HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Kuba, putovanje avionom iz Zagreba, 9 dana / 7 noći

First Minute

Datumi putovanja:

 • 05 - 13.10.2018.

 • 09 - 17.11.2018.

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Zagreba.

Cijena:

od 11.990 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9.05 sati na liniji AF5075 (Air France). Po dolasku u Pariz u 11.05 sati, nastavak leta za Havanu u 16.10 sati na liniji AF946 (Air France). Dolazak u Havanu u 20.05 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

 • 2. dan:

  Doručak u hotelu. Odlazak na organizirani razgled Havane koja započinje vožnjom simpatičnim coco-taxijima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural s likom Che Guevare. Potom, odlazak autobusom do tvornice Bocoy gdje se proizvodi najpoznatiji rum Legendario i gdje možete saznati sve o postupku proizvodnje ovog nacionalnog pića te imati priliku kušati nekoliko različitih vrsta ruma. Nastavak razgleda stare i nove Havane i njihovih znamenitosti (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…). Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe… Organizirani ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 • 3. dan:

  Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Pinar del Rio, najzapadniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku (vožnja traje cca 2,5 sata), posjet farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Slobodno vrijeme za kupnju. Nastavak putovanja dolinom Vinales kroz male ruralne sredine gdje ćete moći vidjeti lokalne farmere «guajiros» kako rade na poljima. Odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slijedi odlazak do Murala prahistorije naslikanog na stijeni. Slobodno vrijeme za fotografiranje i fantastični koktel Pina Colada. Odlazak na tipičan kubanski ručak u obližnjem restoranu. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica te vožnja brodićem kroz podzemni sustav vapnenačkih spilja El Indio. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

 • 4. dan:

  Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje Havane. Prepustite se jedinstvenom ugođaju uskih kamenih uličica Stare Havane i kolonijalnih zdanja od kojih su neka izgrađena još u 16. stoljeću. Navečer predlažemo odlazak na živu muziku u klub „Casa de la Musica Habana“ ili na večeru u poznati restoran Bodeguita del Medio. Noćenje.

 • 5. dan:

  Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio te nastavak prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu gdje je imao usidren svoj brod. Ručak. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.

 • 6. dan:

  Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

 • 7. dan:

  Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

 • 8. dan:

  Doručak i odjava iz hotela do 11 sati. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku u Havani. Polijetanje zrakoplova prema Parizu na liniji AF943 (Air France) u 22.25 sati.

 • 9. dan:

  Dolazak u Pariz u 13.25 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 18.30 sati na liniji AF5074 (Air France) s dolaskom u Zagreb u 20.20 sati.

 • Cijena:

  First minute cijena za polazak: 05.10.2018.: 11.990 kn; 09.11.2018.: 12.990 kn.


  Redovna cijena za polazak: 05.10.2018.: 12.490 kn; 09.11.2018: 13.490 kn.

 • Cijena uključuje:

  - prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
  - smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani 
  - 3 noćenja u hotelu 4* na osnovi usluge all inclusive u Varaderu, 
  - 2 ručka prema programu,
  - grupne prijevoze i razglede prema programu, 
  - usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
  - pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, 
  - jamčevinu, 
  - troškove organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  - pristojbe zračnih luka 3.290 kn za polazak - obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)
  - doplata za jednokrevetnu sobu: 
  - za polazak 5.10.: 1.800 kn
  - za polazak 9.11.: 2.500 kn
  - kubansku vizu/turističku kartu (450 kn s uključenim posredovanjem),
  - putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Kubu)
  - dodatne usluge, obroke i izlete.
  - napojnice za lokalne vodiče i vozače (obavezna doplata na licu mjesta cca 30 EUR)

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  - pristojbe zračnih luka 3.290 kn - obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  - kubanska vizu/turistička karta (450 kn s uključenim posredovanjem)

  Fakultativni sadržaji (plaćanje na licu mjesta, ovisno o raspoloživosti): večera u restoranu La Bodeguita del Medio ili u „paladaru“ cca 25 USD; izleti iz Varadera: Tri grada: Santa Clara - Trinidad - Cienfuegos cca 90 USD, Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca 100 USD. Cijene izleta vrijede za minimum 15 prijavljenih putnika.

   

 • Napomena:

  - Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
  - Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
  - Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.
  - Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  - Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube). 
  - Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu). 

  Najmanji broj prijavljenih: 15

  Odgovorni organizator: Kompas putovanja

Službeno ime: Republika Kuba
Geografski položaj: Kuba je najveći karipski otok smješten između Karipskog mora i Atlanskog oceana, južno od Floride.
Površina i broj stanovnika: 110.922 km2 ; 11 milijuna stanovnika
Glavni grad: Havana (3 milijuna stanovnika)
Službeni jezik: španjolski, koristi se i engleski
Religija: rimokatolici (85%), ostale vjeroispovjesti su: protestanti, Jehovini svjedoci, Židovi i Santería
Vremenska razlika: - 6 sati (u zimi) / - 7 sati (u ljeti) u odnosu na Hrvatsku
Valuta: konvertibilni kubanski pesos (CUC), domaći kubanski pesos (CUP) 1 EUR=cca 33 CUP po tečaju na dan 21.08.2009.
Električni napon: 110 V, potreban adapter
Klima: subtropska klima sa malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Vlažnost zraka je 80 % tokom cijele godine. Kišna sezona je u ljetnim mjesecima od svibnja do studenog, a suha je u zimskim mjesecima od prosinca do travnja. Suha sezona je najposjećenija, te su i cijene u to vrijeme najviše.
Pozivni broj zemlje: +53
Odjeća: Zbog tople i vlažne klime tokom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća - kratke hlače i lagane majice. Topless je zabranjen. Od obuće najbolje je ponijeti sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (12. – 4. mjesec) bit će Vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne.
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna kopija putovnice ( u istom danu dobije se turisticka karta)

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.