HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Izleti

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Libanon, zrakoplovom iz Zagreba, 5 dana / 4 noći

First Minute

Datumi putovanja:

 • 06.10. – 10.10.2019. GARANTIRANO

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 5.980 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – BEOGRAD/ISTANBUL – BEJRUT 
  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na let  i polijetanje zrakoplova za Beograd na liniji JU235 (Air Serbia) u 21.00 sat. Dolazak u Beograd predviđen je u 22.05 sati. Nastavak leta za Bejrut u 23.45 sati na liniji JU826 (Air Serbia). Dolazak u Bejrut predviđen je u 3.15 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti, doček od strane lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela u gradu. Prijava i smještaj. Noćenje. 
  *Napomena: na pojedinim polascima let je preko Istanbula s kompanijom Turkish Airlines s približno istim vremenima letova. 

 • 2. dan:

  BEJRUT
  Nakon kasnijeg doručka odlazak u razgled libanonske prijestolnice, ujedno je i najnaseljenijeg grada u zemlji. Ovaj Pariz Bliskog Istoka, kako ga nazivaju, grad je kozmopolitske atmosfere i bogatog kulturnog života, spoj istoka i zapada u kome se miješaju kršćanstvo i islam. Grad, nekoć gotovo potpuno razoren tijekom građanskog rata i podijeljen na muslimanski i kršćanski dio, danas je ponovno ujedinjen. Razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti u starom i novom dijelu grada; trg Place de l'Étoile, tzv. Golubove stijene, prirodne formacije u obliku lukova koje se nalaze oko 50 metara od obale, šetalište Corniche uz obalu Sredozemnog mora te Nacionalni muzej. U večernjim satima preporučujemo individualno istraživanje grada ili odlazak na tipičnu libanonsku večeru u jednom od brojnih nacionalnih restorana u gradu. Noćenje.

 • 3. dan:

  BEJRUT – JEITA – HARISSA – BYBLOS – BEJRUT 
  Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni izlet (uz doplatu) prema jednoj od najljepših podzemnih špilja na svijetu. Špilja Jeita, proteže se u duljini od gotovo devet kilometara, a sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješice, dok se donji dio posjećuje čamcem. Zatim nastavljamo do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih lokaliteta u Libanonu. Iznad libanonskoga gradića Jounieha na obali Sredozemnog mora smjestila se Harissa, u koju već gotovo sto godina hodočaste kršćani iz cijeloga svijeta. Svetištem Gospe od Libanona dominira kip Djevice Marije visok 8,5 metara, jedan od najljepših na Bliskom istoku. Ručak. Dan ćemo završiti posjetom čuvenom Byblosu, gradu starom 7 tisuća godina i jednom od najstarijih svjetskih gradova kontinuirano naseljenih. Smješten 37 km sjeverno od Bejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinom Feničana, Rima, Bizanta, a zbog uistinu bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa, UNESCO je grad uvrstio na popis svjetske kulturne baštine. U predvečerje povratak u Bejrut. Noćenje.

   

 • 4. dan:

  BEJRUT – BAALBEK – KSARA – ANJAR – BEJRUT
  Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje libanonske prijestolnice ili fakultativni izlet u Baalbek (uz doplatu). Odlazak prema dolini Bekaa odnosno prema gradu Baalbeku, 80-ak kilometara sjeverno od Bejruta. Grad je najpoznatiji po izvrsno sačuvanim ruševinama hramova (Jupitera, Venere i Bakusa), tada rimskog grada Heliopolisa, jednog od tadašnjih najbitnijih svetišta velikog Carstva. Upravo to je jedan od razloga zašto je Baalbek upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine. Po završetku razgleda Baalbeka, odlazak do vinarije Ksara, poznate po korištenju rimskih spilja kao prirodnih vinskih podruma. Ručak. U jednom od podruma nakon ručka, imat ćemo degustaciju vina, a zatim nastavak prema Anjaru, jedinstvenom utvrđenom gradu izgrađenom u 8.st. Izgradio ga je damaški kalif iz dinastije Omejida, a mjesto je poznato kao Pustinjska palača. U predvečerje povratak u Bejrut. Noćenje.

 • 5. dan:

  BEJRUT – BEOGRAD/ISTANBUL – ZAGREB 
  U ranim jutarnjim satima odjava iz hotela (breakfast box uračunat umjesto doručka) i odlazak prema zračnoj luci Bejrut. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Beogradu  u 4.05 sati na liniji JU827 (Air Serbia). Dolazak u Beograd predviđen je u 5.50 sati, a potom nastavak leta za Zagreb u 7.30 sati na liniji JU230 (Air Serbia). Dolazak u Zagreb predviđen je u 8.45 sati.

