HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Izleti

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Japan, zemlja izlazećeg sunca, zrakoplovom iz Zagreba, 11 dana / 10 noći

Datumi putovanja:

 • 13. - 23.05. GARANTIRANO

 • 05. - 15.10.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 21.970 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - DUBAI - TOKIO
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 15.40 sati na liniji EK130 (Emirates). Dolazak u Dubai u 23.20 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokio u 02.40 sati na liniji EK318 (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

 • 2. dan:

  TOKIO
  Dolazak u Tokio predviđen je u 17.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

 • 3. dan:

  TOKIO
  Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Imperial Palace Plaza, Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Zatim obilazak Ginze, sinonima modernog Tokija. Srce Ginze nalazi se na križanju Chuo-Dori i Harumi-Dori prepoznatljivom po cilindričnoj staklenoj zgradi San-ai. Zatim slijedi odlazak u razgled Asakusa, Sensoji hrama koji se još naziva i hram božice Kannon, najstarijeg hrama u Tokiju i jednog od najslavnijih hramova Japana kojeg godišnje obiđe 30 milijuna posjetitelja. Prema legendi, u sedmom stoljeću, dvoje lokalnih ribara izvukli su u mrežu uhvaćen kip budističke božice milosrđa, Kannon. Koliko god su ga puta vratili u vodu ponovno bi ga pronašli u mreži. Izgradili su hram kako bi statua imala dom. Hram se nekoliko puta proširivao, a vjeruje se da je originalan kip Kannon zakopan ispod zlatom optočenog svetišta koje se nalazi iza glavnog oltara u glavnoj prostoriji hrama. Povratak u hotel, noćenje.

 • 4. dan:

  TOKIO – NAGOYA – TAKAYAMA 
  Nakon doručka odjava iz hotela. Sastanak s lokalnim vodičem u hotelu, Vaša se prtljaga prevozi posebno iz hotela u Tokiju i čekat će Vas u hotelu u Kyotu. Stoga je potrebno ponijeti jednu torbu sa stvarima dostatnim za sljedeća tri dana odnosno dva noćenja. Organizirani prijevoz do željezničke postaje. Polazak vlaka (Bullet Train) od Tokia do Nagoye. Promjena vlaka (Express Train) te vožnja od Nagoye do Takayame. Dolazak u Takayamu oko 14 sati. Slobodno vrijeme za ručak, a potom odlazak u šetnju kroz ulicu Kamisannomachi u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, koji svježi možete i kušati. Nakon šetnje, odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

 • 5. dan:

  TAKAYAMA – SHIRAKAWAGO – KANAZAWA 
  Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled Takayame u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Jutarnja šetnja po lokalnoj tržnici. Obilazak ureda Edo Vlade koji je izgrađen krajem 17. stoljeća, a obnovljen je 1816., a do 1969. godine bio je korišten kao ured Gifu. Razdoblje Edo ili razdoblje Tokugawa je dio japanske povijesti koji teče od 1603. do 1868. godine. Ovo razdoblje označava vladavinu grada Edoa ili vladavinu Tokugawa šogunata, koji je uspostavljen 1603. godine od strane Tokugawa Ieyasua. Zatim vožnja autobusom prema selu Shirakawago gdje ćemo vidjeti zaselak s kućama koje spadaju u kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak obiteljske kuće Kanda stare 160 godina. Nastavak vožnje autobusom prema Kanazawi. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.

 • 6. dan:

  KANAZAWA – KYOTO 
  Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada (javni prijevoz i pješice) u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladala utjecajna obitelj Maeda od 17. do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. Obići ćemo Kenrokuen Garden, Shima Ochaya House, Nagamachi District. Odlazak prema Kanazawa stanici i prijava na brzi vlak prema Kyotu. Po dolasku u Kyoto, organizirani prijevoz do hotela. Noćenje.

