HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Nova godina u Berlinu, avionom iz Zagreba, 4 dana / 3 noćenja

Datumi putovanja:

 • 30.12.2019.-02.01.2020. GARANTIRANO

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Zagreba

Cijena:

od 4.780 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB-BERLIN :Sastanak putnika s pratiteljem Atlasa u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom kompanije Lufthanse na liniji LH1713 u 13:10 sati preko Münchena, nastavak leta iz Münchena na liniji LH2044 u 16 sati. Dolazak u Berlin u 17:10 sati, nakon slijetanja ukrcaj u aotubus i transfer do hotela Andels 4*. Smještaj u sobe, kraći odmor i zajedniĉki odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do Kurfürstendamma, jedne od najpopularnijih berlinskih ulica, pune trgovina, hotela i restorana. Slobodna veĉer za vlastite programe i želje. Moguć povratak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u dogovoreno vrijeme, odnosno individualni povratak u hotel. Noćenje.

 • 2. dan:

  BERLIN :Doručak. Odlazak u razgled njemačke prijestolnice autobusom: Tiergarten park - Reichstag - Pariški trg s Brandenburškim vratima, simbolom Berlina - Unter den Linden, glasovita berlinska avenija - Checkpoint Charlie, nekadašnji granični prijelaz između Istočnog i Zapadnog Berlina – Potsdamer Platz – East Side Gallery s ostacima berlinskog zida, spomenik slobodi sa 105 ilustracija umjetnika iz svih dijelova svijeta - Alexanderplatz, jedan od najpoznatijih berlinskih gradskih trgova s glasovitim TV tornjem, gradskom vijećnicom, „Svjetskim satom“, itd. - Friedrichstrasse - Siegessäaule, „Stup pobjede“, spomenik pruskoj pobjedi nad Dancima 1864. g. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Povratak u hotel za pripreme za novogodišnju noć. Svake godine Berlin organizira jednu od najvećih svjetskih novogodišnjih zabava, koja se održava u središtu grada Berlina na području dužem od dva kilometra, između dvije renomirane znamenitosti: Brandenburških vrata i Stupa pobjede (Siegessäule). Proslava s raznim bendovima uživo, DJ-ima i spektakularnim vatrometom u ponoč su besplatni i privlače oko milijun posjetitelja svake godine (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda.). Noćenje. 

 • 3. dan:

  BERLIN-POTSDAM Sretna Nova 2020. godina! Doručak. Zajednički odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja do najstarijeg dijela Berlina, četvrti Nikolaiviertel s mnoštvom suvenirnica i ugodnih lokala. Šetnja reprezentativnim bulevarom Unter den Linden: katolička katedrala sv. Hedvige iz 1747. god., sagrađena po uzoru na rimski Panteon - Bebelplatz, nekadašnji Operni trg, mjesto gdje su 1933. nacisti spalili više od 20.000 knjiga - Opera - Humboldtovo sveučilište - Neue Wache, spomenik iz 1816., posvećen poginulima u ratovima. Odlazak do „Muzejskog otoka“, jedinstvenog otočića pod UNESCO-ovom zaštitom usred rijeke Spree na kojem je smješteno ukupno pet muzeja, od kojih je muzej Pergamona najpopularniji berlinski muzej i dom autentičnih rekonstrukcija kao što je Ištarin oltar, te Neues muzej, s fantastičnom egipatskom zbirkom i prekrasnom bistom kraljice Nefertiti. Moguć individualni posjet muzejima (otvoreni 1.1. od 12-18). Ili svratite do obližnjeg interaktivnog DDR muzeja, otvorenog 365 dana u godini, na zanimljivo putovanje u svakodnevni život nekadašnje Istočne Njemačke. Noćenje.

 • 4. dan:

  BERLIN Doručak. Odjava iz hotela, transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Lufthanse iz Berlina za Zagreb na liniji4U8974 u 10:20 sati preko Münchena. Nastavak leta iz Münchena za Zagreb u , dolazak u Zagreb u 11:55 sati.

 • Cijena:

  CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 4.780 kn / 4.980 kn

  (Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu)

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom Zagreb-München-Berlin-München-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelu Andels 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s buffet doručkom, transfer od/do zračne luke u Berlinu, panoramski razgled grada autobusom 2. dan programa, razglede pješice i javnim prijevozom s voditeljem putovanja, boravišnu pristojbu te troškove organizacije i prodaje

   

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi

   

 • Popusti:

  FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!  