 • Cijena:

  Redovna cijena aranžmana po osobi:  5.980 kn
   

   

 • Cijena uključuje:

  - prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
  - smještaj na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* prema programu
  - grupne prijevoze i razglede prema programu 
  - lokalne vodiče na engleskom jeziku
  - pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
  - jamčevinu i trošak organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  - pristojbe zračnih luka 1.990 kn (obvezna doplata prilikom rezervacije)
  - doplatu za jednokrevetnu sobu 1.200 kn
  - napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 USD (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
  - putno osiguranje (preporučujemo)
  - dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  - pristojbe zračnih luka 1.990 kn (obvezna doplata prilikom rezervacije)
  - doplatu za jednokrevetnu sobu 1.200 kn

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  FAKULTATIVNI IZLETI:
  Doplata za izlet Baalbeck – Ksara – Anjar  s uključenim ručkom: 680 kn
  Doplata za izlet Jeita – Harissa – Byblos s uključenim ručkom: 760 kn

   

 • Napomena:

  VIZA ZA LIBANON: 
  Hrvatska je uvrštena u skupinu zemalja čijim se državljanima za ulazak u Libanon vize izdaju u zrakoplovnoj ili pomorskoj luci besplatno po prispijeću i to na rok od 30 dana s mogućim produženjem na rok do 90 dana.
  Ulazak u Libanon nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom u putovnici.

  - Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Libanonu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja. 
  - Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
  - Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  - Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
  - U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

  Minimalan broj prijavljenih putnika 15

  Odgovorni organizator: Palma travel

   

LIBANON
Naziv države: Libanonska Republika
Površina: 10.500 km2
Stanovništvo: 3,72milijuna
Glavni grad: Bejrut
Službeni jezik: arapski (zastupljeni također francuski i engleski)
Pozivni broj: +961
Vremenska razlika: +1 sat
Hrana: Libanonci imaju odličnu i nadaleko poznatu kuhinju. Poznata ukusna jela su baba-ghanoush – spravljen od pečenog patlidžana; falafel – duboko pržene okruglice od mješavine začina i slanutka, shawarma – sendvič s mariniranim mesom s grila. Važan sastojak libanonskih jela je humus – mješavina slanutka, tahini sezama, soka od limuna i češnjaka, a obično se jede s libanonskim kruhom. Najpoznatiji desert je baklava.
Piće: Preporučuje se piti flaširana voda. Libanonsko nacionalno piće je arak, liker s okusom anisa koje se obično poslužuje uz tradicionalna libanonska jela. Uz arak, Libanonci imaju dugu tradiciju pijenja vina.
Zdravstvene informacije: Nema obaveznih cjepiva, a malarija nije prisutna. Više informacija o zdravstvenim savjetima na putovanju možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2013/11/Upute-za-%C4%8Duvanje-zdravlja-na-putovanju.pdf
Valuta: libanonska funta (LBP); 1 EUR = 1.849,77 LBP ; 1 USD = 1.507,50 LBP; (svibanj 2018.)
Novac: Sa sobom ponesite dolare jer ih primaju svugdje. U skupljim restoranima, hotelima i trgovačkim centrima cijene često i izražavaju u dolarima. Dobro je da sa sobom ponesete manje denominacije dolara (1, 20 i 50) jer ćete razne usluge moći plaćati u dolarima. Mijenjajte manje iznose novca jer ćete LBP uglavnom koristiti samo za napojnice i eventualne vožnje taksijem. Bankomati primaju većinu kartica i moguće ih je naći posvuda.
Viza: Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju i trenutno je besplatna.
Odjeća: Preporučujemo slojevitu “casual” odjeću i poneki lijepi komad za možebitne večernje izlaske u Bejrutu.
Klima: Klima u Libanonu je umjerena mediteranska, s toplim i suhim ljetima te hladnim i kišnim zimama. Godišnje u prosjeku imaju oko 300 sunčanih dana, dok je siječanj najkišniji mjesec u godini. Zime su hladnije, no za naše pojmove ugodne, s prosječnom temperaturom oko 15 stupnjeva, osim u gorju koje primi dosta snijega. Putovati se može tokom cijele godine, no najbolje vrijeme za putovanje je proljeće (ožujak do svibanj) i jesen (rujan do studeni).
Električna energija: Koristi se napon od 220 volti i utičnice su kao kod nas.
Mobilni telefoni i Internet: Vipnet, T-Mobile i Tele2 imaju roaming s Libanonom. Internet je dostupan gotovo svugdje.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.