HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Lisabon City Break, putovanje zrakoplovom iz Zagreba, 4 dana / 3 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 18 - 21.09.2020.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 4.580 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - LISABON
  Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines izravnim letom za Lisabon u 7:50 sati na liniji OU700. Dolazak u Lisabon u 10:10 i odlazak na poludnevni razgled grada autobusom i pješice: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees -Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti - četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo. Dolazak u hotel. Smještaj i slobodna večer. Noćenje.

 • 2. dan:

  LISABON: IZLET LISABONSKA RIVIJERA/SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS – ESTORIL - LISABON
  Doručak. Danas predlažemo izlet u Sintru (doplata prilikom rezervacije aranžmana!), na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Odlazak u prepoznatljivu i atraktivnu palaču Pena, smještenu na vrhu brda otkud dominira gradom. Fuzija stilova i jarkih boja, smještena iznad bujnog parka, Pena je romantičarski san, a ujedno i eksces princa Ferdinanda, supruga portugalske kraljice Marije II., jedna od najfotografiranijih portugalskih građevina (ulaznica u park i palaču uključena). Poslije posjeta Peni, odlazak u središte Sintre i kraće slobodno vrijeme za kavu i neke od poznatih portugalskih slastica. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slavna kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Dolazak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Navečer moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (doplata na licu mjesta, kod voditelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

 • 3. dan:

  LISABON 
  Doručak. Danas predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Za poslijepodne predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, kao i Muzej Gulbenkian. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, vožnju glasovitim tramvajem broj 28, itd. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

 • 4. dan:

  LISABON - ZAGREB
  Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU701 iz Lisabona za Zagreb u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati. 

 • Cijena:

  Polazak:
  4 dana / 3 noćenja

  Garantirani polasci -
  19.-22.6.,
  18.-21.9.2020.

  Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 4.780 kn
  FM* 4.580 kn
  Jednokrevetna soba (doplata) 1.090 kn

  *FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

  Soba s pomoćnim ležajem na upit!
  (Zrakoplovne pristojbe 1.090 kn uključene u cijenu aranžmana)

  Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn
  (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Lisabonu, razgled grada autobusom po dolasku, te  troškove organizacije i prodaje

   

   

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, izlet Lisabonska rivijera, fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu u iznosu od 2 € po putniku po noćenju (plaćanje na licu mjesta), putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, osiguranje te troškove osobnih narudžbi

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za izlet Lisabonska rivijera: 330 kn
  (isključivo prilikom rezervacije aranžmana, za realizaciju izleta potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika. U cijenu je uključena ulaznica za park i palaču Pena, transfer do nje i obvezne slušalice)

  NAPOMENA: ZA REALIZACIJU CJELODNEVNOG IZLETA LISABONSKA RIVIJERA POTREBAN JE MINIMUM OD 20 PUTNIKA.

  INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (prema stanju u prosincu 2019. g.): Oceanario de Lisboa 19 € (mlađi od 12 g. + stariji od 65. g. 13 €), Museu Calouste Gulbenkian 14 €, Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 €, Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 €;

   

 • Napomena:

  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u studenom 2019. godine i podložna su promjeni.

  Odg. organizator: Atlas Plus

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja.

OPĆE INFORMACIJE O PORTUGALU:

SLUŽBENO IME: Republika Portugal
DRŽAVNO UREĐENJE: Republika i parlamentarna država
GLAVNI GRAD: Lisabon, oko 2.927,000 st. (2018.)
JEZIK: portugalski (službeni)
RELIGIJA: većinski katolici 81%, ateisti 6.8%, 0.6% Židovi, nespecificirano 8.3% (prema podacima iz 2011.)
VREMENSKA RAZLIKA: Zapadnooeuropsko vrijeme (Hrvatska 12:00 = Portugal  (Lisabon) 11:00)
NOVAC: EUR (euro); 1 EUR = 100 eurocenta
BROJ STANOVNIKA: oko 10,35 milijun (podatak iz 7/2018. god).
POVRŠINA: oko 92.212 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Država u jugozapadnoj Europi, graniči sa Španjolskom na istoku, izlazi na Atlantski ocean na zapadu i jugu
KLIMA: Mediteranska klima s toplim i suhim ljetima, te blagim zimama s dosta padalina. Prosječna temperatura u siječnju je 16°C, u srpnju 25°C.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V.
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Portugal za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +351. Mobilne telefonske veze su dobre, sva tri mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Uobičajeno je ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili objektu.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
ODJEĆA:  Savjetujemo laganu, ugodnu pamučnu ili lanenu odjeću tijekom ljetnih mjeseci; topliju za vrijeme zime. Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete.
HRANA I PIĆE: Portugalska  kuhinja bazira se na mediteranskoj kuhinji, bogata je ponuda ribe, a najobljubljeniji bakalar. Neki od specijaliteta su: Alheira de Mirandela – kokošja kobasica, poslužena s blitvom; Arroz de Tambori – grdobina kuhana u smjesi lovora, češnjaka i rajčice s rižom; Caldeirada de Enguias - paprikaš od jegulja, začinjen šafranom i popraćen paprikama;  Francesinha - dvije kriške kruha s odreskom, šunkom, kobasicom između njih, itd.
KUPOVINA: popularni suvenir je npr. pijetao (nacionalni simbol), nakit, kozmetika,  zlato, tekstil, proizvodi od portugalske keramike. Trgovine rade uglavnom od 10 do 19 sati radnim danom, dok u većim gradovima rade od 9 do 21 svaki dan, osim državnim blagdanima. U manjim mjestima uobičajena je pauza za ručak, tijekom koje dućani i uslužni objekti ne rade od 13 do 15 sati.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U PORTUGALSKOJ REPUBLICI
(Pokriva Angolu, Gvineju Bisau, Kabo Verde i Sveti Toma i Prinsipe):
Rua D. Lourenco de Almeida, 24, 1400-126 Lisboa, PORTUGAL
lisabon@mvep.hrpt.mvep.hr

Ivica Maričić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
0035 121 302 1033, 302 1053, 302 1077, 121 302 1251

Uredovno vrijeme Veleposlanstva:• ponedjeljak-petak 9,00-17,00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): • po dogovoru

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 351 966 015 731

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.