HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Nacionalni park Brijuni, poludnevni izlet brodom iz Pule

Datumi:

 • utorkom, petkom i nedjeljom, ljeto 2021.

Vrsta prijevoza:

brodom iz Pule

Cijena:

od 370 kn

Fotogalerija

Izlet na NP Brijune sa brodom "Martinabela"

 

Izlet ide utorkom i petkom od 10:45 do 16:30, a nedjeljom od 14:45 do 20:00 sati.

Izlet Veliki Brijun uključuje vožnju brodom iz Pule do Velikog Brijuna, vodstvo stručnog vodiča, vožnju vlakićem po otoku, posjet Safari parku, posjet stalnim postavima Muzeja, obilazak Brijunskog mediteranskog vrta i stare masline, te povratak brodom u Pulu.

Izlet na otoku započinje na istočnoj strani otoka, u centralnoj brijunskoj luci, gdje vas dočekuju stručni vodiči koji su vam na raspolaganju za sva pitanja i dodatne informacije. Prvi dio izleta osmišljen je kao jednosatna vožnja turističkim vlakićem uz obalu, do sjevera otoka, gdje je smješten safari-park. Na putu izletnici imaju prilike vidjeti teren za golf, kaštel i stare gospodarske zgrade sagrađene početkom 20. stoljeća u doba austrijske obitelji Kupelwieser.

Pri dolasku u safari-park, površine približno 9 ha, imat ćete priliku upoznati i 80-ak biljojeda, uglavnom iz Afrike i Azije, ali u posljednje vrijeme i sve više autohtonih vrsta. Tijekom stanke posjetitelji se mogu družiti sa životinjama ili pak okrijepiti u café-baru Sony i Lanka.

Panoramska vožnja

Panoramska vožnja nastavlja se po zapadnoj strani otoka. Na obzoru se pojavljuju dva brijunska otočića Vrsar i Vanga.

Prilikom vožnje posjetitelji su okruženi niskim zimzelenim raslinjem koja se naziva makija. Na otočju je registrirano oko 400 različitih biljnih vrsta, od jedinstvenih šuma crnike i lovora do prekrasnih divljih orhideja i egzotičnoga raslinja kao što su pinija, cedar i sekvoja.

Šetnja Nacionalnim parkom

Drugi dio programa uključuje posjet sljedećim izložbama: Izložba kopija fresaka i glagoljičkih natpisa Istre i Kvarnera u crkvi sv. Germana, izložba fotografija Josip Broz Tito na Brionima, izložbi Iz sjećanja starog Austrijanca te prirodoslovnoj izložbi. Šetnja se nastavlja do mediteranskog vrta, čime se izlet kroz brijunski prostor i vrijeme polako primiče kraju. Tijekom stanke imat ćete priliku osvježiti se u café-baru Školjka ili kupiti suvenir koji ćete ponijeti kući kao uspomenu na prelijepe Brijune.

Cijena izleta je 370 kuna po osobi

Djeca do 7. godine gratis

Djeca od 7. do 14. godine 185 kuna

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit
   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.