HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Izleti

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Kuba-Havana i Varadero, putovanje zrakoplovom iz Zagreba, 9 dana / 7 noćenja

Datumi putovanja:

 • 26.09 - 04.10.2019.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 11.985 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – PARIZ – HAVANA
  Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:10 sati na liniji AF 946. Dolazak u Havanu predviđen je u 20:05 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

 • 2. dan:

  HAVANA
  Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni razgled Havane, grada koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku te je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania, Plaza Vieja. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru, rezidencijalnom dijelu Havane te zaustavljanje kod Trga Revolucije. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

 • 3. dan:

  HAVANA 
  Nakon doručka, preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Muzej ruma gdje ćete imati priliku vidjeti proces dobivanja ruma, karakterističnog pića za ovo podneblje. Zatim slijedi odlazak na ceremoniju Maridaje, tijekom koje se određena cigara kuša uz pripadajući rum. Posjet memorijala Jose Marti koji se nalazi u novom dijelu Havane i ulici Hamel kako biste svjedočili folklornom plesu Kube. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, preporučujemo odlazak na Parisien Show u hotel Nacional ili tradicionalni Cabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje.

 • 4. dan:

  HAVANA – DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA
  Doručak. Odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po putu stajanje kod Las Barrigonas, mjesta okruženog plantažama duhana i pitoresknim kućicama lokalnog stanovništva. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales. Šetnja kroz indijansku špilju unutar koje teče rječica. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu. Izlet će završiti vožnjom čamcem kroz špilju Cueva del Indio. Potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje.

 • 5. dan:

  HAVANA – COJIMAR – VARADERO
  Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, tj. kuće gdje je živio. Odlazak u Cojimar, malo ribarsko mjesto pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.

 • 6. dan:

  VARADERO 
  Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Crucero del Sol. Cjelodnevni izlet katamaranom na otok Cayo Blanco poznat po bijeloj pješčanoj plaži i tirkiznom čistom moru s uključenim ručkom na otoku i plivanjem s delfinima na otvorenom moru. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 7. dan:

  VARADERO 
  Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Tres Ciudades ili u prijevodu - tri grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara. Izlet autobusom do grada Trinidad koji se nalazi na južnom karipskom dijelu otoka, grad pod zaštitom UNESCO - ove svjetske baštine poznat po uzgoju šećerne trske i proizvodnji cigara. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet još jednom biseru Kube, Cienfuegos, bijelih širokih ulica i vožnja do memorijalnog centra Che Guevare u mjestu Santa Clara. Povratak u hotel autobusom u kasnim večernjim satima.

 • 8. dan:

  VARADERO – HAVANA 
  Nakon doručka, organiziran prijevoz u zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 16:35 sati na liniji KL724.

 • 9. dan:

  AMSTERDAM – ZAGREB
  Predviđen dolazak u Amsterdam je u 08:00 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 13:40 sati na liniji KL1941. Dolazak u Zagreb predviđen je u 15:30 sati.

 • Cijena:

  Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi    12.480 kn
  FM* 11.985 kn (FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.)

  *Zrakoplovne pristojbe (2.590 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

  Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Pariz – Havana – Amsterdam - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Havani, tri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Varaderu, Hemingwayov muzej, povratni transfer od zračne luke do hotela, voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

   

 • Cijena ne uključuje:

  kubansku vizu, uslugu izdavanja vize, dodatne obroke, fakultativne izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Jednokrevetna soba (doplata)    1.690 kn

  FAKULTATIVNI IZLETI:
  - Cjelodnevni razgled Havane 290 kn
  - Muzej ruma 490 kn
  - Dolina Vinales 790 kn
  - Crucero del Sol 890 kn
  - Tres Ciudades 890 kn
  Minimum prijavljenih putnika za izlete: 15
  U cijene izleta uključen je transfer, lokalni vodič i ručak (osim za izlet Tres Ciudades – ručak nije uključen).

   

 • Napomena:

  VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. 
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. 
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. 
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr  
  Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

  Odgovorni organizator: Atlas

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti.

Službeno ime: Republika Kuba
Glavni grad: Havana
Službeni jezik: španjolski, govori se i engleski.
Vremenska razlika: - 6 sati u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: kubanski peso (CUC), preporuča se ponijeti EUR. 1 EUR = cca 1,20 CUC
Napon struje: 110 V, potreban adapter.
Viza: potrebna je turistička karta za ulaz u zemlju - Atlas posreduje u izdavanju.
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +53
Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.
Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.
Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mâché, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti također su vrlo popularan izbor.
Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu.
Hrana i piće: u tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku - naročito na istoku Kube. Hrana je vrlo rijetko ljuta i jako začinjena.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.