HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Nova godina u Ateni, avionom iz Zagreba, 5 dana / 4 noćenja

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Zagreba

Cijena:

od 4.480 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - ATENA Sastanak putnika u Zraĉnoj luci Franjo TuĊman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:00 sati s meĊuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastiĉna gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Navečer zajednički odlazak s voditeljem upravo u Plaku podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka – fakultativno moguća večera s folklornim programom. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

 • 2. dan:

  ATENA Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo uspon na 278 visoko brdo Lykabetos kako biste uživali u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom - s atenskog „kućnog brda“, kako nazivaju Lykabetos, pruža se pogled od kojeg zastaje dah! Nekoć davno na vrhu brda koje „nadgleda“ Atenu nalazio se hram Zeusu, a danas je Lykabettos na glasu kao jedno od najromantičnijih atenskih lokacija koju nikako ne smijete propustiti. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

 • 3. dan:

  ATENA: FAKULTATIVNI IZLET ARGOLIDA - MIKENA I EPIDAUR
  Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Preporuĉujemo odlazak na cjelodnevni izlet Argolida (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana), izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu. Antiĉki Epidaur bio je svetište boga lijeĉništva, Asklepija. Epidaur je bio i ostao slavan zbog svojeg veliĉanstvenog amfiteatra, poznatog po iznimnoj akustici (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Osnivač antičke Mikene bio je grčki junak Perzej. U 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio je tijekom boravka u selu Mikinesu ostatke mikenske kulture iz kasnog grĉkog brončanog doba (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Povratak u Atenu u kasne poslijepodnevne sate. Navečer moguć zajedniĉki odlazak s voditeljem putovanja do četvrti Plaka podno Akropole, živahne ĉetvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka - moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

 • 4. dan:

  ATENA: FAKULTATIVNI IZLET CAP SOUNIO Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Preporučujemo poludnevni izlet na 69 km udaljen Cap Sounio (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Vožnja slikovitom atenskom rivijerom odvest će nas do glasovitog rta Sounio, poznatog po Posejdonovu hramu i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Tu se Menelaj zaustavio na svom putovanju iz Troje, a kralj Egej se bacio u more koje je tako dobilo njegovo ime (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poznat po iznimnoj lokaciji, Cap Sounion je nezaobilazna toĉka pri posjetu Ateni. Poslije posjeta rtu povratak u Atenu i slobodno poslijepodne. Navečer doček Nove godine u vlastitom aranžmanu (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda). Noćenje.

 • 5. dan:

  ATENA – ZAGREB SRETNA NOVA GODINA! Kasniji doručak. Slobodno prijepodne (odjava iz soba do 12 sati). Transfer za zračnu luku u 13 sati. Let na liniji JU 513 u 16:20 sati po lokalnom vremenu s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

 • Cijena:

  CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 4.480 kn / 4.680 kn

  (Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu!) 

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom prema programu, zrakoplovne pristojbe, 4 noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s buffet doručkom, uslugu voditelja putovanja, transfer od/do zračne luke u Ateni, poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča, te troškove organizacije i prodaje

   

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte za javni prijevoz u Ateni, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.

  CIJENE ULAZNICA (prema stanju u ožujku 2019. g., podložne promjeni): Akropola 10 €, Muzej Akropole 5 €, Nacionalni arheološki muzej 10 €, Cap Sounion 8 €, Mikena 12 €, Epidaur 12 €

   

 • Popusti:

  FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn

  SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!

  CJELODNEVNI IZLET ARGOLIDA: 370 kn (na osnovi 20 prijavljenih putnika/minimum za realizaciju izleta) POLUDNEVNI IZLET CAP SOUNIO: 240 kn (na osnovi 20 prijavljenih putnika/minimum za realizaciju izleta)

   

 • Napomena:

  RED LETENJA: JU231 28DEC ZAGBEG 1000 1105

  JU512 28DEC BEGATH 1220 1450

  JU513 01JAN ATHBEG 1630 1710

  JU234 01JAN BEGZAG 1820 1935

  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni. MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

  Odgovorni organizator putovanja: Atlas plus d.o.o.

