HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Norveški fjordovi- velika ljetna tura regijom fjordova od sjevera do juga, zrakoplovom iz Zagreba, 09.-18.08.2020., 10 dana / 9 noćenja

Datumi putovanja:

 • 09.-18.08.2020.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 11.480 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB–OSLO-HAMAR
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo na liniji OU488 u 15:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 18:00 sati. Po slijetanju u Oslo ukrcaj u autobus i putovanje prema sjeveru. Kroz pitome krajolike sjeverno od Osla, uz istočne obale jezera Mjosa, najvećeg norveškog jezera, prema gradu Hamaru. Smještaj u hotel. Noćenje.

 • 2. dan:

  HAMAR-TRONDHEIM
  Doručak. Nastavljamo putovanje na sjever, prema Trondheimu, trećem najvećem norveškom gradu. Put nas vodi na više nadmorske visine, a krajolici postaju grublji, planinski. Proći ćemo kraj Dovrefjell-Sunndalsfjella nacionalnog parka i stati na panoramskim točkama koje su putem budu nudile. Dolazimo u Trondheim u kasnijim podnevnim satima: više od 1000 godina star grad smješten u istoimenom fjordu, dugo je bio norveška prijestolnica, a i dalje se sve krunidbe održavaju u katedrali Nidaros, podignutoj 1070.g. na grobu sv. Olava. Smještaj u hotel. Šetnja središtem grada oko trgovačke ulice Munkegata i krasno uređenom lukom. Noćenje.

 • 3. dan:

  TRONDHEIM-KRISTIANSUND-ATLANTSKI TUNEL I ATLANSTSKA CESTA – MOLDE
  Doručak. Odjava iz hotela i putovanje regijom fjordova skreće prema jugozapadu. Kroz prekrasne, idilične norveške krajolike i sjevernim proširenjem poznate Atlantske ceste vodi nas prema Kristiansundu, gradiću smještenom na četiri otoka: Innlandet, Kirkelandet, Nordlandet i Gomalandet. Gradić je doživio renesansu nakon 2. svj.rata u kojem je bio devastiran. Panoramski razgled Kristiansunda, starog dijela grada Innlandeta i užeg gradskog središta, slobodno kraće vrijeme u središtu grada. Nastavljamo s putovanjem kroz Atlantski tunel, nevjerojatan norveški cestovni projekt, tunel koji spaja otok Averoya i Kristiansund. Zakopan 250 m ispod mora (jedan od najdubljih podmorskih tunela na svijetu), dug skoro 6 km, tunel je jedinstveno iskustvo. A poslije tunela slijedi još veći spektakl: Atlantska cesta, jedna od najljepših cesta na svijetu kako je često nazivaju, norveška je građevina stoljeća prema izboru iz 2005.g. Autocesta koja spaja
  nekoliko otočića i arhipelaga apsolutno je neponovljiva i ostavlja bez daha! Dolazak u Molde u večernjim satima, smještaj u hotel, noćenje.

 • 4. dan:

  MOLDE-ÅLESUND
  Doručak. Poslije doručka panoramski razgled Moldea, „grada ruža“, kako ga nazivaju. Oko Moldea neki su od najpoznatijih fjordovskih krajolika Norveške s pogledom na više od 80 planinskih vrhunaca – i stoga ćemo otići na vidikovac Varden s kojeg se pruža odličan pogled na Molde fjord, fantastičan arhipelag i cijeli grad. Kraće vrijeme za šetnju i kavu i nastavljamo putovanje regijom fjordova. Odlazak na trajekt koji spaja Molde s Ålesundom, po mnogima najljepšim norveškim gradom poznatom po Art Nouveau arhitekturi. Ålesund je početkom 20.st. doživio razorni požar, a iznova su ga obnovili secesijski arhitekti iz cijele Europe, pa je tako Ålesund svojom arhitekturom jedinstven u Norveškoj. Slikovitost grada naglašava njegov položaj na poluotoku koji se prostire u Sjeverno more i razvedena obala s brojnim otočićima koji su između sebe povezani podvodnim tunelima. Po dolasku u grad prvo ćemo se uputiti na 189 metara visoko brdo Aksla otkud se nudi čudesna panorama na grad, otočni pojas i planine Sunnmore na zapadu. Spuštanje do grada i
  šetnja središtem. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme za uživanje u pitoresknom Alesundu. Noćenje.

