HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Kairo – prijestolnica faraona, putovanje avionom iz Zagreba, 6 dana / 4 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 25 - 30.11.2018.

 • 06 - 11.01.2019.

 • 03 - 08.03.2019.

Vrsta prijevoza:

avionom iz Zagreba

Cijena:

od 4.790 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – ISTANBUL

  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 18.00h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1056 u 20.00h. Dolazak u 00.10h po lokalnom vremenu. 

 • 2. dan:

  ISTANBUL – KAIRO

  Nastavak putovanja za Kairo na letu TK 692 u 01.30h s očekivanim dolaskom u 02.50h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i viznih formalnosti i susret s lokalnim predstavnikom. Nakon srdačne dobrodošlice u Zemlju faraona slijedi prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te noćenje. Nakon odmora i doručka odlazak u obilazak grada. Odlazak do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad. Tu se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Slijedi posjet Nacionalnom muzeju, pravoj riznici povijesti, s najvećom zbirkom drevne egipatske civilizacije na svijetu. Zbirka broji preko 100 tisuća umjetnina, a svakako valja izdvojiti blago kralja Tutankamona i Kraljevsku dvoranu mumija (ulaz se posebno plaća) u kojoj se nalaze mumije nekih najmoćnijih egipatskih faraona. Nakon stanke za ručak odlazak u Koptski dio Kaira, najstariji dio grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). U nastavku posjet Khan El Khalili, najvećem bazaru na Bliskom istoku poznatom po neobičnim, tipičnim orijentalnim suvenirima i rukotvorinama. Doživite nakratko atmosferu srednjovjekovne tržnice i nikako ne propustite isprobati vještine cjenkanja! Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 • 3. dan:

  KAIRO

  Doručak. Danas odlazimo prema drevnoj egipatskoj prijestolnici Memfis, koja graniči s nekropolom Sakkara gdje se nalazi najpoznatija i najstarija sačuvana stepenasta piramida na svijetu – grobnica faraona Đozera koju je izgradio visoki kraljevski službenik Imhotep, prvi poznati arhitekt i umjetnik u povijesti. Slijedi odlazak do visoravni Giza, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta – piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica). Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 m, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će tog dana biti otvorena). Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

 • 4. dan:

  KAIRO

  Doručak. Danas odlazimo prema drevnoj egipatskoj prijestolnici Memfis, koja graniči s nekropolom Sakkara gdje se nalazi najpoznatija i najstarija sačuvana stepenasta piramida na svijetu – grobnica faraona Đozera koju je izgradio visoki kraljevski službenik Imhotep, prvi poznati arhitekt i umjetnik u povijesti. Slijedi odlazak do visoravni Giza, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta – piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica). Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 m, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će tog dana biti otvorena). Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

 • 5. dan:

  KAIRO – DAHSHUR

  Doručak u hotelu te slobodno prijepodne za osobne programe. Oko podneva odjava iz hotela i polazak prema Dahšuru, kraljevskoj nekropoli na zapadnoj obali Nila, oko 40-ak km južno od Kaira. Tu se nalazi nekoliko piramda od kojih su dvije piramide faraona Snofrua (Savijena piramida neobičnog i jedinstvenog oblika i Crvena, prva prava piramida strmih stranica ikad sagrađena), među najstarijima, najvećima i najbolje sačuvanima u Egiptu. Tu se između ostalih, nalazi i Crna piramida Amenemhata III., koja je dosta urušena i nad pustinjskim pijeskom se nadvija kao brdo. Slijedi opuštajuća večer na brodu na rijeci Nil, tijekom koje možete uživati u prekrasnom pogledu na Kairo i rijeku noću, u ukusnoj lokalnoj kuhinji, arapskim melodijama i zabavnom programu trbušnih plesača i egzotičnom tanura plesu koji je važan dio egipatske vjerske tradicije. Nakon iskrcaja s broda slijedi prijevoz u zračnu luku te prijava za povratni let prema Hrvatskoj.

