HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN | IT | DE

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Maroko-kraljevski gradovi, putovanje avionom iz Zagreba, 8 dana / 7 noći

First Minute

Datumi putovanja:

 • 20 -27.04.2017. garantirano

 • 11 - 18.05.2017.

 • 20 - 27.06.2017. garantirano

 • 19 - 26.10.2017.

Vrsta prijevoza:

putovanje avionom iz Zagreba

Cijena:

od 6.190 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – FRANKFURT – CASABLANCA Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Croatia Airlines (OU414) za Frankfurt u 17.55 sati, dolazak u Frankfurt u 19.30 sati. Nastavak putovanja za Casablancu na liniji LH1330 u 22.15 sati s dolaskom u 00.50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Noćenje.

 • 2. dan:

  CASABLANCA Nakon doručka slijedi razgledavanje ekonomskog i industrijskog središta Maroka: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana) veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Nastavak razgleda Casablance u poslijepodnevnim satima: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, primjera marokanske secesijske arhitekture. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 • 3. dan:

  CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ (cca 490 km) Doručak. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku, razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO-ve svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike, razgled Kraljevske konjušnice Moulay Ismaila i poznatog trga El Hedim. Nastavak vožnje prema Fezu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 • 4. dan:

  FEZ Nakon doručka slijedi razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka - tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalni i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Razgled sveučilišta Medersa Attarine, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fez je osnovao Moulay Idriss tijekom 8 stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 • 5. dan:

  FEZ – IFRANE – BENI MELAL – MARRAKECH (cca 540 km) Nakon doručka vožnja prema Marrakechu, uz usputnozaustavljanje u skijaškom središtu Ifrane, smještenom na obroncima Atlasa. Nastavak puta za Marrakech preko Beni Melala, središta marokanskog poljodjelstva. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U ranim večernjim satima dolazak u Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 • 6. dan:

  MARRAKECH Doručak. Odlazak na razgled grada: saaditske grobnice, palača El Badi, berberska ljekarna. Slobodno za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih St. Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu). Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu. Noćenje.

 • 7. dan:

  MARRAKECH Nakon doručka odlazak na poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika udaljene oko 60 km od Marakkecha u samom podnožju gorja Atlas. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje stvara rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Uz doplatu, predlažemo odlazak na folklorni show Chez Ali Fantasia s večerom. Večera u hotelu. Noćenje.

 • 8. dan:

  MARRAKECH – FRANKFURT – ZAGREB Doručak i odjava iz hotela do 12 sati. Slijedi transfer do zračne luke u Marrakech. Po dolasku u zračnu luku, prijava na let za Frankfurt na liniji LH1333 (Lufthansa) u 15.30 sati. Po dolasku u Frankfurt u 20.15 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 21.00 sat na liniji LH1404 (Lufthansa). Dolazak u Zagreb predviđen je u 22.20 sati.

 • Cijena:

  First Minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:

  20.4.2017:………………….  6.690 kn*

  11.5.2017:………………….  6.390 kn*

  20.6., 19.10.2017:……….6.190 kn*

   

  Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

  20.4.2017:………………….  6.990 kn

  11.5.2017:………………….  6.690 kn

  20.6., 19.10.2017:……….6.490 kn

   *First Minute popust 300 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjena mjesta po FM cijeni!

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 polupansiona u hotelima 4* prema programu, grupne prijevoze i razglede prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  pristojbe zračnih luka 1.490 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1.600 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanja), putno osiguranje (preporučujemo), dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  - kod prijave: pristojbe zračnih luka 1.490 kn (podložne promjenama)
  - na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.600 kn

  - Chez Ali Fantasia show s večerom (min. 10 prijavljenih): 360 kn

  - Doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture: 840 kn

   

 • Napomena:

  - Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

  - Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

  - Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  

  - Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

  - U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

  - Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. 

MAROKO
Službeno ime: Kraljevina Maroko
Geografski položaj: Maroko se nalazi u Sjevernom Africi, u zapadnom dijelu Magreba, na obalama Atlantskog oceana na zapadu i Sredozemnog mora na sjeveru
Površina i broj stanovnika: 4458.730 km2 ; 32,209.101 stanovnika
Glavni grad: Rabat (1,390.000 stanovnika)
Službeni jezik: službeni jezik je arapski, a govore se francuski, engleski i njemački
Vjeroispovijest: po vjeroispovijesti stanovnici su sunitski muslimani (99%; državna religija), 1% Kršćani, 1 % Židovi
Vremenska razlika:
Valuta: marokanski dirham (MAD), po tečaju 1.12.2016.. 1 EUR = 10.6 MAD
Električni napon: 220 V
Klima: na sjeveru Maroka-sredozemna, unutrašnjost-stepska, na krajnjem jugu-pustinjska. Najugodnije razdoblje za posjet Maroku je period od listopada do prosinca, te od ožujka do svibnja (24°C)
Pozivni broj zemlje: +212
Odjeća: Ponesite laganu odjeću i obuću. Prilikom ulaska u džamije nije dopušteno nošenje kratkih hlača te odjeće bez rukava.
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.