 • 7. dan:

  KYOTO
  Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom. Vidjeti ćete hram Sanjusangendo, to je najduža drvena zgrada u Japanu u kojoj je smješten 1001 kip božice Kannon izrađene od drveta japanskog čempresa. Kodaiji hram nacionalno je blago i jedan od najpoznatijih hramova u Japanu koji datira iz 8. stoljeća, okružen trešnjinim i javorovim drvećem koje prekrasno cvate u proljeće, dok ih na jesen krasi crveno lišće. Prisustvovat ćemo ceremoniji pripremanja čaja na tradicionalan način. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne je previđen obilazak hrama Kinkakuji poznatog po svom zlatnom paviljonu i kontrastu boja lišća na drveću u vrtovima koji ga okružuju. Prijevoz autobusom do hotela. Smještaj i noćenje.

 • 8. dan:

  KYOTO – NARA – KYOTO 
  Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Naru. Vidjet ćete veliki istočnjački hram Todaiji koji je zaštitni znak Nare i ujedno povijesno najznačajniji. Izgrađen 752. godine kao glavni hram svih budističkih hramova u Japanu. Zatim svetišta Kasuga i  Shinto. Odlazak u Nara Park i šetnja parkom. Park se još se naziva i park jelena, koji se po njemu slobodno šeću, a krasi ga 1.700 trešnjinih stabala. Po završetku razgleda, povratak u hotel u Kyoto. Noćenje.

 • 9. dan:

  KYOTO – HIROŠIMA – KYOTO 
  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili preporučujemo fakultativno odlazak na cjelodnevni izlet u Hirošimu (uz doplatu). Polazak super brzog vlaka (Bullet Train) sa željezničkog kolodvora u Kyotu. Vožnja u trajanju od otprilike jedan i pol sat do željezničke stanice u Hirošimi. Cjelodnevni razgled grada autobusom u pratnji vodiča: Kupola atomske bombe, Muzej i Memorijalni park mira. Ručak u lokalnom restoranu (nije uključen u cijenu). Nakon ručka, odlazak trajektom (vožnja u trajanju od 10 minuta) do otoka Itsukushima (Miyajima). Na Itsukushimi se nalazi najvažnije šintoističko svetište u tom dijelu Japana, zbog čega se otok naziva još i Miyajima, što dolazi od riječi miya, hram, i jima, otok. Neke građevine i predmete koji se ovdje čuvaju japanska je vlada proglasila nacionalnim blagom i posebno zaštitila, a 1996. godine šintoističko je svetište na Itsukushimi uvršteno i na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Itsukushima je za šintoiste sveto mjesto. Na otoku se nalazi planina Misen čiji se vrh kao najviša točka uzdiže 530 metara nad morem, a štovana je još od pradavnih vremena. Poštovanje prema duhovima prirode koji tamo prebivaju bilo je tako veliko da je nekada pristup otoku bio dozvoljen jedino svećenicima, a svi ostali mogli su ih štovati samo izdaleka. Posvećeno je trima božicama mora, kćerima boga vjetra i oluja Susanoo-no-Mikotoa. Zvale su se Ichikishima, Tagori i Tagitsu, a prema predaji živjele su u unutarnjem svetištu hrama. Kako bi se narodu ipak omogućilo da se što više približi otoku, a da se istovremeno sačuva njegova čistoća i svetost, hram je podignut na samoj obali, na drvenim stupovima koji se dižu iz mora, te se za visoke plime doima kao da pluta na vodi. U svetište se stizalo čamcima kroz torii, tradicionalna crveno obojena drvena vrata koja se nalaze na ulazu u svako šintoističko svetište i označavaju granicu između svetog i profanog prostora. Prolazak kroz torii simbolički je pročišćavao onoga koji je ulazio u svetište. Povratak trajektom do pristaništa gdje čeka autobus kojim je organiziran transfer do željezničke stanice i povratak super brzim vlakom prema Kyotu. Noćenje.