 • 6. dan:

    KAIRO – ISTANBUL – ZAGREB

  Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 693 u 03.45h. Dolazak u 07.05h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 08.05h; s očekivanim dolaskom u 08.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 • Cijena:

  Ultra first minute cijena aranžmana po osobi do 25.09.:       4.790 kn

  First minute cijena aranžmana po osobi do 25.10.:                 4.990 kn

  Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:     5.290 kn

  Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 25.09., odnosno do 25.10. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

  Pristojbe u zračnim lukama: 1.890 kn

   

 • Cijena uključuje:

  •prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
  •prijevoz auutobusom na odredište prema programu;
  •smještaj u Kairu u hotelu Ramses Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi tri polupansiona i jednog noćenja s doručkom;
  •krstarenje brodom po Nilu u trajanju od 2 sata uz buffet večeru (bez pića) i zabavni program;
  •razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
  •ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
  •pratitelja iz Zagreba;
  •troškove organizacije putovanja i jamčevine.

   

 • Cijena ne uključuje:

  •pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.890  kn (podložno promjeni),
  •doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.190 kn, 
  •trošak vize za Egipat od 180 kn,
  •obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 30 USD,
  •doplate za fakultativne usluge koje nisu gore navedene,
  •osobne troškove,
  •putno osiguranje (preporučamo).

   

 • Popusti:

  •dijete 2-5,99 godina bez ležaja, uz dvije odrasle osobe u sobi:  2.000 kn
  •dijete 6-11,99 godina na pomoćnom ležaju, uz dvoje odrasle osobe u sobi: 1.000 kn
  •stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju: 300 kn

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  Pristojbe u zračnim lukama: 1.890 kn

   

 • Napomena:

  Viza: Hrvatski državljani trebaju vizu za Egipat. Viza se u svrhu turističke posjete može ishoditi putem sustava E-viza na https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/

  Pristojba za turističku vizu, jedan ulazak, iznosi 25 Usd. Plaćanje je moguće Visa i Mastercard karticom.

  Odgovorni organizator: GO tours

   

Red letenja:

TK1056                  ZAGREB                ISTANBUL            20:00      00:10

TK   692                ISTANBUL            KAIRO                    01:30      02:50

TK   693                 KAIRO                    ISTANBUL            03:45      07:05

TK1053                  ISTANBUL            ZAGREB                08:05      08:15

*sve lokalna vremena

Korisne informacije:

Službeno ime: Arapska Republika Egipat

Površina: 1.001.450 km2

Geografski položaj: sjeveroistočna Afrika

Broj stanovnika: 74.718.797 (2003.)

Glavni grad: Kairo

Službeni jezik: arapski, a u turističkim krajevima govori se engleski i njemački

Religija: islam (90% muslimani, 9% koptski kršćani, 1% ostali).

Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: Egipatska funta, 1EGP ≈ 0,35 HRK, 1 HRK ≈ 2,83 EGP; 1 EUR ≈ 21,02 EGP; 1 USD ≈ 17,88 EGP

Klima: suptropska pustinjska klima, no u uskom obalnom pojasu i na sjeveru prevladava sredozemna.

Prosječne temperature u Kairu: studeni noć 15°C / dan 25°C; siječanj noć 10°C / dan 19°C; ožujak noć 13°C / dan 23°C

Odjeća i obuća: Zbog čestih velikih razlika u temperaturi između dana i noći predlažemo višeslojno odijevanje. Obvezno ponijeti topliju odjeću za večeri. Udobna sportska obuća (tenisice i sl.).

Kupovina: u trgovinama i na bazarima nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, proizvodi od kože, tepisi, svitci papirusa, ružino ulje, začini i razni suveniri. Običaj nalaže da se pri kupnji trebate cjenkati.

Hrana: egipatska kuhinja se u velikoj mjeri oslanja na jela od povrća. Iako kuhinja u Aleksandriji i priobalnom dijelu Egipta ima tendenciju korištenja ribe i drugih morskih plodova, ipak se većina egipatske kuhinje temelji na namirnicama koje rastu iz zemlje. Neki smatraju da je koshari (mješavina riže, leće, i makarona) nacionalno jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames (jelo od sušenog boba). Bob se također koristi i za pripremanje falafela,  jela koje je izvorno nastalo u Egiptu i proširilo se na druge dijelove Bliskog Istoka.

Piće: preporuča se konzumacija pića pakiranih u bocama, ne koristiti led, a alkoholna pića se mogu konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.

Pozivni broj zemlje: +20

Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Napojnice: napojnica za izvršenu uslugu nepisano je pravilo. Mala pažnja osigurat će Vam prvorazrednu uslugu tijekom boravka.

Cijepljenje: nije potrebno.

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.