HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN | IT | DE

 • Uskrs

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Portugalska tura, posebnim zrakoplovom iz Zagreba, 5 dana / 4 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 28.03 - 01.04.2018.

Vrsta prijevoza:

posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 4.790 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – LISABON – FATIMA - TOMAR Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za 11.10 sati. Nakon slijetanja u 13.25 sati, slijedi vožnja do Fatime (120 km), jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Na mjestu ukazanja nalaze se bazilika Gospe Fatimske i Kapela Ukazanja - Capela das Apariçoes. Nakon posjete, nastavak vožnje do slikovitog templarskog grada Tomar, uz rijeku Nabao. Samostan Reda Krista s utvrdom Templarskog reda iz 12 st. pod Unesco zaštitom prekrasan je primjer manuelinske arhitekture, s poznatom kapelom «Charola» izgrađenom po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 • 2. dan:

  TOMAR - PORTO Doručak. Nastavak vožnje do Porta, odlazak na razgled grada bogate povijesti s prekrasnim starim dijelom unutar zidina iz 14 st. pod UNESCO zaštitom : Katedrala, neoklasicistička Palača Burze s prekrasnom Arapskom dvoranom , oblikovanom prema modelu palače Comares u Alhambri , crkva sv. Franje iz 13 st., najljepše i najbogatije dekorirana crkva u Portugalu, Vila Nova de Gaia. Porto je neraskidivo vezan uz rijeku Douro, tu se nalazi upečatljiv most Luis I kojeg je izgradio Eiffelov učenik Theophile Seyrig. Posjet vinskom podrumu, degustacija čuvenog vina porto koje spada među najbolja evropska vina, koja su proslavila Porto i dolinu rijeke Douro s vinogradima. Smještaj u hotel. Predlažemo večernju šetnju do četvrti Ribeira, središtu noćnog života, gdje u nekoj od tipičnih taverni možete probati portugalske specijalitete. Noćenje.

 • 3. dan:

  PORTO – BATALHA – NAZARE - OBIDOS - LISABON Doručak. Vožnja do samostana Batalha iz 14 st., izgrađenog u slavu pobjede protiv Kastilje, kada je Portugal obranio svoju neovisnost, s kapelom Utemeljitelja gdje leže pobjednik, kralj Joao I, njegova supruga Philippa od Lancastera i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Kratko zaustavljenje u slikovitom mjestu Nazare, slobodno vrijeme za šetnju uz plažu s pogledom na Atlantik. Nastavak vožnje do prekrasnog srednjovjekovnog gradića Obidos opasanog zidinama iz 12 st. Šetnja slikovitim ulicama, kupovina suvenira u mnogobrojnim suvenirnicama, preporučujemo kušanje lokalnog likera Ginjinha. Nastavak vožnje do Lisabona, smještaj u hotel. Noćenje.

 • 4. dan:

  LISABON- SINTRA – CABO DA ROCA – LISABON Doručak. Polazak na panoramski razgled grada: vožnja pored tipične četvrti Alfama, Bairro Alto, trga Rossio, nastavak do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na Unesco listi svjetske baštine, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Nastavak vožnje do simbola Lisabona, samostana Sv. Jeronima iz 16 st., pod Unesco zaštitom. Poslijepodne, odlazak na izlet do srednjovjekovne Sintre, na Unesco listi svjetske baštine, nekadašnje ljetne palače portugalskih kraljeva i omiljenog boravišta pjesnika i pisaca romantične ere 19 st., tu je nekada živio lord Byron koji je Sintru nazvao «vrtom zemaljskog raja». Posjet palači , nastavak vožnje do Cabo da Roca,najzapadnije točke Europe , kraće zaustavljanje. Vožnja uz obalu pored živopisnog Cascaisa, te luksuznog ljetovališta Estoril s elegantnim Casino do Lisabona. Za večernje sate, predlažemo šetnju slikovitim četvrtima Chiado i Bairro Alto s restoranima i barovima, ili odlazak na večeru u restoran s tradicionalnom predstavom fada - portugalske «šansone», koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Noćenje.

 • 5. dan:

  LISABON - ZAGREB Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi Lisabona, specijalitet je bakalar (bacalhau) koji se priprema na 365 načina, za svaki dan u godini jedan recept. Predlažemo odlazak javnim prijevozom (metropolitana) do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nacoes, gdje se nalazi shopping centar i Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Transfer do zračne luke, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Lisabona za Zagreb OU 9701 u 20.30, s dolaskom u Zagreb u 23.50 sati.

 • Cijena:

  Cijena po osobi: 4.890 kn; First Minute cijena 4.790 kn;

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu, 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u Tomaru,Portu i Lisabonu; izlete i razglede prema programu; pratitelja putovanja; degustaciju vina u Portu, ulaznice: (za crkvu sv. Franje, Kraljevsku palaču u Sintri,samostan Batalha) ; jamčevinu i troškove organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  - pristojbe zračnih luka 870 kn (podložne promjenama)
  - obavezna doplata za boravišnu pristojbu 1 EUR po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela)

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  - doplata za jednokrevetnu sobu 950 kn
  - doplata za fado večeru u Lisabonu 450 kn (uključena večera, fado program, transfer)
   

 • Napomena:

  Od 1.1.2016. hoteli u Lisabonu naplaćuju obaveznu boravišnu pristojbu 1 EUR po osobi po danu za sve osobe starije od 12 godina, plaćanje izravno na recepciji hotela.

  Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene itinerera putovanja zavisno od radnog vremena i ostalih uvjeta lokaliteta koji se posjećuju. K.O.

Red letenja posebnim zrakoplovom iz Zagreba

srijeda 12.4.2017. ZAGREB – LISABON 06.00 - 08.30
nedjelja 16.4.2017. LISABON – ZAGREB 19.55 - 23.55

web stranica informacije o Portugalu - informacije o Lisabonu - informacije o Portu

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.