 • 5. dan:

  ÅLESUND-TROLOVA STIJENA- TROLOVA CESTA- ORLOVA CESTA- GEIRANGER
  Doručak. Vožnja iz Ålesunda prema Andalsnesu. Putem ćemo se zaustaviti kod „Trolove stijene“ – 1100 metara visoke stijene, najviše vertikalne stijene u Europi. Potom ćemo nastaviti put prema jednoj od najpopularnijih nacionalnih turističkih cesta, tzv. „Trolovoj cesti“ (Trollstigen). Vrlo strma gorska cesta, ujedno je i norveška najfotografiranija cesta. Smještena između slapova, dubokih dolina i brda koja idu u visinu i do 1760 metara, vijugaju serpentine ove ceste na visini od 850 metara i potrebno je svladati 11 uskih zavoja s nagibom od 10 posto. Zaustavljanje na vrhu ceste u centru za posjetitelje uz šetnju do panoramskih točki s kojih puca pogled na spektakularnu cestu. Spuštanje cestom do Norddalsfjorda i vožnja brodom od Eidsdala do Lingea. Nastavak putovanja do Geirangerfjorda i istoimenog mjestašca Geirangera, smještenom ispod još jedne poznate ceste - Orlove ceste. Kao iz bajke, s prekrasnim pogledom na fjord, Geiranger će vas oduševiti. Noćenje.

 • 6. dan:

  GEIRANGER - HELLESYLT-STRYN-NP JOSTEDAL - LEDENJAK BRIKSDAL - NORDFJORDEID
  Doručak. Današnji dan nas i dalje vodi kroz iznimne krajolike i lokacije, kroz jedinstvenu norvešku prirodu koju su, ne bez razloga, mnogi nazvali najljepšom zemljom na svijetu. Poslije doručka ukrcaj na brod u Geirangeru i jednosatna vožnja brodom fjordom koji je i UNESCO stavio na popis zaštićene prirodne baštine, uz najpoznatije slapove norveških fjordova kao što su „Sedam sestara“, „Nevjestin veo“ i dr., s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno-zeleni krajolik. Iskrcaj u Hellesyltu i nastavak putovanja regijom Nordfjorda. Posjet malom gradiću Strynu za kratku okrjepu i kupovinu suvenira i putovanje kroz prekrasne fjordovske krajolike, guste šume i visoravni do NP Jostedal gdje se nalazi najveći ledenjak na kopnenoj Europi. Jedan od najpoznatijih i najdostupnijih je ledenjak Briksdal u dolini Oldedalen. Uspon do ledenjaka (preporučujemo doplatu za gorsko vozilo prilikom rezervacije aranžmana!). Slobodno vrijeme i nastavak putovanja kroz regiju Nordfjorda. Smještaj u hotel u Nordjfjordeidu ili okolici. Noćenje.

 • 7. dan:

  NORDFJORDEID-NAEROYFJORD-FLAM-MYRDAL-VOSS-BERGEN
  Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i putovanje prema Gudvangenu koje nas vodi kroz najduži tunel na svijetu, tunel Laerdal. Po dolasku u Gudvangenu ukrcaj na brod koji će nas kroz Naeroyfjord dovesti do sela Flam. Maleno i pitoreskno, selo ima oko 350 stanovnika i više od 450 000 posjetitelja godišnje, a razlog za to je slavna gorska željeznica koja povezuje Flam s Myrdalom i na koju ćemo se i mi ukrcati nakon kraćeg slobodnog vremena u Flamu. Nakon dolaska u Myrdal nastavak vlakom prema Vossu i dalje prema Bergenu. Smještaj u hotel, noćenje.

 • 8. dan:

  BERGEN
  Doručak. Jedan od najpoznatijih i najljepših norveških gradova, Bergen, stara hanzeatska luka, dragulj je regije fjordova. Nakon doručka odlazak u razgled gradskog središta jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog grada po veličini u Norveškoj: očuvane drvene trgovačke kuće iz doba Hanze kad je Bergen bio moćno trgovačko središte i glavno središte trgovine ribom s Lofota - luka Bryggen, čije prekrasne drvene kuće stoje na listi zaštićene baštine UNESCO-a - utvrda Bergenhus. Moguć odlazak gradskom uspinjačom Floybannen na brdo iznad Bergena, s veličanstvenim panoramskim pogledom na grad (preporučujemo!).
  Slobodan dan za uživanje u živopisnom i živahnom Bergenu. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili individualni povratak u hotel. Noćenje.

 • 9. dan:

  BERGEN-HARDANGERVIDDA-OSLO
  Doručak. Odlazak iz Bergena prema Oslu. Preko područja Hardangerfjorda, poznatog po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća - prijelaz fjorda kojeg nazivaju i „kraljem fjordova“ preko jednog od najdužih visećih mostova na svijetu. Putovanje prema Oslu vodi nas preko fascinantne visoravni Hardangervidda, koja slovi za jednu od najvećih u Europi. Visoravan na kojoj žive najveća divlja krda sjevernih jelena u Europi uzdiže se nad šumom, a u golom, mjesečevom krajoliku ostat ćete zadivljeni brojnim jezercima i širokim močvarama. Prije no što je prijeđete možete uživati u pogledu na vodopad Voringfoss koji u visini od 182 m pada u dubinu, s najvećim vertikalnim padom u Norveškoj. Dolazak u Oslo i smještaj u hotel. Predlažemo posjet modernoj četvrti Aker Brygge, koja je iz starog brodogradilišta pretvorena u popularno odredište poznato po svojoj karakterističnoj kombinaciji tradicionalne i suvremene arhitekture te po brojnim restoranima i kafićima smještenima uz more. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 10. dan:

  OSLO-ZAGREB
  Doručak. Panoramski razgled grada: počet ćemo s odlaskom na brdo Holmenkollen: brdo na sjeverozapadu grada gdje se nalazi poznata skijaška skakaonica i otkuda se pruža fantastičan pogled na grad i Oslo fjord. Jedno od najvećih atrakcija Osla, Holmenkollen je i mjesto otkud počinje Nordmarka, jedno od omiljenih rekreacijskih područja grada. Nakon posjeta Holmenkollenu spušamo se prema jednom od najpoznatijih atrakcija grada, poznatog parka skulptura Frogner. Panoramski obilazak druge velike atrakcije grada, poluotoka Bygdoy na kojem se nalazi više iznimnih muzeja, a otići ćemo i do glasovite zgrade Opere u modernoj četvrti Barcode. Obilazak ćemo završiti u središtu grada koji vodi prema kraljevskoj palači, odnosno gradskoj vijećnici gdje se svake godine u prosincu dodjeljuju Nobelove nagrade (osim one za mir). Transfer prema zračnoj luci Gardermoen. Let za Zagreb na liniji OU489 u 18:45 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 21:15 sati.

 • Cijena:

  Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 11.480 / 11.980 kn
  (Zrakoplovne pristojbe 1.090 kn uključene u cijenu aranžmana)
  FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA!
  OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
  Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.690 kn
  DOPLATA ZA vožnju gorskim vozilma na ledenjak Briksdal i uspinjaču Floibanen: 350 kn
  Popust za sobu s pomoćnim ležajem: - 800 kn
  Doplata za večere: 2.290 kn (PREPORUČUJEMO!)
  Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda
  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u
  Zagrebu)

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom Zagreb-Oslo-Zagreb, zrakoplovne
  pristojbe, smještaj u hotelima 3/4* u u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje na području Hamara, 1 noćenje u Trondheimu, 1 noćenje u Moldeu, 1 noćenje u Alesundu, 1 noćenje u Geirangeru, 1 noćenje u području Nordfjorda, 2 noćenja na području Bergena i 1 noćenje na području Osla, voditelja putovanja, autobusni prijevoz prema programu, razglede prema programu, prijelaze brodovima na linijama: Tommervag-Seivika, Molde-Vestnes i Linge-Eidsdal, krstarenje Geiranger fjordom u Hellesylt i krstarenje Naeroy fjordom iz Gudvangena u Flam, vožnju Atlantskim tunelom i Atlantskom cestom, vožnju gorskom željeznicom na liniji Flam-Myrdal i željeznicom Myrdal-Voss, te troškove organizacije i prodaje.

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje
  nisu navedene kao uključene, večere, karte javnog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), fakultativne sadržaje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.

 • Napomena:

  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Oslu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines
  objavljenom u listopadu 2019. godine i podložna su promjeni.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

