HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Meksiko i Gvatemala, putovanje zrakoplovom iz Zagreba, 9 dana / 7 noćenja

Datumi putovanja:

 • 27.11 - 05.12.2019.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 24.070 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – MUNCHEN – MEKSIKO CITY
  Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Munchen na liniji LH1715 (Lufthansa) u 17:20 sati. Dolazak u Munchen predviđen je u 18:25 sati. Nastavak putovanja prema Meksiku na liniji LH520 u 22:15 sati.

 • 2. dan:

  MEKSIKO CITY – TEOTIHUACAN
  Dolazak u Meksiko City predviđen je u 04:35 sati. Organizirani prijevoz do hotela, prijava te smještaj i kratki odmor. Nakon doručka krećemo prema Bazilici Gospe od Guadalupe, a usput ćemo se kratko zaustaviti kod Trga Triju kultura gdje ćemo vidjeti astečke ruševine, crkvu svetog Jakova iz 16. stoljeća. Dolazimo do svetišta Bogorodice gdje slijedi razgled bazilike. Zatim nastavak putovanja prema gradu Teotihuacan, udaljen otprilike 45 kilometara od Mexico Citya, inače svjetski poznate arheološke zone. Tajnoviti i misteriozni grad Teotihuacan je pod vrlo tajnovitim i do danas neobjašnjenim razlozima iznenada napušten 750. godine, a njegovo ime znači „mjesto na kojem su rođeni bogovi“. Povratak prema hotelu. Noćenje.

 • 3. dan:

  MEKSIKO CITY – GVATEMALA CITY
  Poslije doručka odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču sa muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Odlazak u Nacionalni antropološki muzej te polazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova prema Gvatemala Cityju. Po dolasku, organiziran transfer prema hotelu. Smještaj i noćenje.

 • 4. dan:

  GVATEMALA CITY – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL
  Nakon doručka odlazak u Chichicastenango. Posjetit ćemo najživopisniju autohtonu otvorenu tržnicu u zemlji, a zatim odlazak u crkvu Santo Tomas posebne kolonijalne arhitekture koja datira iz 16.st. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Panajachelu, selu koje se nalazi na obalama jezera Atitlan, jednom od najljepših jezera na svijetu s fascinantnim pogledom na tri vulkana: Toliman, San Pedro i Atitlan. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.

 • 5. dan:

  PANAJACHEL – JEZERO ATITILAN – ANTIGUA
  Doručak. Odlazak brodom do sela San Juan La Laguna u kojem se domicilno stanovništvo bavi uzgojem bio kave i raznih biljki te izradom rukotvorina. Preko puta rijeke nalazi se Santiago Atitlan, gradić bogate tradicije i povijesti. Šetnja gradom do lokalne crkve. Povratak prema hotelu. Noćenje.   
   

 • 6. dan:

  ANTIGUA - GVATEMALA – FLORES 
  Doručak. Odlazak u razgled Antigue. Tijekom kolonijalnih vremena, Antigua je bila glavni grad Središnje Amerike, a danas je na UNESCO-ovom popisu mjesta svjetske baštine u Americi zbog svoje iznimne barokne arhitekture. Taj španjolski grad sagrađen prema renesansnom planu pravilnih ulica, danas je turističko mjesto poznato po proizvodnji kave. Šetnja gradom i njenim kamenim ulicama prolazeći uz crkve, samostane i kolonijalne kuće. Posjet Muzeju kave i Muzeju glazbe K'ojom. U poslijepodnevnim satima, organizirani transfer na let prema Floresu. Po slijetanju, odlazak do hotela. Smještaj i noćenje. 

 • 7. dan:

  FLORES -TIKAL – FLORES 
  Doručak. Vožnja prema Tikalu. Iako monumentalna arhitektura potječe još iz 4. st. prije Krista, Tikal je dostigao svoj vrhunac tijekom klasičnog razdoblja, otprilike 200 do 900 g. pr.Kr. Tijekom tog vremena grad je politički, gospodarski i vojno dominirao velikim dijelom regije Maya. Piramide, palače i hramovi koji govore o 800 godina povijesti skriveni su u tropskoj šumi stvarajući jedinstvenu simbiozu između arheologije i prirode. Najviše građevine pružaju prekrasan pogled na džunglu. Odlazak prema hotelu i prijava u hotel. Smještaj i noćenje.

