HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Istanbul – Sofija – Plovdiv – Niš, autobusom iz Pule, Poreča, Pazina i Rijeke, 08.-14.06.2020., 7 dana / 6 noći

Datumi putovanja:

 • 08.-14.06.2020.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule, Poreča, Pazina i Rijeke

Cijena:

od 2.990 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak autobusa iz Pule (Konzum) u 22:00h ( 07.06.2020.), Poreča u 23:00 ( 07.06.20.), Pazina (Etradex) u 23:30h ( 07.06.20.), iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 00:15h. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz zaustavljanja na putu radi odmora.Vožnja do Sofije, glavnog grada Republike Bugarske. Po dolasku u SOFIJU slijedi smještaj u hotel.Kraći odmor i osvježenje pa odlazak u večernji razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Konstantinova četvrt uz razne crkve, Bazilika Svete Sofije, Sveta Nedjelja, Rotonda Svetog Jurja, Sveta Petka samardžijska koja navodno skriva grob bugarskoj junaka Vasila Levskog, Džamija Baši, Gradske zidine iz 12. Stoljeća, poznata katedrala Aleksandra Nevskog, koja je ujedno i najveća pravoslavna crkva na svijetu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Večera . Noćenje.

 • 2. dan:

  Doručak. Odjava iz hotela i krećemo na put za ISTANBUL s dolaskom u kasnim popodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, odlazak na šetnju s pratiteljem  i prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom ili odlazak do moderne gradske četvrti uz Trg Taksim i Ulicu oslobođenja -  Istiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani s turskim specijalitetima. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 3. dan:

  Doručak. Razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča. Odlazimo na cjelodnevni razgled starog dijela grada uz razgled slijedećih znamenitosti: Aja Sofije, remek-djela bizantske arhitekture, (izgrađenu za vladavine cara Justinijana, 6. stoljeće; do 15. st. bila je bizantska crkva, kasnije džamija, a danas muzej predložen od mnogih povjesničara kao osmo čudo svijeta),Hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda. U sklopu izleta obilazimo i baziliku Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utinula palača, te je danas lokacija snimanja mnogobrojnih Hollywoodskih filmova. Zatim slijedi posjet džamije Sultana Ahmeta - Plave džamije, za mnoge najljepšu džamiju u gradu iz 17. stoljeća sa 6 prekasnih minareta. 
  Nakon obilaska prekrasnih građevina predviđena je pauza za ručak ili osvježenje. Nastavljamo obilazak posjetom Topkapi palače, što u prijevodu znači Palača topovskih vrata. Bila je glavna rezidencija Sultana tijekom 400 godina, danas je muzej i jedna od nezaobilaznih atrakcija Istanbula. Sastoji se od nekoliko cjelina, dvorišta, a nedavno su otvorena i vrata Harema, te se može pogledati nakon završetka vođenog razgleda osnovnog dijela, uz doplatu. Ostatak popodneva slobodno vrijeme za osobne programe. Navečer je organiziran odlazak na tursku večeru (fakultativno) sa uključenom večerom s pićem i programom s trbušnim plesačicama. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 4. dan:

  Doručak. Odlazak autobusom preko mosta Galata koji dijeli povijesni poluotok prema novom dijelu grada Beyoglu. Vožnja prema ekstravagantnoj palači Dolmabahce koja je sagrađena u rokoko stilu po nalogu sultana Abdula Aziza koji je želio imati svoju varijantu dvorca „Versailles“. Nakon razgleda, vožnja Bosporskim mostom na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Camlica s kojeg se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog. Panoramska vožnja azijskim dijelom kroz poznatu aveniju Bagdad koju zbog mnoštva dućana mnogi smatraju šoping centrom na otvorenom. Mogućnost fakultativnog odlaska s pratiteljem na Egipatsku tržnicu i krstarenje Bosporom (uz doplatu). Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Tijekom krstarenja po prekrasnom Bosporu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na obalu s mnogobrojnim drvenim vilama, raskošnim palačama, utvrdama i ribarskim selima. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.
   