   

 • 10. dan:

  KYOTO – OSAKA – DUBAI 
  Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema Osaki. Po dolasku razgled grada koji uključuje između ostalog zaustavljanje i obilazak Umeda Sky Buildinga - Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Za lijepog vremena mogu se vidjeti cijela Osaka, ali i udaljeni otok Awaji. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao važnu ulogu i višekratno bio mjesto obračuna šoguna, feudalnih vojskovođa koji su ponekad imali ovlasti veće i od cara. Odlazak prema zračnoj luci Osaka - Kansai. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 23.45 sati na liniji EK317  (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

 • 11. dan:

  DUBAI – ZAGREB 
  Dolazak u Dubai predviđen je u 05.15 sati. Nastavak putovanja za Zagreb u 08.30 sati na liniji EK129 (Emirates). Dolazak u Zagreb u 12.35 sati.

 • Cijena:

  Cijena aranžmana po osobi za polazak 13.05.: od 21.970 kn

  Cijena aranžmana po osobi za polazak 05.10.: od 22.670 kn

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Tokio – Osaka – Zagreb
  zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 3.480 kn)
  smještaj u hotelima 3*/4* (mjesna kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s doručkom (2 noćenja u Tokiju, 1 noćenje u Takayami, 1 noćenje u Kanazawi, 4 noćenja u Kyotu)
  vožnje super brzim vlakovima (Bullet Train) turističke klase
  prijevoz autobusom i razgledi prema programu u pratnji lokalnih vodiča
  ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
  pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
  jamčevinu i troškove organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  doplatu za jednokrevetnu sobu 4.890 kn (13.5.2019.); 5.290 kn (5.10.2019.)
  dodatne usluge, obroke i izlete
  putno osiguranje (preporučujemo)

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Fakultativni izleti
  Iizlet u Hirošimu 3.500 kn po osobi (najmanje 10 prijavljenih).

   

 • Napomena:

  Kategorizacija hotela u Japanu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
  Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
  U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
  Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza za Japan nije potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

  Odgovorni organizator: Palma travel

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti

JAPAN

Službeno ime: Parlamentarna monarhija Japan
Geografski položaj: istočna Azija; sastoji se od 4 otoka – Hokkaido, Honšu, Kjušu i Šikoku
Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: oko 128.500.000
Glavni grad: Tokio, oko 13.000.000 stanovnika
Jezik: japanski
Religija: šintoisti i budisti 84%, ostali 16%
Vremenska razlika: +7 sati ljeti / +8 sati zimi
Novčana jedinica: japanski jen (JPY), 1 USD = oko 100,53 JPY
Kupovina: uobičajeno radno vrijeme trgovina je od 10 do 19 sati; Japan je jedna od najskupljih zemalja na svijetu (pogotovo Tokio i Osaka). Najpopularniji proizvodi su: elektronika, kamere, satovi, brojni optički instrumenti, biseri, bambus, kimona, lepeze itd.
Odjeća i obuća: predlažemo laganu pamučnu odjeću za ljeto, a za ostatak godine preporučamo topliju odjeću, ovisno o godišnjem dobu. Preporučamo udobnu obuću.
Hrana i piće: osnovna namirnica je riža kratkog zrna, popularna je i tjestenina. Tipična jela: sushi – sirova riba položena na rižu začinjenu octom, sashimi – sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz sojin umak aromatiziran hrenom, tempura – pržena riba i povrće posluženi uz umak tentsuyu, yakitori – vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak, shabu shabu – japanski fondue od mesa. Popularna pića: zeleni čaj, sake – zagrijana rakija od riže.
Napon struje: 100V, 50/60 Hz (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna, putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Molimo dostaviti kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja prodajnom mjestu.
Mobilne mreže: VIPnet i T-Mobile partneri
Pozivni broj zemlje: +81
Korisna web stranica: www.jnto.go.jp
Klima: varira od regije do regije. Većina dijelova zemlje ima četiri godišnja doba. Tijekom proljeća može biti prohladno i kišovito. Ljeta su vruća i često vlažna na obali. Jesen karakteriziraju topli sunčani dani i hladne noći. Zime su hladne i suhe. Kišna sezona počinje u svibnju u Okinawi. U drugim regijama obično traje od početka lipnja do sredine srpnja. Kiše su kratkotrajne, ali obilne, padnu u prosjeku 1-2 puta dnevno, dok je ostatak dana sunčan.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.