HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Makedonija, autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke, 13.-18.10.2020., 6 dana / 5 noći

Datumi putovanja:

 • 13.-18.10.2020. ODGOĐENO za 25.05.2021.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena:

od 2.500 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  RIJEKA - NIŠ

  Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 03:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 03:30, s tunela Učka u 03.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 05:00 sati. Vožnja autocestom prema Zagrebu i dalje prema granici i Nišu uz redovne pauze. Nakon smještaja u hotel slijedi kratki razgled grada i njegovih znamenitosti: Niška tvrđava, šetnja uz rijeku Nišavu do pješačke zone… Povratak u hotel. Noćenje.

 • 2. dan:

  NIŠ - SKOPJE

  Nakon doručka odlazimo prema Skopju gdje po dolasku slijedi razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča: gradska tvrđava Kale, Džamija Mustafe Paše, Crkva svetog Spasa koja je djelomično građena pod zemljom, Bit Pazar, Stara Skopska tržnica, Daut pašin hamam i turska kupelj, Stari kameni most, Gradski muzej, nekadašnja stara željeznica, rodna kuća Majke Tereze ispred koje se nalazi i njena bista, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Poslijepodne slobodno za individualne programe. Odlazak u hotel. Noćenje.

 • 3. dan:

  SKOPJE – NP MAVROVO – OHRID

  Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do najvećeg makedonskog nacionalnog parka Mavrovo koji se proteže na 72.204 hektara gdje se nalazi 60 endemskih vrsta biljaka te 140 vrsta ptica. U Nacionalnom parku nalazi se i manastir svetog Jovana Bigorskog koji leži na padinama planine Bistre i obali rijeke Radike, izgrađen prije 1000 godina. Drveni ikonostas s likom Ivana Krstitelja smatra se jednim od najvrednijih umjetničkih blaga manastira, a lokalno stanovništvo vjeruje da ima čudotvorne iscjeljiteljske moći. Jedan od kurioziteta  Mavrova crkva je sv. Nikole koja je izgrađena 1857. godine zadnjih šezdesetak godina uglavnom potopljena vodom zbog izgradnje hidrosustava na jezeru. U rijetkim trenucima kada se povuče voda može se primijetiti očuvana struktura crkve sa starim grobnicama. Vožnja do Ohrida. Smještaj u hotel. Navečer organiziramo fakultativnu večeru uz živu glazbu. Noćenje.

 • 4. dan:

  OHRID – SV. NAUM – OHRID

  Doručak. Polazak na obilazak Ohrida u pratnji lokalnog vodiča; starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva Sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte s kraja 13. stoljeća, Samuilova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva Sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak na glavni trg, slobodno vrijeme za odmor, šetnju, shopping...Popodne organiziramo fakultativni poludnevni izlet našim autobusom u Sv. Naum s posjetom čuvenom manastiru Sveti Naum u kojem je sahranjen jedan od učenika slavenskih prosvetitelja Ćirila i Metoda. Nakon pauze vraćamo se u Ohrid. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 • 5. dan:

  OHRID – BEOGRAD

  Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Beogradu. Nakon dolaska slijedi panoramski razgled grada i odlazak do našeg hotela. Smještaj u sobe. U večernjim satima predlažemo večeru u jednom od čuvenih restorana na Skadarliji, uz tradicionalne srpske specijalitete i fantastičnu atmosferu uz živu glazbu. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 6. dan:

  BEOGRAD – RIJEKA

  Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na pješački razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Trg republike, Terazije, glavna trgovačka i turistička ulica Beograda - Knez Mihajlova, tvrđava Kalemegdan, Zvonik, Stari bunar, Barokna vrata, srednjevjekovna kula Nebojša…Polazak za Hrvatsku u ranim popodnevnim satima. Vožnja kroz Slavoniju prema Zagrebu i dalje prema Rijeci i Puli. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

 • Cijena:

  Redovna cijena: 2.700 kn

  First minute cijena: 2.500 kn (vrijedi za prijave i uplate do 15.8. ili do popunjenja mjesta na akciji)


   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, 5 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4*, usluge voditelja putovanja i lokalnih vodiča prema programu, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih: 40 putnika

   

 • Cijena ne uključuje:

  stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično kao i ulaznice za posjete objektima koji nisu obuhvaćeni posebnim programom.

   

 • Popusti:

  Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe) 10%

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  obvezna doplatu za boravišnu pristojbu €10 po osobi (po osobi za cijeli boravak)

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  NP Mavrovo i manastir Jovana Bigorskog €8; poludnevni izlet našim autobusom u Sveti Naum s ulaznicom za manastir €15; fakultativna večera u Ohridu uz živu glazbu €20; jednokrevetna soba 700 kn. Putno zdravstveno osiguranje; Putno zdravstveno osiguranje s doplatom za otkaz putovanja.

   

 • Napomena:

  cijene ulaznica na navedenim lokacijama kao i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama.
  Dobro je znati: U Makedoniji sredstvo plaćanja je nacionalna valuta denar - MKD, a u Srbiji srpski dinar - RSD). Za ovo putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.

   

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit
   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.