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn

  pomoćni krevet za treću osobu na upit!

  CIJENE ULAZNICA (prema stanju iz ožujka 2019.g. i mogu biti podložne promjeni): muzej Pergamon 19 €, Altes museum 10 €, Neues museum 12 €; Museuminsel 18 € (za sve izložbe); DDR muzej 9,8 €; vožnja brodom po rijeci Spree od 15 €, cijena karte za dnevnu vožnju javnim gradskim prijevozom 7 €

   

 • Napomena:

  SMJEŠTAJ: Hotel Andels 4* Landsberger Allee 106,

  10369 Berlin

  https://www.viennahouse.com/en/andels-berlin/the-hotel/overview.html

  Ocjena 8,7 na www.booking.com; 4.5 zvjezdica na Trip Advisoru!

  RED LETENJA: LH1713 30DEC ZAGMUC 1310 1415

  LH2044 30DEC MUCTXL 1600 1710

  LH2037 02JAN TXLMUC 1300 1410

  LH1714 02JAN MUCZAG 1525 1625 

  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Berlinu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Lufthanse 2019. godine i podložna su promjeni.

  MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

  Odgovorni organizator putovanja:Atlas plus d.o.o.

   

   

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

OPĆE INFORMACIJE:

SLUŽBENO IME: Savezna Republika Njemačka

DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna savezna republika

GLAVNI GRAD: Berlin, oko 3.575 milijuna stanovnika (2016 god.)

JEZIK: njemački (službeni)

RELIGIJA: protestanti 34%, katolici 34%, ateisti 28.3%, muslimani 3.7% (2015)

VREMENSKA RAZLIKA: Central European Time (Hrvatska 12:00 = Njemačka 12:00)
NOVAC: EUR (euro); 1 EUR = 100 centi

BROJ STANOVNIKA: oko 82.79 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)

POVRŠINA: 357.386 km²

GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Savezna Republika Njemačka je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltičkim morem, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom.

KLIMA: Klima je u zapadnom dijelu maritimna (utjecaj toplih zračnih masa s Atlantika), a u planinskome području kontinentalnoga karaktera. Zima je na zapadu i sjeverozapadu topla i vlažna, a na istoku i sjeveroistoku hladna; srednja siječanjska temperatura je od 0 do -2°C. Ljeto je na zapadu i sjeverozapadu relativno hladno i vlažno, a na jugu toplo i suho; srednja je srpanjska temperatura na zapadu i sjeveru od 17-19°C.

ELEKTRIČNI NAPON: 230 V

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Saveznu Republiku Njemačku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 49. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera. KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina u većim gradovima i objektima (MasterCard, Visa, Amex). Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.

NAPOJNICE: Nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo: ODJEĆA: Savjetujemo udobnu slojevitu odjeću. Za putovanja tijekom zime svakako voditi računa da se ponesu rukavice, kapa i šal. Nužna je dobra i ugodna obuća.

HRANA I PIĆE: Nijemci preferiraju zasitna jela, uključujući meso, kao što su svinjetina, govedina i perad. Pivo je vrlo uobićajeno u svim dijelovima Njemačke, a mnoge lokalne i regionalne pivovare proizvode široku paletu piva. Najstarija pivovara na svijetu nalazi se u Bavarskoj, ali druge regije u Njemačkoj imaju ponosnu tradiciju izrade piva.
Neki od specijaliteta su: Spätzle - vrsta tjestenine od jaja, brašna, soli gazirane vode, može se jesti zasebno, ali je češće servirano kao dodatak mesnim jelima; Bratwurst – autohtone njemačke kobasice; Sauerbraten – veliki komadi mesa sporo peĉeni u pećnici s povrćem i krumpirom; Maultaschen – nadjeveno kuhano ili
prženo tijesto, može biti punjeno svinjetinom, govedinom ili povrćem; Leberkäse - vrsta kobasice koja se duže peče u pećnici, zatim reže i poslužuje s bijelim kruhom i slatkim moustardom; Schnitzel - tanko narezani komad teletine, prekriven brašnom, jajima i krušnim mrvicama, a zatim pržen u ulju ili puno maslaca dok ne dobije zlatnu boju izvana.

KUPOVINA: popularni suveniri: magneti, pivo i keramičke čaše za pivo, vino, narodna nošnja, nakit, privjesci za ključeve. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok nedjeljom rade skraćeno. SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTNIH ISPRAVA, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE IH UZETI SA SOBOM!

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.