UPUTE:
VALUTA NA PUTOVANJU:
Norveška je valuta norveška kruna. Valuta se može nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja i
savjetujemo, ako imate tu mogućnost, da je nabavite jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Osim
toga, ovo putovanje se kreće regijom gdje će biti teško promijeniti novce, prolazimo kroz gradiće i mjestašca
gdje će to biti i nemoguće. Međutim, najlakše je i često najbolje sa sobom ponijeti kreditne kartice. Plaćanje
kreditnim karticama rašireno je u svim skandinavskim zemljama i plaćanje gotovinom je sve rjeđe, zapravo
nestaje. Visa, Mastercard i Diners nešto su češće prihvaćeni od American Expressa. Veće suvenirnice u blizini
turističkih punktova velikih gradova primit će i eure (gotovo uvijek vraćaju ostatak novca u lokalnoj valuti),
no za sve druge troškove (poput pića, hrane, itd.) trebate imati nacionalnu valutu jer uglavnom nije moguće
plaćanje eurima.
ŠTO TREBA PONIJETI IZ HRVATSKE NA PUTOVANJE?
Za putovanje preporučujemo sportsku odjeću i udobnu nepropusnu obuću. Skandinavci nisu previše formalni
i uglavnom se oblače jednostavno. Nužno je imati dobre cipele odnosno tenisice, kao i dobru vjetrovku.
Dobro je tijekom ljetnih mjeseci ponijeti ne samo kremu za zaštitu od sunca za sunčanje već i sredstvo za
zaštitu od komaraca kojih ljeti ima dosta uz jezera i rijeke kojima Skandinavija obiluje.
DUŽINA VOŽNJI AUTOBUSOM
Udaljenosti su u Skandinaviji vrlo velike. Osim jednog manjeg dijela na jugu Skandinavije, veći dio tog
prostora je bez autocesta (zbog rijetke naseljenosti i malog broja stanovnika na sjeveru, ove zemlje nemaju
potrebu graditi autoceste izvan regija koje vode prema glavnim gradovima). To znači da se putuje dulje i
sporije, ali ste u ljepšem i neposrednijem kontaktu s prirodom i vidite više od gradića i načina života.
HOTELI
Hotelski je smještaj kategorije 3/4*. Skandinavski hoteli često su namješteni u tipičnom skandinavskom
funkcionalnom stilu. Lanci koje koristimo su Thon, Scandic, Nordic Choice i sl. U svim hotelima, na svim gore
navedenim programima, nudimo buffet doručak.
Skandinavci imaju običaj za doručak mnogo pojesti; skandinavski buffet doručak stoga često uključuje (uz
uobičajene namaze, pecivo i sve drugo što nalazite bilo gdje u Europi) riblje specijalitete poput mariniranog
lososa, sirovih haringi u raznim umacima, kavijara, ali i mliječne napitke, marmelade od arktičkih bobica, itd.
Pušenje je zabranjeno u svim zatvorenim prostorima u Skandinaviji, pa tako i u hotelima nema soba za
pušače. Kazne za pušenje u sobi su vrlo visoke, od 150 pa čak do 500 €.
DOPLATA ZA POLUPANSION
Doplate na licu mjesta ili à la carte večere u restoranima nekoliko su puta skuplje od uplate prilikom
rezervacije aranžmana. Večere u hotelima su večere od 3 slijeda ili buffet. Svakako preporučujemo da
uplatite večere jer na licu mjesta cijene su mnogo više, a neke od pozicija hotela na ovom putovanju, budući
da se nerijetko krećemo kroz slabo naseljena područja i sela, nemaju mogućnost da negdje drugdje jedete
jer smo smješteni u prekrasnoj norveškoj prirodi. Cijene hrane u Norveškoj su bitno veće pa ćete recimo u
Oslu tanjur tjestenine platiti 150-180 kn, malo pivo 80-100 kn, sendvič od 50-80 kn, juha od 80-100 kn,
sladoled od 25-30 kn, meni u Mc Donaldsu 60-80 kn, itd. Putnici koji su se odlučili za polupansion ne moraju
potrošiti puno dodatnog novca za hranu. Porcije su u pravilu obilnije i veće nego u drugim zemljama.
Voda je pitka i dobre kvalitete u cijeloj Skandinaviji. Skandinavci piju velike količine rijetke kave, no u većim
gradovima postoje ugostiteljski objekti s talijanskom kavom. Kava u McDonaldsu je cca. 15-20 kn, u
slastičarnici ili caffe objektu cca. 25-30 kuna, ovisno o tipu lokala, cappucino od 35-45 kn. Na brojnim je
mjestima druga šalica kave besplatna ili u pola cijene. Osvježavajuća pića u lokalima: 30-40 kn. Alkohol je
skup i može se kupiti samo u državnim dućanima.
SUVENIRI
Vaš voditelj putovanja dat će Vam savjet o kupovini suvenira. Nabrojat ćemo samo nekoliko ideja: sve sa
sobovima - od donjeg rublja, preko figurica i svijeća do jastučića. Liker i marmelada od arktičkih bobica.
Sobova salama. Konzervirani los. Rakija Aquavit. Figurice trolova. Prekrasni i kvalitetni puloveri. Vikinške
posude za piće. Srebrni nakit i suveniri (posudice, drveni i metalni predmeti, bubnjevi) Sami naroda iz
Laponije.
I ZA KRAJ...
Norveška je područje iznimnih i netaknutih prirodnih ljepota, još uvijek čistih jezera i rijeka, prekrasnih
otoka, velikih morskih prostranstava, živopisnih glavnih gradova s bogatom kulturnom ponudom. A norveška
regija fjordova je dragulj u kruni i putovanje koje ćete pamtiti do kraja života. Fantastični, dramatični,
spektakularni, autentični i jedinstveni. Teško je naći riječi za opisati norveške fjordove, riječi nisu dovoljne
jer, bez sumnje, riječ je o nečem doista jedinstvenom: planine, fjordovi, vodopadi, ledenjaci, prelijepi
gradovi i kulturno nasljeđe... Nećete putovati do atrakcija, putovat ćete KROZ atrakcije. Krajolik kao izmišljen
i priroda koju morate doživjeti da biste povjerovali da je moguća...

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.