HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Kopenhagen i Oslo, putovanje avionom iz Zagreba, 4 dana / 3 noćenja

Datumi putovanja:

 • 09 - 12.08.2018.

 • 16 - 19.08.2018.

 • 20 - 23.09.2018.

 • 04 - 07.10.2018.

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Zagreba.

Cijena:

od 4.595 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta. Polazak za Kopenhagen letom Croatia Airlines OU480 u 8.35 sati s dolaskom u 10.30 sati. Po dolasku u srednjovjekovnu dansku prijestolnicu, odlazak na razgled grada: Palača Amalienborg (rezidencija danskih kraljeva), gradska vijećnica, dvorac Kristianborg (današnje sjedište parlamenta), kraljevsko kazalište, Morska sirena (simbol grada). Odlazak do hotela i smještaj. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Predlažemo šetnju gradom starim preko 850 godina i smatra se kao jedan od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad koji je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima, restoranima svakako će vas oduševiti. Na ulicama nad autima prevladavaju pješaci i biciklisti. Krećemo u šetnju prema gradskoj jezgri. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavn-u najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 2. dan:

  Nakon doručka predlažemo da posjetite neki od muzeja (Nacionalni muzej ili Povijesni muzej), Botanički ili zoološki vrt te ne propustite posjet zabavnom parku Tivoli s mnoštvom atrakcija i restorana. Isto tako predlažemo vam individualni odlazak vlakom u Mälmo u Švedskoj ili predlažemo peterosatni fakultativni izlet “Dvorci sjevernog Sjeallanda”(doplata). Posjet Hillerodu, ulaz u Fredriksborg muzej koji je najatraktivniji dvorac u zemlji i u kojem se nalazi najveća kolekcija umjetnina u Danskoj. Nastavak vožnje do Gilleleje, šarmantnog ribarskog sela na sjevernoj obali te posjeta “Hamlet” Kromborg dvorcu u Helsingoru. Povratak u poslijepodnevnim satima. Vožnja do Kopenhagena “zlatnom obalom”. Slobodna večer za osobne programe. Predlažemo vožnju brodom kanalima kako bi upoznali Kopenhagen s morske strane (plaćanje prilikom prijave). Noćenje u hotelu. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 3. dan:

  Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za uživanje u lokalnim restoranima, kavi ili kupovini tradicionalnih suvenira. U rano poslijepodne transfer do luke gdje se ukrcavate na brod. Smještaj u kabine. Vožnja brodom od Kopenhagena do Osla svakako će vam ostati u lijepom sjećanju, za vrijeme krstarenje možete se relaksirati u sauni, ili bazenu, uživati u večeri u jednom od restorana koji se nalaze na brodu (doplata). Nakon večere moguće je zaplesati uz band ili pogledati dobar film u kinu. Noćenje na brodu.

 • 4. dan:

  Doručak na brodu. Odjava iz kabina, dolazak broda na terminal u Oslo u 10.00 sati i odlazak autobusom na poludnevni razgled grada. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova koji svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892 godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Vigeland park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Nastavljamo šetnju uz tvrđavu Akershus do jednog od novijih simbola Osla - zgrade Norveške Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon pauze za ručak u vlastitom aranžmanu razgled nastavljamo glavnom ulicom Karla Johanna uz parlament i zgradu kazališta, sve do i kraljevske palače i prekrasnog Slottsparka koji ju okružuje. Oko 16.00 sati transfer do zračne luke Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.45 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.15 sati.

 • Cijena:

  FM cijena iznosi 4.595 kn.

   

 • Cijena uključuje:

  - prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Kopenhagen i Oslo–Zagreb
  - plovidba brodom Kopenhagen – Oslo
  - razglede s pratiteljem prema programu putovanja
  - 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama u Kopenhagenu
  - 1 noćenje s doručkom na brodu u dvokrevetnim unutarnjim kabinama ( kreveti na kat)
  - transfere prema programu
  - pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
  - jamčevinu i troškove organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  - obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka: 1.090 kn
  - doplatu za jednokrevetnu sobu 2.000 kn
  - izlet Dvorci sjevernog Sjeallanda 700 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
  - vožnja brodom kanalima Kopenhagena 110 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih) 
  - ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju (doplata na licu mjesta)
  - dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode
  - doplata za večeru na brodu 430 kn ( doplata kod prijave)
  - obavezna doplata za večeru na brodu (polasci između 31.5. i 19.8.2017.) 430 kn
  - putno osiguranje (preporučujemo)

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  - pristojbe zračnih luka 1.090 kn (podložne promjenama)

  - doplata za večeru na brodu (na polasku31.05.-19.8.2018.) 430 kn

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  - izlet Dvorci sjevernog Sjeallanda 700 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
  - vožnja kanalima Kopenhagena 110 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih) 
  - doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn 
  - ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Kopenhagenu (cijene mogu biti podložne promjeni): Tivoli 110-120 DKK, Carlsberg Glyptotek 95 DKK, dvorac Kronborg 90 DKK, Muzej Thorvaldsen 60 DKK, dvorac Christiansborg 150 DKK (kombinirana ulaznica), SMK (Nacionalna galerija lijepih umjetnosti) 110 DKK/ispod 30 godina 85 DKK .Cijena povratne karte za vlaka Kopenhagen-Malmo-Kopenhagen cca 23 Eur, vožnja traje otprilike 35 min.
  - ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni): Nacionalna galerija 100 NOK, Fram muzej 100 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon Tiki 100 NOK, Norveški pomorski muzej 100 NOK, Norveški folklorni muzej 130 NOK, muzej u utvrdi Akershus 100 NOK, Ibsenov muzej 115 NOK, ski skakaonica Holmenkollen 130 NOK, Oslo Pass cijena od 395 NOK za 24 sata

   

   

 • Napomena:

  - Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.
  - Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.
  - Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  - Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr 
  - Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
  - U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
  - Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
  - Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2017. godine i podložna su promjeni

  Odgovorni organizator: Kompas putovanja

Valute na putovanju: danska i norveška kruna. Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite valute prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Preostali nepotrošeni iznos u valuti jedne zemlje možete promijeniti na putu uz upute pratitelja u valutu sljedeće zemlje na turi. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ukoliko to nije valuta te zemlje.

Danska je najmanja nordijska zemlja s 5 580 000 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. 406 otoka i poluotok Jylland čine danski teritorij. Glavni je grad Kopenhagen.Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji.Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 4.900.000 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.

Granične i vizne formalnosti:
Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za putovanje u Dansku i Norvešku. Preporučujemo odlazak na putovanje s važećom putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.