   

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

SLUŽBENO IME: Republika Grčka

DRŽAVNO UREĐENJE: unitarna republika s parlamentarnim sustavom vlasti.

GLAVNI GRAD: Atena, šire gradsko podruĉje 3 156 000 (2018.g).

MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: za međunarodni zraĉni promet najvažnije su zračne luke u Ateni, Solunu, Heraklionu (Kreta), na Rodosu i Krfu.

JEZIK: grčki (službeni jezik). U turističkim mjestima govori se najčešće engleski, ponegdje njemački ili talijanski. RELIGIJA: grkokatolici oko 90,0%, muslimani oko 2,0%, katolici oko 2,0%, ostali oko 3,0% (prema podacima iz 2015.)

VREMENSKA RAZLIKA: Srednjoeuropsko vrijeme +1 (Hrvatska 12:00 = Grĉka 13:00)

NOVAC: EUR (euro); 1 EUR = 100 eurocenta.

BROJ STANOVNIKA: oko 10 700 000 (po podacima iz 2018.god).

POVRŠINA: oko 131 957 km²

GEOGRAFSKI POLOŽAJ: država u jugoistočnoj Europi, na južnom dijelu Balkanskog poluotoka, između Egejskog mora na istoku, Jonskoga na zapadu i Sredozemnog na jugu. Otoci čine oko 16% ukupne grčke površine: oko 2000 otoka, od čega je tek njih 227 naseljeno. Neki od većih grčkih otoka su: Kreta, Eubeja, Lezbos, Rodos, Kefalonija, Krf.

KLIMA: u brdovitim predjelima je planinska klima, no u većini Grĉke prevladava sredozemna klima (ljetni dani su suhi i vrući, uz mogući povjetarac osobito na sjeveru zemlje i uz obalu, večeri svježe; zime su blage i kišovite na jugu, oštrije i suše na sjeveru). Prosječne temperature: siječanj (5-13°C; planinski dio oko 0°C sa snijegom), srpanj (25-30°C, planinski dio ispod 20°C. U glavnom gradu Ateni dani znaju biti iznimno vrući.

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

ELEKTRIČNI NAPON: 220 V

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 30. Mobilne telefonske veze su dobre, sva tri mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

KREDITNE KARTICE: većina kreditnih kartica prihvaćene u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa).

NAPOJNICE: nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa raĉuna u restoranu, barovima ili taxiju, ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom. Postoji mogućnost da će Vam u pojedinim restoranima ili barovima napojnica biti posebno zaračunata.

SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

ODJEĆA: savjetujemo slojevitu pamučnu odjeću, a tijekom večeri topliju odjeću. Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučujemo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).

HRANA I PIĆE: Grčka je hrana jednostavna i ukusna, s puno povrća, biljnih zaĉina i maslinova ulja; horiatiki - grĉka salata (rajčice, krastavci, masline, ovčji sir feta); souvlaki - ražnjići; domaća „brza hrana“: pita gyros, sarmice dolmades (u vinovu lišću), mesne okruglice keftedes; orijentalne slastice (baklava, halva i sl.); aperitiv ouzo s anisom; tipično vino retina s okusom borove smole; poznati vinjak metaxa; grčka kava (elinikos kafes: slatka, srednje slatka ili gorka – gliko, metrio, sketo), rashlađeni nescafe, frape. Nije preporučljivo piti vodu iz vodovoda, koristite flaširanu vodu.

KUPOVINA: Povoljna je kupovina izrađevina od kože, zlata i keramike, ručno tkanih ćilima, meda, maslinovog ulja, ručno rađenih stolnjaka i čipke. U turističkim središtima trgovine su najčešće otvorene cijeli dan, do 21 h. Prodavaonice suvenira rade i do kasno u noć. SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom i brodskom sefu, organizator putovanja ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTNIH DOKUMENATA, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE IH UZETI SA SOBOM!

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.