HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Neotkriveni Mjanmar, putovanje avionom iz Zagreba, 10 dana / 7 noći

Datumi putovanja:

 • 15 - 24.03.2019.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 15.780 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – DOHA
  Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Dohu na liniji QR216 (Qatar Airways) i polijetanje zrakoplova u 08:40 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 16:10 sati. Nastavak putovanja prema Yangonu u 20:15 sati na liniji QR918.

 • 2. dan:

  YANGON
  Dolazak u Yangon u 05:45 sati. Nakon carinskih i viznih formalnosti, odlazak u hotel. Kratki odmor i doručak. Odlazak u razgled Yangona, grada okrunjenog Shwedagon Pagodama. Obilazak Gradske Vijećnice, nezavisnog spomenika Mahar Bandula u blizini Sule pagode te vožnja po Strand ulici prepunoj kolonijalnih zgrada. Razgled završava posjetom Chauk Htut Gyi, jednim od najvećih i najpoznatijih hramova ležećeg Buddhe, dugačkog 70 metara. Zatim slijedi posjet svjetski poznatoj Shwedagon Pagodi. Večera u lokalnom restoranu. Transfer prema hotelu i noćenje.

 • 3. dan:

  YANGON – BAGAN
  Nakon doručka, transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Baganu, gradu s nevjerojatnih 4.000 hramova. Obilazak započinje najpoznatijim hramovima - Shwezigon pagodom i hramom Gubyaukgyi te slijedi šetnja do hrama Ananda, potpuno drugačijeg stila, sagrađenog prije gotovo 1.000 godina. U poslijepodnevnim satima obilazak radionice Lacquerware gdje se razni predmeti ukrašavaju i boje. U večernjim satima, posjet selu Myin Kabar gdje se izrađuju razne rukotvorine. Fascinantan zalazak sunca na jednom od brežuljaka uz nestvarno lijep pogled na hramove. Večera u lokalnom restoranu. Transfer do hotela. Noćenje.

 • 4. dan:

  BAGAN – MT. POPA – BAGAN
  Doručak. Izlet na ugasli vulkan Mt. Popa (50 km, 2 sata vožnje). Vožnja prema vrhu vulkana, koji još zovu i „Dom duhova“, kroz ruralna područja gdje ćete vidjeti način života lokalnog stanovništva i njihovu svakodnevnicu, kao što je npr. izrada slastica od palme. Pauze za fotografiranje i uživanje u krajoliku. Večera u lokalnom restoranu. Poslijepodne povratak prema hotelu i slobodno vrijeme. Noćenje.

 • 5. dan:

  BAGAN – MANDALAY – MINGUN - MANDALAY
  Nakon doručka transfer do zračne luke i let prema Mandalayu. Jutarnji izlet brodom u Mingun te razgled nezavršenog hrama Pa Hto Daw Gyi na kojem su radovi stali kada je hram dostigao visinu 50 m što je samo jedna trećina planirane veličine. Odlazak do najvećeg zvona na svijetu teškog preko 90 tona koji se nalazi u hramu Pahtodawgy te posjet veličanstvenoj Mya Thein Tan pagodi. Povratak u Mandalay i posjet najvećem hodočasničkom središtu u Mjanmaru, uzvišenom Mahamuni Buddha koji je napravljen od listića zlata. Transfer do hotela, smještaj i odmor. Poslijepodne obilazak Kuthodaw pagode u kojoj se čuva najveća knjiga na svijetu, zatim posjet samostanu Shwe Kyaung koji nazivaju još i „zlatni samostan“ i pagodi Kyauktawgy s velikim kipom Buddhe. Dan završava zalaskom sunca na brdu Mandalay odakle se pruža prekrasan pogled.  Večera u lokalnom restoranu.Transfer do hotela, noćenje.

