera, glavnog grada grofovije Devon. Unatoč tome što je velik, Exeter je zadržao svoj šarm sa zgradama u crvenoj opeci i mnogim zelenim parkovima. Gradom dominiraju kuće iz razdoblja Tudor i Stuart te prekrasna katedrala iz 13. st. Sljedeća stanica na našem putu je Bath, jedan od najljepših gradova Europe i mjesto gdje je započela priča o strasti Rimljana prema vrućim izvorima vode. Tijekom razgleda grada otkrivamo Royal Crescent („Kraljevski luk“), sklop gregorijanskih kuća iz 18. st. u obliku polumjeseca, Kraljičin trg, takozvani „The Circus“, sveučilište te nadaleko poznate Rimske kupelji (uključena ulaznica) s izvorima tople ljekovite vode koji su u funkciji već preko 2000 godina. Nastavljamo prema Bristolu, poznatom kao glavnim gradom jugozapadne Engleske. Slobodno vrijeme za otkrivanje povijesnih zgrada, popločanih ulica i pitoreskne rive. Britanski inženjer Isambard Brunel, zaposlen u lokalnom brodogradilištu, projektirao je jedan od simbola grada, Clifton viseći most, kao i prvi transatlantski parni brod SS Velika Britanija, koji se danas nalazi na suhom doku u Bristolu. Noćenje u okolici.

 • 7. dan:

  18.8.: BRISTOL- LACOCK - COTSWOLDS - OXFORD - LONDON Doručak. Polazak prema srednjovjekovnom Lacocku, slikovitom seocu s prekrasnom opatijom, osnovanom 1232. godine. Crkveni red raspušten je 1539. godine te je otada opatija dom obitelj Talbot. Koristila se i kao kulisa za prva dva nastavka svjetski poznatog serijala filmova Harry Potter, u kojima je „glumila“ čarobnjačku školu Hogwarts. Nastavak putovanja kroz središnju Englesku i idilične krajolike Cotswoldsa, prekrasne brežuljkaste regije s pitoresknim selima, kućama prekrivenim slamnatim krovovima i srednjovjekovnim crkvama. Preko mjesta Bourton-on-the-Water i Stow-on-the-Water dolazimo do sveučilišnog grada Oxford, kojeg je engleski pjesnik Matthew Arnold opisao kao „neobičan grad s tornjevima kao iz slikovnice“. Prvi studenti pristigli su iz Francuske i 1167. godine osnovali sveučilište, najstarije u Velikoj Britaniji. Sveučilišna knjižnica je jedna od najboljih na svijetu, a u Ashmoleanu, najstarijem muzeju u Engleskoj, izložene su zbirke antikviteta. Transfer na aerodrom i let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb u večernjim satima.

 • Cijena:

  Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.390 kuna

  First Minute cijena: 9.990 kuna

  Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn  + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb, prijevoz autobusom tijekom putovanja, pratitelja Atlasa, 6 noćenja u Engleskoj  u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV s doručkom, ulaznice za arheološki lokalitet Stonehenge, katedralu u Salisburyu, katedralu u Winchesteru, vrtove Lanhydrock, dvorac Tintagel, Rimske kupelji u Bathu te troškove organizacije i prodaje

   

 • Cijena ne uključuje:

  zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje, te troškove osobnih narudžbi

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

   

 • Napomena:

  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. A.T.

   

Stonehenge - Salisbury - UNESCO Jurska obala - Plymouth - gradići Cornwalla - Bath - Bristol - Oxford

 VRIJEDNOST VIŠE: IZVRSNA SATNICA LETOVA, PUNIH SEDAM DANA U ENGLESKOJ

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.