HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Makedonija, Beograd – Skopje- Bitola- Kavadarci (Tikveš) – Ohrid- Struga, autobusom iz Pule, Poreča, Pazina i Rijeke, 12.-17.05.2020. 6 dana / 5 noći

Datumi putovanja:

 • 12.-17.05.2020.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule, Poreča, Pazina i Rijeke

Cijena:

od 2.390 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak autobusa iz Pule u 4:00 h ,Poreča u 5:00 sati, Pazin u 5:40, Rijeka ( Vrata Jadrana ) u 6:30 sati ,ugodna vožnja u  smjeru Zagreba i Slavonskog Broda  prema graničnom prijelazu Bajakovo. Uz zaustavljanja po potrebi  dolazak u Beograd predviđen je u popodnevnim satima. Odmah po dolasku  odlazimo na panoramski i pješački razgled grada uz našeg lokalnog vodiča: hram Sv.Save,Trga Slavija,Terazije pa sve do Kalemegdana, a zatim ćemo se spustiti do Trga Republike i Knez Mihajlove gdje ćete imati kraće slobodno vrijeme. Odlazak do našeg hotela, a navečer  predlažemo zajednički odlazak u  četvrt Skadarlija na večeru ili na poznate beogradske splavove gdje možete provjeriti zašto kažu da je noćni život u Beogradu najbolji. Noćenje.

 • 2. dan:

  Nakon doručka napuštamo Beograd i krećemo  put Skoplja.  Po dolasku u Skopje, smještaj u hotel i kraći odmor, a zatim odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog  vodiča: Tvrđava Kale -  Džamija Mustafa Paše – Crkva  Svetog Spasa  sa neprocjenjivim duborezom starog i novog zavjeta; stara skopska kupelj, Zlatna ulica, Daut Pasa Amam , Kursumli An i spomenik Filipa II Makedonskog. Prelazimo na drugu stranu rijeke Vardar preko Starog Kamenog mosta.  Razgled Trga Makedonija i spomenika  revolucionara Goceta Delceva - Justinijana prima,  Rimskog  imperatora , tvorca suvremenog prava - Cara Samoila - grandioznog spomenika Aleksandra  II Makedonskog, Memorijalni centar i bista skopljanke  Majke Tereze. Slobodno vrijeme za vlastite programe i večeru (mogućnost organizirane zajedničke večere u nacionalnom restoranu). Noćenje.

 • 3. dan:

  Doručak. Odlazak prema STOBIJU, jednog od najvecih arheoloskih lokaliteta u Makedoniji. Mesto gde se kovao DENARIUS, rimska moneta od koje proistice ime danasnjeg makedonskog novca DENAR. Poseta pozorista, rano krscanske bazilike i baptisterija sa izvanredno sacuvanim mozaikom, polukruzni trg, stare rimske palace, sinagogu i crkvu, rimsku banju kazino i forum. Voznja kroz TIKVEŠKU DOLINU, najznačajnijoj vinskoj regiji u Makedoniji, te odlazak u  KAVADARCE gdje se nalazi i najveća vinarija u jugoistočnoj Europi, TIKVEŠ. Za njihova vina T'ga za jug i Vranec svi znaju, posjet i razgled vinske kleti Tikveš, te degustacija vina. Fakultativno po želji ručak u vinskoj kući. Vožnja do BITOLE - drugi grad u Makedoniji po broju stanovnika, a treći po površini. Nalazi se ispod Baba planine na rijeci Dragor, u centru najprostranije makedonske kotline Pelagonije. Kraći razgled grada: Crkva SV. Dimitrija – Ajdar –Kadi  Džamija – Jeni Džamija – Stara Čaršija. Nedaleko se nalaze iskopine antičkog grada Heracle Lyncestis, kojeg je utemeljio Filip II  Makedonski, otac Aleksandra Velikog. Nakon toga odlazak za Ohrid. Smestaj u hotelu. Slobodno vrijeme za samostalni razgled ili odlazak u brojne Ohridske kafiće i diskoteke... Večera u hotelu. Noćenje.

 • 4. dan:

  Doručak. Odlazak na razgled Ohrida i Ohridskog jezera, jednom od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Ohrid je vodeće ljetovalište i turistički centar Makedonije. Smjestio se na sjevero–istočnom dijelu istoimenog jezera. Razgled starog dijela OHRIDA: Platana – Činar – Ali Pašina Đamija - Crkva Sv. Klimenta – Ikona Galerija (jedna od najpoznatijih na svijetu) – Amfiteatar – Samuilove Tvrđave s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero. U nastavku Stara Bazilika – Crkva Plaosnik - Crkva SV. Ivana Kanea -  Crkva Sv. Sofije, trobrodna bazilika iz XI. St., sa vrlo očuvanim freskama – poznatoj po križnom tlocrtu – Nacionalni muzej. Prezentacija tradicionalne izrade ohridskih bisera te mogućnost kupnje istih.
  Popodne, panoramska vožnja do SV. NAUMA te razgled Samostanske Crkve SV. Nauma, sa izuzetno očuvanim freskama. Nakon razgleda slobodno vrijeme. Predlažemo ručak u restoranu „Ostrovo“ na samom ušću Crnog Drima u jezeru – izuzetan ambijent! Povratak u Ohrid. Fakultativna večera i živa glazba u jednom od nacionalnih makedonskih restorana. Noćenje.

 • 5. dan:

  Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do STRUGE - grada poezije i rodnog mjesta makedonskih pjesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova. Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na dijelu gdje rijeka Crni Drim istječe iz Ohridskog jezera. Nakon toga,nastavak puta prema Srbiji i Beogradu, smještaj u hotel u Beogradu. Slobodno veče. Noćenje.

 • 6. dan:

  Doručak . Odjava iz hotela. Slobodno dopodne za šetnju Beogradom. U dogovoreno vrijeme polazak prema Istri uz usputna zaustavljanja. Predviđeni dolazak u večernjim satima.
   

 • Cijena:

  CIJENA PO OSOBI : 2.490,00 kn
  FIRST MINUTE CIJENA – 2.390 ,00 kn ( za prijave do 01.03.2020. ili do popunjena mjesta po first minute cijeni )
  MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40 OSOBA

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom, licenciranog pratitelja putovanja, sve razglede prema programu, usluge lokalnih vodiča u mjestima koje posjećujemo, 2 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Beogradu, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* u Skoplju, 1 polupansion i 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* u Ohridu,  osnovno osiguranje putnika i jamčeno osiguranje te troškove organizacije i prodaje.

   

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, troškove osobnih potreba, sve ostalo što nije navedeno pod “ cijena uključuje“, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja .

   

   

 • Popusti:

  Djeca do 12 godina u sobi s dvije odrasle osobe – 20%
  Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi – 10%

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za jednokrevetnu sobu: 450 kn
  Informativne cijene ulaznica i doplata za obroke: ulaznice za kulturno povijesne znamenitosti od 1- 5 eur;  fakultativni ručkovi i večere cca od 15 – 25 eur
  Preporučamo uplatu putnog zdrastvenog osiguranja i osiguranja od otkaza !

   

 • Napomena:

  Za ovo putovanje OBAVEZNA  je važeća osobna iskaznica ili  putovnica.
  Valuta u Makedoniji je makedonski Denar ( 1 Euro je cca 62 Denara)

   

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.