 • 6. dan:

  MANDALAY – AMARAPURA – SAGAING – AVA - MANDALAY
  Doručak. Razgled najvećeg samostana u Burmi, Mahaghandayon, koji broji preko tisuću redovnika. Nastavak putovanja prema Sagaingu. Posjet pagodi Kaung Hmu Daw, brdu Sagaing i pagodi Umin Thonse. Obilazak veličanstvenih ruševina Ave, drevnog carskog grada poznatog pod nazivom „grad dragulja“. Zalazak sunca na U Bein mostu, drvenom mostu starom 200 godina. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u Mandalay. Noćenje.

 • 7. dan:

  MANDALAY – HEHO – INLE
  Doručak. Transfer do zračne luke i let zrakoplovom prema Hehu. Po dolasku u Heho, odlazak na vožnju brodom po jezeru Inle koje se nalazi na 900 m nadmorske visine gdje možete vidjeti poseban način života naroda Inthar koje živi na tom području – ribare koji veslaju nogom, radionice cigara, pamuka i svile, zatim plutajuće vrtove i plantaže. Posjet pagodi Phaung Daw Oo s pet prikaza Buddhe i samostanu Nga Phe Chaung poznatom po mačkama koje skaču. Večera. Transfer do hotela. Noćenje.
   

 • 8. dan:

  INLE – HEHO – YANGON
  Doručak. Transfer u zračnu luku i let zrakoplovom prema Yangonu. Odlazak na lokalnu tržnicu Bogyoke i kinesku četvrt, zvanu Tayoke Tan, gdje možete obaviti kupovinu. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 9. dan:

  YANGON – DOHA (Fakultativno: razgled Dohe)
  Doručak. Organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let QR919 i polijetanje zrakoplova u 07:20 sati. Dolazak u Dohu u 11:15 sati. Povratni transfer do hotela i prijava u hotel. Preporučujemo fakultativno odlazak u poludnevni razgled Dohe koji uključuje obilazak kulturnih znamenitosti i važnih atrakcija grada poput Muzeja islamske umjetnosti, kulturnog sela Katara, souka Waquif i večere u lokalnom restoranu.

 • 10. dan:

  DOHA - ZAGREB
  Nastavak putovanja prema Zagrebu u 02:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 06:15 sati.

 • Cijena:

  Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi    16.480 kn
  FM* 15.780 kn

  Doplata za jednokrevetnu sobu    2.990 kn 
  Doplata za razgled Dohe    400 kn
  *FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

  Zrakoplovne pristojbe (2.490 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe, 4 unutarnja leta: Yangon – Bagan – Mandalay – Heho – Yangon, smještaj u hotelima 4* s uslugom polupansiona: 2 noćenja u Yangonu, 2 noćenja u Baganu, 2 noćenja u Mandalayu, 1 noćenje na Inle jezeru, 1 noćenje/boravak u hotelu 4* u Dohi, sve transfere, razglede i ulaznice prema programu, vožnja čamcem po jezeru Inle, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča, trošak organizacije i jamčevinu.

   

 • Cijena ne uključuje:

  napojnice, vize za Mjanmar i Dohu, uslugu ishođenja viza, obroke i usluge drugačije od navedenih, fakultativne izlete, osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje.
   

 • Napomena:

  VIZE

  MJANMAR

  Hrvatski državljani mogu ishoditi vizu u svrhu turističkog boravka do 28 dana putem elektronskog sustava zahtjeva za vizu - E-viza -na internetskoj stranici http://www.evisa.moip.gov.mm/

  Potrebni dokumenti za izradu vize: putovnica koji vrijedi minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju, slika u boji veličine 4.6 cm X 3.8 cm (slikana u periodu zadnjih 3 mjeseca prije polaska).

  Cijena je 50 USD. Usluga ishođenja Atlasa 150 kn.

  DOHA

  Potrebna. Dobiva se besplatno po ulasku u zemlju u zračnoj luci.


  Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
  Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
  Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
  Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

   

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

SLUŽBENO IME: Republika Unija Mjanmar
DRŽAVNO UREĐENJE: socijalistička republika
GLAVNI GRAD:  Naypyidaw, oko 924.608 stanovnika  (2011 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Yangon International Airport
JEZIK: burmanski (službeni)
RELIGIJA: budisti 88%,kršćani 6.2%, muslimani 4.2%, hinduisti 0.5% (2014)
VREMENSKA RAZLIKA:   Myanmar Time   (Hrvatska 12:00 = Mjanmar (Naypyidaw) 17:30)
NOVAC:  MMK (mjanmarski kjat);  1 MMK = 100 pya
BROJ STANOVNIKA: oko 53.37 milijuna  (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 676.575 km²
STRANA VOŽNJE: desna
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Unija Mjanmar je država u jugoistočnoj Aziji na obalama Bengalskog zaljeva i Andamanskog mora. Graniči na zapadu s Bangladešom, na sjeverozapadu s Indijom, na sjeveroistoku s Kinom, na istoku s Laosom te na jugoistoku s Tajlandom.
KLIMA:  Klima je tropska s jakim utjecajem monsuna; od listopada do svibnja Mjanmar je izložen sjeveroistočnomu suhom monsunu, a od lipnja vlažnomu jugozapadnom. Prosječne temperature u siječnju kreću se od 13 °C na sjeveru do 25 °C na jugu, a u ožujku i travnju (najtoplije i najsuše razdoblje) od 30 °C do 32 °C.
ELEKTRIČNI NAPON:  230  V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Hrvatski državljani mogu ishoditi vizu u svrhu turističkog i poslovnog posjeta za boravak do 28 dana putem elektronskog sustava zahtjeva za vizu - E-viza -na internetskoj stranici http://www.evisa.moip.gov.mm/
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +95. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Visa, Mastercard i American Express su prihvaćeni u većim destinacija i gradovima, dok je u ostatku zemlje gotovina više preferirana u odnosu na kreditne i debitne kartice. Ukoliko se odlučite za kartice, savjetujemo da se informirate o naknadama za transakcije.
NAPOJNICE:  uobičajena je dati i do 10% ukupnog iznosa na računu, ili 5$ za uslugu.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web st ranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:

ODJEĆA:  savjetujemo laganu pamučnu odjeću, vjetrovke i  pokrive. Ponesite i zaštitu sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).
HRANA I PIĆE:  Raznolikosti mijanmarske kuhinje pridonijele su i mnoge lokalne etničke manjine. Burmanska kuhinja poznata je po širokoj uporabi ribljih proizvoda kao što su riblji umak i ngapi (fermentirani plodovi mora). Zahvaljujući geografskom položaju Mjanmara, burmanska je kuhinja pod utjecajem kineske kuhinje, indijske kuhinje i tajlandske kuhinje.
Neki od specijaliteta su: mohinga – jelo sa rižinim rezanacima, prekriveno ribljom juhom i posuto prženim tijestom; biryani – pečena piletina, servirana sa rižom, začinjenom sa graškom, mrkvom i začinima; nangyi thoke - debeli, okrugli rižini rezanci s piletinom, tankim kriškama ribe, začinjeno lukom, peršinom, začinima, klicama i komadićima tvrdo kuhanog jaja; myae Oh Myee Shae – rezanci poslužueni u pjenušavoj bujon juhi, s kriškama svinjskog trbuha, mekanom rižom, i komadićima govedine i tri različite vrste povrća.
KUPOVINA:  popularni suveniri: pješčane slike, marionete, mirodije, parfemi, čajevi, začini, tradicionalni dekorativni predmeti, tradicionalna minijaturna zvona, odjeća. Većina  trgovina, trgovačkih centara i supermarketa rade od 9:30 do 18 radnim danom, skraćeno rade nedjeljom, a neke male trgovine ne rade ponedjeljkom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu. Organizator putovanja niti hotel ne preuzimaju odgovornost za ukradene stvari.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.