HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Najljepšim selima Francuske i Njemačke, autobusom iz Zagreba, 4 dana / 3 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 23.-26.08.2018

 • 05.-08.10.2018

Vrsta prijevoza:

Autobusom iz Zagreba.

Cijena:

od 1.490 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB  – STUTTGART – HOTEL

  Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Stuttgarta – grada kulture I automobila. Prije svega poznat kao  dom Mercedes Benza, Porschea i Boscha, ali ne treba zaboraviti niti na njegove slavne stanovnike poput književnika Fridricha Schillera i filozofa Georga Wilhelma Friedricha Hegela.
  Grad s  preko 250 kazališta i opera te preko 400 fontana zasigurno zaslužuje posebno mjesto na listi ljubitelja putovanja. 
  Prošetati ćemo centrom grada te vidjeti neke od znamenitosti: Stiftskirche, Schillerplatz, Fruchtkasten, Alte Kanzlei, Wilhelmpalais, Königsbau, Markthalle nakon čega slijedi slobodno vrijeme za osobne programe: posjete muzejima, shopping ili jednostavno upijanje atmosfere u jednom od prekrasih parkova uz Pinot Noir koji dolazi iz okolnih vinograda . U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja prema Strasbourgu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 • 2. dan:

  FREIBURG – EGUISHEIM– RIQUEWIHR  - COLMAR ( fakultativni izlet)

  Doručak. Polazak prema gradiću Freiburg koji nosi nadimak "Dragulj Schwarzwalda". Iako je tijekom II svjetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je sagrađen do posljednjeg detalja pa danas nosi titulu kao jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Europi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Njemačkoj. Slobodno vrijeme. Nastavak izleta vožnjom kroz bogatu vinorodnu regiju punu malih tipičnih alzaških sela. Stajemo u dva dragulja spomenute regije gdje ćemo napraviti kraće foto pauze I uživati u predivnoj atmosferi I idiličnom ozračju. Uske uličice, drvene kućice, prekrasno ukrašeni balkoni samo su dio ambijenta koji je služio kao scenografija za vrijeme snimanja nekoliko filmova. Predviđeno je stajanje u jednoj od vinarija na vinskoj probi. Nastavak putovanja do gradića Colmar, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Posjet gradu Colmaru s poznatim motivima kuća s drvenim gredama, a povijesna jezgra je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. Razgled grada: glavni trg-tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere-kuća stare carine - dominikanska crkva - „mala Venecija“ okružena kanalima - kuća s kamenim glavama - crkva sv.Martina. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za uživanje u atmosferi. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 3. dan:

  HEIDELBERG – STRASBOURG  ( fakultativni izlet)

  Doručak. Polazak prema Heidelbergu koji je smješten na rijeci Neckar i naseljen još od prapovijesnog doba. Heidelberg je puno vise od sveučilišnog grada čije Sveučilište datira još iz 14. Stoljeća, u kojem će posjetitelji moći uživati u pogledu na  kraljevsku rezidenciju, koja se uzdiže 70 metara iznad rijeke Neckar na strmini Hausberga Dvorac . A dvorac i njegove susjedne zgrade zajedno sa Starim mostom preko rijeke Neckar uistinu se ubrajaju u najdojmljivije prizore koji se mogu vidjeti na putovanju kroz Njemačku. U centru starog grada nalazi se tržnica s jednom od najljepših fontana u Heidelbergu, s otmjenim kućama, brojnim kafićima i još više malih prodavaonica. Preporučamo I šetnju do žitne tržnice, koja je za mnoge najljepši trg u Heidelbergu. Nakon pauze za ručak slijedi ugodna vožnja do Strasbourga. Posjet Strasbourgu, gradu s jednim od najpoznatijih božićnih sajmova Europe. Prekrasno ukrašene fasade kuća s drvenim gredama - česti su ukrasi u obliku velikih figura na fasadama, čarobna četvrt Mala Francuska i slavna katedrala čine povijesnu jezgru Strasbourga u ovo doba godine posebno privlačnom. Razgled grada započinjemo posjetom katedrali Notre Dame, jednoj od klasičnih katedrala Francuske. Šetnja do Guthenberovog trga, trgovačke kuće Kammerzel, crkve sv.Tome i mostova i kanala na rijeci Ill. Moguća fakultativna  vožnjom brodom kanalima uz povijesnu jezgru i četvrt Europske zajednice. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 4. dan:

  ULM– ZAGREB

  Doručak. Odjava iz hotela odlazak do Ulma  rodnog grada Alberta Einsteina. Grad, kojeg Dunav dijeli na novi dio koji se nalazi u Bavarskoj i stare jezgre u Baden-Württembergu, najpoznatiji je po gotičkoj katedrali (Ulmer Munster) s najvišim tornjem na svijetu visine 161,53 m,  slikovitoj četvrti Fischervietel i kosoj kući Schiefe Haus. . Na stepeništu Gradske vijećnice možete se diviti replici aviona Albrechta Ludwiga Berblingera, legendarnog „Krojača iz Ulma” . Nažalost, njegovi pokušaji letenja prije 200 godina nisu bili okrunjeni uspjehom: na dan kada je pokušao letjeti vjetrovi nisu bili povoljni i „let” je završio u vodama Dunava.  A nikako ne smijete propustiti priču o Kuli gusaka I Mesarskoj kuli koje u svojim imenima skrivaju zanimljive anegdote. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Sastanak s pratiteljem putovanja u dogovoreno vrijeme te povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.


  ***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.

 • Cijena:

  FIRST MINUTE: 1.490 kn
  Redovna cijena aranžmana 1.690 kn

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz  turističkim autobusom prema programu,
  sve razglede prema programu,
  smještaj u hotelu Ibis budget Strasbourg Vigie na bazi usluge noćenje/doručak u dvokrevetnoj sobi
  licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja,
  osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
  troškove organizacije i realizacije putovanja.

   

 • Cijena ne uključuje:

  Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji će se eventualno posjetiti,
  dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  Obavezna doplata boravišne pristojbe 1.65 € po danu i osobi.

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  FAKULTATIVNA PONUDA:

  Cjelodnevni izlet Heidelberg/Strasbourg  100 kn  
  Cjelodnevni izlet Freiburg- Eguisheim – Riquewihr – Colmar 100 kn
  Obilazak vinograda uz vinsku probu  cca 20 €

  Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
  Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
  sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn
  sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  100 kn
  bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn

   

 • Napomena:

  Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.   

  Minimalan broj putnika: 40

   

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.