HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Nova godina na Kubi, putovanje zrakoplovom iz Zagreba, 9 dana / 7 noćenja

Datumi putovanja:

 • 30.12.2019 - 07.01.2020.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 16.990 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ponedjeljak 30.12.2019.: ZAGREB – FRANKFURT – HAVANA

  Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu u 9.05 sati na liniji OU416 (Croatia Airlines). Po dolasku u Frankfurt u 10.40 sati, nastavak leta za Havanu u 13.45 sati na linii DE2184 (Condor). Dolazak u Havanu u 19.15 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

 • 2. dan:

  utorak 31.12.2019.: HAVANA

  Doručak. Odlazak na organizirani razgled Havane. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme i priprema za novogodišnju proslavu u Havani. Noćenje.

  SRETNA NOVA 2020. GODINA!

 • 3. dan:

  srijeda 1.1.2020.: HAVANA - DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA

  Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u tvornicu cigara u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

 • 4. dan:

  četvrtak 2.1.2020.: HAVANA – PLAYA GIRON – CIENFUEGOS – TRINIDAD

  Doručak u hotelu. Odjava. Vožnja do prekrasne pokrajine Cienfuegos uz usputno zaustavljanje u Playa Girón i posjet muzeju (Museo Girón) koji prikazuje povijesne događaje iz 1961.godine. Na ovom mjestu dogodio se pokušaj svrgavanja kubanskog predsjednika Fidel Castra, poznat po imenu Invazija u Zaljevu svinja. Nastavak putovanja dalje za  Cienfuegos, jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra nazivaju i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu Plaza de Armas. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. st. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle sagrađena u neo gotičkom stilu. Slijedi ručak (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Trinidadu. Prijava i smještaj u hotel uz all inclusive uslugu. Noćenje.

 • 5. dan:

  petak 3.1.2020.: TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO

  Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled Trinidada jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Šetnja povijesnom jezgrom i uskim popločanim ulicama uz restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi koja ostavljaju bez daha. Odlazak prema Santa Clari uz posjet Monumentalnom kompleksu Ernesta Guevare de la Serna, susret s anegdotama kubanske revolucije uz spomenik oklopnog vlaka, posjet povijesnom dijelu grada, parku Vidal, kazalištu ljubavi. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

 • 6. dan:

  subota 4.1.2020.: VARADERO

  Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

 • 7. dan:

  nedjelja 5.1.2020.: VARADERO

  Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

 • 8. dan:

  ponedjeljak 6.1.2020.: VARADERO – HAVANA – FRANKFURT

  Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu u 21.15 sati na liniji DE2185 (Condor). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

 • 9. dan:

  utorak 7.1.2020.: FRANKFURT – ZAGREB

  Dolazak u Frankfurt u 13.05 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 18.00 sati na liniji OU411 (Croatia Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.25 sati.

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 17.490 kuna

  First Minute cijena: 16.990 kuna

  + pristojbe zračnih luka  (u iznosu od 3.960 kn)

   

 • Cijena uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s all inclusive uslugom 4* u Trinidadu
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4* u Varaderu
  • ručkovi u Havani, Pinar del Riu, Cienfuegosu i Trinidadu prema programu
  • grupne transfere, izlete i razglede prema programu
  • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • organizaciju putovanja i jamčevinu

   

 • Cijena ne uključuje:

  • napojnice za vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta pratitelju putovanja)
  • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.390 kn
  • kubansku vizu / turističku kartu 450 kn (uz posredovanje agencije)
  • dodatne usluge, obroke i izlete
  • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno)

   

 • Napomena:

  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
  • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
  • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
  • Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).
  • Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu).

  Odgovorni organizator: Palma Travel

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja.

Vremena letova:

Polazak: 30. 12. Ponedjeljak
09:05 - 10:40
Zagreb - Frankfurt
Trajanje leta : 01:35 (Croatia Airlines)
30. 12. Ponedjeljak
13:45 - 19:15
Frankfurt - Havana
Trajanje leta : 11:30 (Condor)
Povratak: 06. 01. Nedjelja

21:15 - 13:05
Slijetanje: 07. 01. Ponedjeljak
Havana - Frankfurt
Trajanje leta : 09:50 (Condor)
07. 01. Ponedjeljak
18:00 - 19:25
Frankfurt - Zagreb
Trajanje leta : 01:25 (Croatia Airlines)

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće. Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Službeno ime: Republika Kuba
Geografski položaj: najveći Karipski otok smješten između Karipskog mora i sjevernog dijela Atlanskog oceana, južno od Floride
Površina: 100.860 km2
Broj stanovnika: oko 11.241.000
Glavni grad: Havana
Jezik: španjolski
Religija: katolici 60%, protestanti 5%, ostali 35%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: kubanski pesos (CUP), 1 CUP = 5,70 kn
Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu.
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i neki topliji odjevni predmet.
Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabiljke povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +53
Korisna web stranica: http://autenticacuba.com/
Klima: Suptropska klima s malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Prosječne temperature kreću se u srpnju i kolovozu oko 28°C, dok se u zimskim mjesecima kreću oko 23°C. Vlažnost zraka je 80% tijekom cijele godine. Postoje dvije sezone: kišna i suha. Kišna sezona s mogućnošću uragana traje od svibnja do studenog, a suha od prosinca do travnja.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.