HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Južna Koreja, putovanje avionom iz Zagreba, 10 dana / 8 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 04 - 13.10.2018.

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Zagreba.

Cijena:

od 11.890 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Zagreb – Seoul 
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 13:20 sati. Polijetanje zrakoplova Korean Air za Seoul je u 17:20 sati, s predviđenim slijetanjem slijedećeg dana u 11:30 sati (lokalno vrijeme).

   

 • 2. dan:

  Predviđeno slijetanje u Seoul je u 11:30 sati (lokalno vrijeme). Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel i ručak. Nakon što smo se osvježili, poslijepodne provodimo u razgledu Seoula, glavnog i najvećeg grada Južne Koreje, nekadašnje prijestolnice više kraljevstva koja su se kroz povijest izmjenjivala na Korejskom poluotoku. Obilazimo Gangnam Area – Samsung D’light, COEX Mall, tržnica Dongdaemun, trg Dongdaemun Design. Nakon razgleda predlažemo zajedničku večeru u tipičnom koreanskom samoposlužnom restoranu morske hrane – idealno za upoznavanje s lokalnim specijalitetima, običajima i kulturom (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel, noćenje.

   

 • 3. dan:

  Doručak u hotelu. Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ, granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona služi kao granica između Sjeverne i Južne Koreje, a dijeli poluotok prolazeći 38. paralelom. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Obilazimo Imjingak park, Most Ujedinjenja, ID Check, DMZ kino i izložbenu dvoranu, Treći infiltracijski tunel, Dora osmatračnicu, Dorasan postaju.

  Demilitarizirana zona je 250 km duga, otprilike 4 km široka te je, unatoč nazivu, najmilitariziranija granica na svijetu. Nakon posjeta DMZ-u ćemo odmoriti uz ručak.

  Nakon ručka nastavljamo prema Suwonu – glavnom gradu provincije Gyeonggi-do, samo 30 km udaljenom od Seoula. Tu ćemo posjetiti utvrdu Hwaseong koja se nalazi na popisu Svjetske baštine UNESCO-a.

  Smještaj u hotel u Suwonu. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od korejskih restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

 • 4. dan:

  Doručak u hotelu. Nakon doručka nastavljamo prema Adongu gdje posjećujemo selo Hahoe (UNESCO). U selu je ostao sačuvan ritualni ples pod maskama Byeolsingut. Osim toga selo čuva mnoge kulturne baštine koje prikazuju korejsku tradiciju i drevne arhitektonske stilove. Posjetiti ćemo i Byeongsan Seowon konfucijansku akademiju, osnovanu početkom 17. stoljeća. Nakon razgleda ćemo odmoriti uz zajednički ručak, pa nastavljamo prema Gyeongju.

  Gyeongju je danas drugi najveći grad u provinciji nakon Adonga, no gotovo 1000 godina je bio glavni grad drevnog kraljevstva Silla koje je vladalo dvjema trećinama korejskog poluotoka. Iz tog je vremena u gradu ostao veliki broj arheoloških lokaliteta i kulturnih spomenika, zbog čega ga zovu “Muzej bez zidova“. Obići ćemo kompleks grobnica Daereungwon – velike drevne grobnice kraljeva i plemića kraljevstva Silla. Ovdje se nalaze 23 velike grobnice od kojih su najpoznatije Cheonmachong i Hwangnamdaechong. Vidjeti ćemo Cheomseongdae – najstariji postojeći astronomski opservatorij u Aziji i jezero Anapji (Wolji) – umjetno jezero koje je bilo dio kompleksa drevne palače Banwolseong.

  Smještaj u hotel u predgrađu Gyeongjua. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od korejskih restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

 • 5. dan:

  Doručak u hotelu. Nakon doručka obilazimo hram Bulguksa (UNESCO). Ime hrama u prijevodu znači “Hram Budine zemlje” – glavni hram korejskog budističkog reda Jogye. Unutar kompleksa hrama nalazi se i mjesto hodočašća, špiljski hram Seokguram – Špilja kamenog Bude (UNESCO). Odmoriti ćemo uz zajednički ručak, pa prema Busanu nastavljamo brzim vlakom KTX koji može doseći brzinu od čak 350 km/h.

  Po dolasku u Busan obilazimo centar grada: riblju tržnicu Jagalchi, trg BIFF, tržnicu Gukje, Memorijalno groblje UN-a i na kraju obilazimo Haeundae – jednu od najljepših i najpoznatijih koreanskih plaža.

  Smještaj u hotel u Busanu. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

 • 6. dan:

  Doručak u hotelu. Nakon doručka obilazimo kvart Gamcheon – stereotip ljepote i kaosa. Smješten na padini, ovaj nekada sirotinjski kvart danas je mješavina pastelnih, „lego-kućica“, obojenih 2009. kako bi privukao posjetitelje u svoje uske ulice. Zajednički ručak, pa rano poslijepodne polijećemo za otok Jeju – „korejske Havaje“ i jedno od 7 novih svjetskih čuda prirode. Let traje sat vremena.