 • 8. dan:

  FLORES – BETHEL – YAXCHILAN – PALENQUE
  Polazak prema graničnoj postaji Bethel po djelomično neasfaltiranoj cesti te vožnja brodom do Corozala, meksičke granične postaje. Odlazak brodom rijekom Usumacinta kod meksičke granice u Corozalu, a zatim do Yaxchilana. Posjet Yaxxchilana. Nastavak putovanja prema Palenque. Smještaj u hotel i noćenje.

 • 9. dan:

  PALENQUE – CAMPECHE
  Doručak. Odlazak do nazaobilaznog mjesta Palenque, mjesto srednje veličine, mnogo manje od Tikala ili Copána, ali sadrži neke od najljepših arhitektura, skulptura i reljefnih rezbarija koje su Maje napravile. Za taj grad kažu da je jedan od najvećih gradova Maja s najimpresivnijim ruševinama i najpopularnijim arheološkim parkom. Nastavak putovanja prema Campeche. Smještaj u hotel i noćenje.

 • 10. dan:

  CAMPECHE – CACAO MUSEUM - UXMAL – MERIDA
  Doručak. Polazak prema Meridi, a na putu stajanje kod Muzeja kakaoa i u Uxmalu. Otkrijte tajanstvenu povijest kakaoa i njegovu intimnu vezu s kulturom Maja. Uxmal je veliki pretkolumbovski uništeni grad civilizacije Maja u državi Yucatán. Smatra se da ima i više od jedne skrivene grobnice bogova. Nastavak putovanja prema Meridi. Smještaj u hotel i noćenje.

 • 11. dan:

  MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN
  Doručak. odlazak u Meridu, poznat još kao i Bijeli grad, danas jedan od najtiših i najsigurnijih gradova u Meksiku. Njezini udaljeni korijeni Maja, vrhunski kolonijalni spomenici i raskoš njezine preobrazbe u arhitekturu 19. stoljeća, učinili su Meridu zadivljujućom mješavinom kulturnih utjecaja. Polazak u mjesto Chichen Itza i obilazak. Chichen-Itza je najposjećenije arheološko nalazište na poluotoku Yucatan zbog svoje izuzetne arhitektonske ljepote i geografskog položaja. Nastavak putovanja prema Cancunu. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

 • 12. dan:

  CANCUN
  Dan za slobodne aktivnosti. Uzivajte u gradu s prekrasnim plažama ili kako ga još nazivaju meksičkim Karibima. Noćenje.

 • 13. dan:

  CANCUN 
  Doručak i odjava iz hotela. Jutro slobodno za odmor. U večernjim satima organizirani transfer prema zračnoj luci. Polijetanje zrakoplova na liniji LH515 u 22:05 sati.

 • 14. dan:

  FRANKFURT- ZAGREB 
  Dolazak u Frankfurt u 14:05 sati. Polazak iz Frankfurta u LH1404 u 20:30 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 21:50 sati.

 • Cijena:

  Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevtenoj sobi    25.180 kn 
  FM* 24.070 kn
  Jednokrevetna soba (doplata)    2.690 kn
  *FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

  Zrakoplovne pristojbe (2.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 3*: 1 noćenje u Mexico Cityju, 1 noćenje u Gvatemala Cityju, 1 noćenje u Panajachelu, 2 noćenja u Floresu, 1 noćenje u Palenque, 1 noćenje u Campeche, 1 noćenje u Meridi, 3 noćenja u Cancunu, unutarnji letovi (Mexico City – Gvatemala City i Gvatemala - Flores), razglede i obroke prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča.

   

 • Cijena ne uključuje:

  napojnice za lokalne vodiče i vozače (Atlasova preporuka 50 usd), putno zdravstveno osiguranje.

   

 • Napomena:

  Vize: Za Meksiko i Gvatemalu nisu potrebne za državljane Republike Hrvatske.

  Odgovorni organizator: Atlas Plus d.o.o.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

Korisne info:

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu
Površina: 1.972.550 km2
Broj stanovnika: oko 112.322.000
Glavni grad: Ciudad de México
Jezik: španjolski
Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 4,50 kn
Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku.
Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima.
Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +52
Korisna web stranica: www.visitmexico.com
Klima: Općenito, Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.