HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN | IT | DE

 • Uskrs

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Puglia-topli jug Italije, putovanje autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke, 7 dana / 6 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 02 - 08.04.2018.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena:

od 3.990 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  2.4.18.                  RIJEKA – RAVENNA – PESCARA      

  Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju pored Trsta, Venecije, Padove i Ferrare prema regiji Emilia Romagna.  U rano popodne stižemo u Ravennu. Slijedi pješački razgled glavnog grada zapadnog rimskog carstva: mauzolej Galle Placidie, kćeri cara Teodozija iz 5. stoljeća i bazilika Sv. Vitala s prekrasnim mozaicima, Danteova grobnica, bazilika Sv Apolinara Novog, Neonova krstionica… Slobodno vrijeme te nastavak vožnje duž jadranske obale pored ljetovališta Rimini, Riccione, Cattolica prema Pescari, glavnom gradu regije Abruzzo. Smještaj u hotelu s 4*.Noćenje. 

 • 2. dan:

  3.4.18. LESINA – LUCERA - MONTE SANT ‘ANGELO – SAN GIOVANNI ROTONDO Nakon doručka krećemo autocestom prema jugu. Vožnja kroz regiju Molise do nacionalnog parka Gargano na području Puglie. Po dolasku u Lesinu, gradić na obali istimenog jezera i jedne od najvećih mediteranskih laguna napravit ćemo kraću pauzu za kavu i šetnju specifičnom obalom gdje su vezane barke za lov na poznate apulijske jegulje. Nastavljamo vožnju u stižemo u nedaleku Luceru. Razgled grada: ostaci tvrđave Frederika II iz 13. stoljeća s impozantnim zidinama, katedrala Navještenja djevice Marije, rimski amfiteatar… Vraćamo se prema obali i nakon uspona atraktivnom, vijugavom cestom s pogledom na plantaže kaktusa i maslina stižemo u Monte Sant’Angelo čuven po svetištu-špilji, posvećenoj sv. Mihovilu Arkanđelu i svojim specifičnim bijelim kućama. Razgled crkve sv. Mihovila Arkanđela te ostalih znamenitosti malog gradića koji se smjestio na vrhu 796m visokog brda nad poluotokom Gargano i Jadranskim morem. Nakon slobodnog vremena odlazimo u smjeru nedalekog San Giovanni Rotonda, mjesta koje je postalo poznato po svecu Padru Piu iz Pietrelcine, kapucinskom stigmatiziranom mističaru, koji je ovdje živio u samostanu Gospe od milosti, a 2002. godine svetim ga je proglasio papa Ivan Pavao II. Smještaj u hotelu s 4* nedaleko centra grada. Šetnja do svetišta s grobnicom sveca u crkvi Santa Maria delle Grazie. Večera. Noćenje.

 • 3. dan:

  4.4.18. CASTEL DEL MONTE – TRANI - BARI Doručak. Napuštamo područje Gargana i odlazimo prema nacionalnom parku Alta Murgia gdje ćemo nedaleko Andrie razgledati Castel del Monte, citadelu i dvorac koji je 1240.g. sagradio jedan od najmoćnijih srednjevjekovnih vladara Frederik II Hohenstaufen koji je ova područja južne Italije naslijedio od svoje majke, Konstance od Sicilije. Citadela, koja je sagrađena na jedinoj uzvisini koja dominira okolnim teritorijem je nadaleko poznata po svom obliku oktogona u čijih se 8 kuteva nalazi još 8 oktogonalnih kula. Nastavljamo vožnju prema nedalekom gradiću Trani, važnom ribarsko-poljoprivrednom centru na obali. Posjet romaničkoj katedrali poznatoj po nadimku: “kraljica apulijskih katedrala” iz 12. stoljeća građenoj po uzoru na crkvu Sv Donata u Zadru. Šetnja do dvorca Frederika II iz 13. stoljeća s mogućnošću razgleda te do stare luke s crkvama Svih svetih i Sv Dominika, palačama Antonacci, Quercia, Caccetta i utvrde Sv Antona sagrađene u 16. stoljieću za vrijeme španjolske vladavine. Krećemo dalje pored Molfette i Giovinazza prema Bariju, najvećem gradu i glavnom centru Puglie. Smještaj u hotelu s 3*. Šetnja do centra grada i prekrasne stare gradske jezgre gdje se nalazi bazilika Svetog Nikole katoličko-pravoslavna crkva u kojoj se čuvaju relikvije sveca zaštitnika pomoraca. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

 • 4. dan:

  5.4.18. ALBEROBELLO – OSTUNI - LECCE Doručak. Napuštamo Bari prema području doline Itria gdje nakon vožnje kroz nepregledne nasade maslina stižemo do Alberobella, fantastičnog bajkovitog mjesta s bijelim kućicama sa stožastim krovovima - trullima, koje podsjećaju na kućice patuljaka iz bajki. U velikom broju kućica kojih ima oko 1500 i danas žive ljudi, a u mnogima se nalaze trgovine, suvenirnice, restorani i turistički objekti. Slobodno vrijeme za individualno istraživanje ove nesvakidašnje atrakcije. Nastavljamo vožnju prema Ostuni, još jednom bijelom gradu čiji centar podsjeća na arapsku kazbu zahvaljujući svojim jednokatnicama i uskim uličicama koje vode do katedrale Marijinog navještenja, zanimljivog kasno gotičkog zdanja iz 15. stoljeća. Nakon kraćeg obilaska vozimo se prema našem sljedećem odredištu, gradu Lecce, baroknom biseru poluotoka Salento na samom vrhu “pete talijanske čizme”. Smještaj u hotelu s 4*. Večera. Noćenje.

 • 5. dan:

  6.4.8. LECCE – GALLIPOLI Doručak. Odlazimo do centra grada na pješački razgled Firence juga ili kraljice baroka kako se Lecce često naziva: rimski amfiteatar iz 2. stoljeća građen za 25000 gledatelja, trg Sv. Oronza sa stupom na kome se nalazi brončani kip zaštitnika grada, crkva svete Chiare čuvena po svom plafonu od kaširanog papira, Piazza del Duomo s katedralom Marijinog navještenja iz 12. stoljeća sa 70 metarskim baroknim tornjem iz 17. stoljeća, Via V. Emanuele, glavna gradska prometnica, bazilika Svetog srca koju zbog prekrasnog baroknog pročelja smatraju amblemom grada, dvorac Karla V, svetog rimskog cara iz 16. stoljeća… U popodnevnim satima odlazimo autobusom do obale Jonskog mora gdje ćemo posjetiti Gallipoli, neočekivani kutak orijenta koji se smjestio na otočiću pristup kojemu čuva aragonski dvorac s revelinom. Slobodno vrijeme za individualno istraživanje i doček ribara koji prodaju dio svog ulova na rivi, a što predstavlja izuzetnu atrakciju. Povratak u Lecce. Večera. Noćenje.

 • 6. dan:

  7.4.18. MONOPOLI – POLIGNANO A MARE – SAN BENEDETTO DEL TRONTO Doručak. Napuštamo Salento, a na putu prema sjeveru posjetit ćemo Monopoli, gradić smješten na jadranskoj obali, jedan od najljepših malih gradova Puglie. Kao i drugi gradovi juga Italije njegova je povijest nastala međusobnom isprepletenošću brojnih naroda koji su tu prošli i plijeni šarmom malog gradića koji je još uvijek neotkriven masovnom turizmu. Šetnja i slobodno vrijeme za kavu. Poslije posjeta Monopoliju nastavljamo prema Polignano a Mare, jednom od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojim kućama sagrađenim na stijenama iznad mora i uskim uličicama s kafićima i umjetničkim galerijama. Mjesto čija povijest seže do 4. stoljeća prije Krista nalazi se na popisu najšarmantnijih dragulja Italije, a poznato je i kao rodni grad Domenica Modugna koji se proslavio u svjetskim razmjerima svojom glasovitom pjesmom „Volare“. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema San Benedetto del Tronto. Smještaj u hotelu s 4*. Noćenje.

 • 7. dan:

  8.4.18. SANTARCANGELO DI ROMAGNA - RIJEKA Nakon doručka odlazimo prema pokrajini Romagna i gradiću Santarcangelo di Romagna poznatom po svom podzemnom svijetu tunela, jazbina, ledenica i bunara iskopanih u sedri. Fakultativno ćemo posjetiti taj čudesni svijet tame uz pratnju lokalnog vodiča, a nakon toga još imati vremena za prošetati srednjevjekovnim uličicama tog atraktivnog bisera srednje Italije. U ranim popodnevnim satima krećemo prema autocesti te se vozimo prema Bologni i dalje kroz Italiju pored Venecije i Trsta prema Sloveniji i Hrvatskoj. U Rijeku i Pulu stižemo u kasnim večernjim satima.

 • Cijena:

  Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.190 kuna

  FIRST MINUTE CIJENA: 3990 kuna (vrijedi za uplate do 15.2.18. ili popunjenja mjesta predviđenih akcijom)

   

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 4 polupansiona + 2 noćenje s doručkom u  hotelima 3/4* (lokalna kategorizacija) prema programu, usluge stručnog pratitelja i stručnih lokalnih vodiča priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 35   

    

 • Cijena ne uključuje:

  stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično. Ulaznice: tvrđava u Luceri € 2,00;  Castel del Monte € 12, Santarcangelo di Romagna € 4,00;  Napomena: cijene ulaznica navedene su informativno, a redosljed razgleda može biti podložan promjenama.

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  doplata na licu mjesta za turističke pristojbe: € 9,00 po osobi – podložno promjenama, 

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  jednokrevetna soba: 1.400,00 kn. Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.J.A.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.