HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Jordan, zrakoplovom iz Ljubljane, 6 dana / 5 noći

First Minute

Datumi putovanja:

 • 25.04. – 30.04.2019.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Ljubljane

Cijena:

od 5.990 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB/LJUBLJANA – AMAN
  Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije predviđenog polijetanja izravnog charter zrakoplova za Aman (mogućnost organiziranog transfera iz Zagreba). Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amanu. Po dolasku u Aman obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Organizirani transfer do hotela u Ammanu. Prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu i noćenje.

 • 2. dan:

  AMAN – JERASH – AMAN 
  Nakon doručka slijedi organizirani razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta - jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Heraklovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Potom odlazimo prema Jerashu, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po završetku razgleda slijedi povratak u Aman. Večera u hotelu. Noćenje.

 • 3. dan:

  AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – AQABA
  Doručak. Odlazak do biblijske Madabe s njezinim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje možete vidjeti najstariju sačuvanu originalnu mapu Svete Zemlje (560 n.e.). Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao „obećanu zemlju“, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena, s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Aqabe, najjužnijeg jordanskog grada smještenog na obali Crvenog mora. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

   

 • 4. dan:

  AQABA – WADI RUM – PETRA   
  Nakon doručka slobodno vrijeme za šetnju ili kupanje na obali Crvenog mora. Odjava iz hotela, a potom krećemo prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Slijedi uzbudljivi pustinjski jeep safari, a po završetku safarija napuštamo Wadi Rum te odlazimo prema Petri. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 • 5. dan:

  PETRA – MRTVO MORE 
  Nakon doručka i odjave iz hotela, krećemo u obilazak fascinantne Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, nastavljamo putovanje prema obali Mrtvog mora. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 • 6. dan:

  MRTVO MORE – AMAN – LJUBLJANA/ZAGREB
  Nakon doručka slobodno vrijeme do polaska prema Amanu. Dolazak u zračnu luku Aman te prijava na izravan charter let prema Ljubljani. Po dolasku u Ljubljanu organizirani transfer prema Zagrebu (uz doplatu).

 • Cijena:

  First Minute cijena po osobi: 5.990 kn*
  Redovna cijena aranžmana po osobi: 6.190 kn 
  *First minute popust 200 kn za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

   

 • Cijena uključuje:

  - prijevoz zrakoplovom prema programu na izravnom charter letu Ljubljana – Aman – Ljubljana 
  - smještaj u hotelima 4* na osnovi 5 noćenja s uslugom polupansiona
  - razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
  - lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  - voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  - prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
  - džip safari u trajanju od 3 sata po pustinji Wadi Rum 
  - bocu vode dnevno po osobi tijekom vožnje u autobusu 
  - vizu za Jordan
  - trošak organizacije putovanja

   

   

 • Cijena ne uključuje:

  - pristojbe zračnih luka 1.990 kn
  - transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 350 kn
  - dodatne obroke i usluge koje nisu navedene u programu putovanja
  - napojnice vodiču i vozaču tijekom putovanja 30 EUR
  - putna osiguranja

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe 1.990 kn
  Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.100 kn

   

 • Napomena:

  - Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
  - Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Jordan. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  - Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza organizatora.
  - Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  - Viza: dobiva se na licu mjesta, po ulasku u Jordan, potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i potrebno je imati 1 slobodnu stranicu).
  - Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  - U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
  Odgovorni organizator: Palma travel

Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika
Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
Religija: muslimani 92%, kršćani 6%, ostali 2%
Vremenska razlika: +1 sat
Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD, 1 EUR = oko 0,8 JOD
Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće. Predmeti od drva, gline, mirodije.
Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +962
Korisna web stranica: www.visitjordan.com
Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 40

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.