HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Klasična Kina, Peking – Xi’an – Hangzhou – Suzhou – Shanghai, putovanje avionom iz Zagreba, 10 dana / 7 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 15 - 24.08.2018.

 • 05 - 14.10.2018.

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Zagreba.

Cijena:

od 7.990 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 15.35 sati na liniji EK130 (Emirates). Dolazak u Dubai u 23.05 sati prema lokalnom vremenu.

 • 2. dan:

  Nastavak putovanja prema Pekingu u 3.55 sati na liniji EK306 (Emirates). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 15.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

 • 3. dan:

  Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 4. dan:

  Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine, koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira – Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutara nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Xi'an. Polijetanje zrakoplova u 16.55 sati na liniji MU2114 (China Eastern Airlines). Po dolasku u Xi'an, u 19.15 sati, organizirani prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

 • 5. dan:

  Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet do mauzoleja cara Qin Shi Huanga otkrivenog 1974. godine. Tu se nalazi najpoznatije arheološko otkriće 20. stoljeća – ratnici od terakote – 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu), nakon večere mogućnost odlaska na Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 6. dan:

  Doručak i nakon odjave iz hotela organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou u 7.50 sati na liniji MU2291 (China Eastern Airlines), gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. U razgledu grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija, voziti se čamcem po jezeru, posjetiti hram Lingyin i obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

 • 7. dan:

  Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja autobusom sjeverno prema gradu Suzhou udaljenom oko 180 km. Često ga nazivaju i „Venecijom istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu u Suzhou, koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Po dolasku u Shanghai, smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

 • 8. dan:

  Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevarda, simbola starog i novog Shanghaija, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

 • 9. dan:

  Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaija: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Shanghaija. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do TV tornja. Posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke.

 • 10. dan:

  Prijava na let za Dubai te polijetanje zrakoplova na liniji EK 303 (Emirates) u 0.50 sati. Dolazak u Dubai u 4.55 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji EK 129 (Emirates) u 8.15 sati. Dolazak u Zagreb u 12.20 sati.

 • Cijena:

  First minute cijena: 7.990 kn.
  Redovna cijena iznosi: 8.490 kn.

   

 • Cijena uključuje:

  - prijevoz zrakoplovom Zagreb - Peking/ Shanghai - Zagreb prema programu (ekonomska klasa),
  - unutarnji let Peking - Xi'an (ekonomska klasa) s lokalnim avioprijevoznikom
  - unutarnji let Xi'an - Hangzhou (ekonomska klasa) s lokalnim avioprijevoznikom
  - smještaj u hotelima 4* prema programu na osnovi 7 noćenja s doručkom u standardnoj dvokrevetnoj sobi 
  - 7 večera u lokalnim restoranima tijekom ture,
  - sve izlete i razglede prema programu,
  - ulaznice u Pekingu za: Kineski Zid, Hram Neba, Zabranjeni grad; u Xi'anu: Terakota ratnike, Pagoda Velike Divlje Guske, Velika Džamija; u Suzhou:Vrt Gospodara Mreža; u Shanghaiu: Yu Garden, Hram Bude od Žada, krstarenje rijekom Huangpu. 
  - pratitelja putovanja iz Zagreba,
  - troškove organizacije putovanja
  - jamčevinu.

   

 • Cijena ne uključuje:

  - pristojbe zračnih luka (obavezna doplata prilikom prijave),
  - vizu za Kinu s uključenim posredovanjem 260 kn (redovna), 530 kn (žurna),
  - dodatne obroke i izlete,
  - napojnice za vodiče (obavezna doplata na licu mjesta),
  - putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza.

  Obavezne doplate: pristojbe zračnih luka 2.990 kn (podložne promjenama - konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu). 

  Obavezna doplata na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 eur.

  Neobavezne doplate: Večera – pekinška patka: 150 kn; Tang Dynasty Culture Show: 230 kn; Akrobatski show 195 kn.

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  - Pristojbe zračnih luka 2.990 kn (plaćanje prilikom rezervacije putovanja)

  - Napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 EUR.(plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja)

   

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Tang show Xi'an: 230 kn

  Akrobatski show Shanghai: 195 kn

   

 • Napomena:

  VIZA: potrebna. Potrebni dokumenti: original putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci po ulasku u Kinu s najmanje jednom praznom stranicom; ispunjen obrazac, isprintan obostrano na jednom papiru (ukupno dva lista papira), čitko ispunjen velikim tiskanim slovima – MOLIMO SVAKAKO PAZITI NA FORMAT DATUMA gggg-mm-dd, jedna fotografija sa svijetlom pozadinom veličine za putovnicu – zalijepljena na obrazac! 
  - Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kine i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
  - Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
  - Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.
  - Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

  - Najmanji broj putnika: 15

  Odgovorni organizator: Kompas putovanja

Istražite čari Kineskog zida. Prošećite veličanstvenim Tien An Menom, najvećim trgom na svijetu. Uronite u misteriju Zabranjenog grada, gdje kao da je vrijeme stalo još kada su vladari dinastija Ming i Qing i njihove konkubine šetale brojnim palačama, paviljonima, vrtovima i dvorištima, zaštićeni od očiju javnosti. Zavirite u drevne hramove i palače kineskih vladara i prebrojite fascinantne terakota ratnike u čuvenom arheološkom nalazištu u Xi'anu. Posjetite grad Suzhou – poznat kao „Venecija istoka“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Na kraju putovanja ostat ćete zapanjeni eksplozijom boja i šarenila koje pruža kozmopolitski Shanghai.

 

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.