  Jeju je vulkanski otok koji se nalazi 130 km južno od Korejskog poluotoka, te najveći otok Južne Koreje i njegova najmanja pokrajina. Vulkanski otok i njegovi tuneli lave su 2007. godine upisani na UNESCO-v popis kao “lokalitet izvanredne ljepote, koji je svjedočanstvo povijesti planeta i njegovih procesa“. Središnja odlika otoka je Hallasan, najviša planina Južne Koreje (1.950 mnm) i uspavani vulkan Hallasan kojeg čini 360 sitnih satelitskih vulkana, a njegova posljednja aktivnost zabilježena je prije 800 godina. Na vrhu vulkana nalazi se krater s jezerom. Značajne su i brojni tuneli kojima je nekada tekla lava, koji su danas prazne špilje.

  Nakon slijetanja krećemo u razgled otoka. Posjetiti ćemo tematski park Eco Land Theme Park, Muzej folklora, Prirodoslovni muzej, lokalnu tržnicu Dongmun…

  Smještaj u hotel. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

 • 7. dan:

  Doručak u hotelu. Nakon doručka nastavljamo s razgledom otoka i krećemo prema njegovoj istočnoj obali. Obilazimo pećinu Manjanggul (UNESCO) – jedan od najdužih i najimpresivnijih tunela lave, brdo “Izlazećeg sunca” Seongsan Ilchulbong (UNESCO) – veliki vulkanski krater nastao u erupciji pred 100.000 godina, slapove Cheonjiyeon – mjesto na kojem se spajaju nebo i zemlja, klif Jusangjeolli – liticu izgrađenu od impozantnih kamenih stupova, Duhovni bonsai vrt … Tijekom razgleda ćemo odmoriti uz ručak i navečer se vraćamo u hotel. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

 • 8. dan:

  Doručak u hotelu. Nakon doručka koristimo slobodno vrijeme u razgledu i kupovini elektroničkih proizvoda u velikom Samsung trgovačkom centru. Transfer do zračne luke i let za Seoul.

  Nakon slijetanja u Seoulu obilazimo toranj Namsan Seoul – jedan od najviših tornjeva Istoka, Bukchon Hanok – kvart od nekoliko stotina tradicionalnih kuća, tržnicu Namdaemun – najveća tradicionalna tržnica u Koreji. Tijekom razgleda ćemo odmoriti uz zajednički ručak, a nakon razgleda ćemo se smjestiti u hotel i osvježiti.

  Predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu korejsku večeru i folklorni show (doplata na licu mjesta). Noćenje.

 • 9. dan:

  Doručak u hotelu. Nakon doručka nastavljamo s razgledom Soula. Obilazimo palaču (Sjeverna palača) – nekada glavnu palaču dinastije Joseon, a prema mnogima najljepša i najveća od 5 palača u gradu. Oni koji žele osjetiti duh tradicije, palačom mogu prošetati odjeveni u hanbok – tradicionalnu korejsku nošnju. Obići ćemo i Nacionalni tradicijski muzej, Insadong ulicu s bogatom ponudom umjetničkih i obrtničkih proizvoda, prošetati ćemo uz rječicu Cheonggyecheon koja teče centrom Seoula, a onima kojima nije bilo dosta kupovine predlažemo Myeongdong Spree.

  Navečer predlažemo zajednički odlazak na plovidbu rijekom Han u trajanju sat vremena (doplata na licu mjesta). Noćenje.

 • 10. dan:

  Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova u 11:05, slijetanje u Zagreb u 15:45 po lokalnom vremenu.

   

 • Cijena:

  Cijena aranžmana po osobi: 12.390 kn 11.890 kn first minute
  Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.890 kn

   

 • Cijena uključuje:

  Povratni zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Seoul, ekonomska klasa
  Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
  Lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  8 noćenja u hotelima 3* na osnovi usluge noćenje s doručkom
  8 ručkova tijekom ture
  Sve transfere turističkim autobusom prema programu putovanja
  Sve razglede prema programu putovanja
  Ulaznice za sve znamenitosti navedene u itinereru putovanja
  1 boca mineralne vode po putniku dnevno
  Unutanji let na relaciji Busan – Jeju – Seoul
  Kartu za brzi vlak KTX Express na relaciji Geongju-Busan
  Organizacija i priprema putovanja te jamčevno osiguranje

   

 • Cijena ne uključuje:

  Zrakoplovne pristojbe: 2.890 kn po osobi – obavezna doplata prilikom rezervacije
  Napojnicu za lokalnog vodiča i vozača: 5 USD po osobi po danu – doplata na licu mjesta
  Obroke i pića koji nisu navedeni pod „cijena uključuje“; prosječna cijena uobičajenog lokalnog obroka je 15 USD
  Doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.990 kn
  Doplata za hotele 4*: 890 kn
  Doplata za jednokrevetnu sobu u 4*: 2.390 kn
  Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana
  Osobnu potrošnju
  Fakultativna ponuda:
  Plovidba rijekom Han u trajanju sat vremena, 20 EUR po osobi
  Tradicionalna korejska večera i folklorni show, 100 EUR po osobi
  Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail info@putolovac.hr
   

   

 • Napomena:

  Odgovorni organizator: Azur Tours

Službeni jezik: korejski
Broj stanovnika: cca 50 milijuna stanovnika
Religija: kršćanstvo (protestanti i katolici) 48,6%; budisti 47,7%; konfucijanci 3% i ostali cca 1%
Valuta: 1 won = 100 chona
Klima: umjerena, s više padalina ljeti i hladnim zimama.
Vremenska razlika: + 9 sati u odnosu na Hrvatsku
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Piće i hrana: Poželjno je piti flaširanu vodu i hraniti se u isključivo provjerenim objektima za prehranu

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.