 • 5. dan:

  Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo posjet Kapali čaršije-Grand Bazar, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 dućana sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima uz blagoslov da se što bolje cjenkate. Na Kapali čaršiji prodaju se najrazličitiji proizvodi od zlata, kože, drva, keramike i bakra kao npr. nakit, jakne, začini, torbe i koferi, tepisi... Možete posjetiti Suleymaniju, drugu najveću džamiju u Istanbulu izgrađene po nalogu Sulejmana Veličanstvenog čiji se mauzolej nalazi unutar džamije. Noćenje.

 • 6. dan:

  Doručak i odlazak iz hotela. Krećemo prema PLOVDIVU, grad koji je 2019. godine proglašen europskom prijestolnicom kulture, te drugom po veličini gradu u Bugarskoj. Plovdiv Bugari nazivaju Grad na sedam brežuljaka. Šetnja gradom na rijeci Marici: Gornji i donji grad, stare bugarske kuće, nevjerojatno očuvano rimsko kazalište. Osjetiti ćemo predivnu atmosferu uskih uličica starog Plovdiva. Slobodno za ručak ili šetnju. Nastavak putovanja prema granici i dolazak u Niš. Večera . Noćenje.

 • 7. dan:

  Doručak. Polazak prema granici i dalje vožnja uz usputna zaustavljanja po potrebi prema Rijeci i Istri. Dolazak se  očekuje u večernjim satima.

 • Cijena:

  CIJENA PO OSOBI : 3.190,00 KN
  FIRST MINUTE CIJENA -  2.990 ,00 KN ( za prijave do 01.04.2020. ili do popunjena mjesta po first minute cijeni )

  Minimalan broj putnika : 40

   

 • Cijena uključuje:

  Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
  1 polupansion u Sofiji u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama
  1 polupansion u Nišu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama
  4 noćenja s doručkom u Istanbulu u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
  voditelja putovanja
  sve razglede i izlete prema programu 
  razgled Sofije u pratnji lokalnog vodiča
  razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča 
  jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

   

 • Cijena ne uključuje:

  doplatu za jednokrevetnu sobu - 900 kn
  ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): 
  bazilika Cisterna 7,5 eur 
  vožnja brodom po Bosporu: 25 eur ( vožnja traje oko 1,5 sat)
  Turska večera uz folklorni program (večera, piće,trbušne plesačice,show program): 45 eur
  Sultan Ahmet paket ulaznica (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem): 45 eur 
  Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: 10 eur 
  Ulaznica za Dolmabahce palaču: 20 eur 
  Karta za Metro : 2,70 turkish lira ( informativno)
  Turska večer na brodu ( večera,piće, trbušne plesačice, kana ceremonija)– 45-55 eur
  dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
  Putno osiguranje : putno zdravstveno i nesretni slučaj, osiguranje od otkaza putovanja
   

 • Popusti:

  20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
  trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

   

 • Napomena:

  VAŽNE INFORMACIJE:
  Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. 
  završno pismo vam dostavljamo e-mailom 48 sati prije putovanja– to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 
  fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima
  organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, 
  organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, 
  agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
  Ispunjeni obrazac za vizu potrebno proslijediti najkasnije 7 dana prije polaska,
  Obavezna doplata za zdravstveno osiguranje uz važeću vizu prilikom ulaska u Republiku Tursku

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

Istanbul, na hrvatskom se još naziva ili se nazivao Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte. Grad je izabran za Europski glavni grad kulture za 2010.g., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj I Essenom u Njemačkoj. Nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni dio nalazi se u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga, nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2, dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Granične , vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnici. Ukoliko se putnici odluče za izradu vize u poslovnici, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Viza vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.
Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Turskoj nalazi se u Istanbulu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Republici Turskoj (Istanbul) se nalazi na adresi Asmali Mescit Mah., Oteller Sok. No:1/2, 34420 Tepebasi/Beyoglu, Istanbul, Turska. Kontakt podaci: tel. 0090 212 293 5467, 0090 212 293 5468, fax. 0090 212 293 5476, e-mail: gkrh.istanbul@mvep.hr. Generalni konzul: Ivan Mirković.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.