HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Nova godina u Istanbulu, putovanje avionom iz Zagreba, 4 dana / 3 noćenja

Datumi putovanja:

 • 30.12.2023 - 02.01.2024.

Vrsta prijevoza:

avionom iz Zagreba

Cijena:

od 699 € / 5.266,62 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

   

  ZAGREB - ISTANBUL
  subota, 30.12.2023.

   

  Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09:15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:25 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja pješice do središnjeg trga Taksim, zatim Istiklala, glavne trgovačko-pješačke ulice u samom centru Istanbula s mnoštvom kafića, restorana i trgovina te naposljetku do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje u hotelu.

 • 2. dan:

  ISTANBUL (fakultativno: TOPKAPI PALAČA I HAREM, DOČEK NOVE GODINE)
  nedjelja, 31.12.2023.

   

  Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači u kojoj je u 16. stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno tri tisuće stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, kao i sultanove odaje (ulaznica uz doplatu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za vlastite programe i pripreme za najluđu noć u godini! Predlažemo fakultativno mogućnost odlaska na novogodišnju večeru uz show program u restoranu „Sultana's 1001 noć“ u kojem Vas očekuje bogat program, trbušne plesačice te folklorni plesovi i običaji Turske. Možete se i pridružiti stanovnicima Istanbula na trgovima i ulicama ovog blještavog grada. SRETNA NOVA 2024. GODINA! Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

 • 3. dan:

   

  ISTANBUL (fakultativno: KRSTARENJE BOSPOROM, DOLMABAHČE PALAČA)
  ponedjeljak, 01.01.2024.

   

  Kasni doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i samog arhitekta Sinana. Nakon razgleda spustit ćemo se do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva koju upravo i zbog toga nazivaju bazarom začina. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. U ranim poslijepodnevnim satima. predlažemo fakultativni izlet; poludnevno Krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Poslijepodne preporučamo odlazak na fakultativni posjet palači Dolmabahče, posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19.st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u barknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Sultan Abdul Aziz želio je imati  svoju verziju Versaillesa te je  palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus kao i njegova orijentacija prema Zapadu. Povratak do hotela. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

 • 4. dan:

   

  ISTANBUL – ZAGREB (fakultativno: IZLET AZIJSKA STRANA)
  utorak, 02.01.2024.

   

  Doručak. Odjava iz hotela. Prtljagu ostavljate na recepciji hotela do transfera do zračne luke. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Vožnja autobusom preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15. srpnja“ do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi, ulice prepune trgovinama i restoranima. Povratak do hotela u dogovoreno vrijeme i transfer do zračne luke. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 19.00 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.10 sati po hrvatskom vremenu.

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 729 € / 5.492,65 kn

  First Minute cijena: 699 € / 5.266,62 kn

   

 • Cijena uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Istanbul – Zagreb
  • pristojbe zračnih luka
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*
  • transfere i razglede prema programu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja.

   

   

 • Cijena ne uključuje:

  • fakultativne sadržaje i ulaznice
  • napojnice za lokalnog vodiča i vozača
  • zdravstveno osiguranje (obavezno za ulazak u Republiku Tursku)
  • osiguranje od otkaza putovanja i ostala putna osiguranja
  • doplatu za jednokrevetnu sobu (po osobi): 150 € / 1.130,17 kn

   

 • Popusti:

  Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 20 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

   

  • Krstarenje Bosporom: 50 EUR / 376,72 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, plovidbu brodom i ručak)
  • Izlet na azijsku stranu Istanbula: 30 EUR / 226,03 kn
  • Dolmabahče palača: 45 EUR / 339,05 kn
  • Ulaznica za palaču Topkapi s uključenom posjetom Haremu: 50 EUR / 376,72 kn
  • novogodišnja večera uz show program restoranu Sultana's 1001 noć: 110 € / 828,79 kn

  Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika

  Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.

   

 • Napomena:

  Odgovorni organizator: Palma Travel

   

ISTANBUL

Što posjetiti u Istanbulu:

Aja Sofija -  najljepši primjer bizantske umjetnosti u svijetu. Crkva je sagrađena 537. g. u doba bizantskog cara Justinijana. Nakon što je osvojio grad 1453. g., Mehmed Osvajač je bio toliko impresioniran da je crkvu svečano prenamijenio u džamiju, što je ostala do 1935. g. kada je pretvorena u muzej. Muzej je danas podijeljen na dva dijela: na bogomolju i na galeriju mozaika.

Plava džamija - ova prekrasna džamija jedan je od najvećih poklona Sultana Ahmeta Istanbulu. Sa 6 minarata jedina je takva džamija u Turskoj. Ulaz u nju je besplatan ali nije dozvoljeno ući za vrijeme molitve.

Topkapi palača - 400 godina bila je glavna rezidencija osmanskih sultana. Obavezno obići i harem koji je nekada bio dom za oko 300 sultanovih konkubina.

Dolmabahce palača - od 1856, bila je upravno središte Osmanskog carstva. Predivna unutrašnjost palače i  još ljepši vrtovi. Impresivna palača i svakako ju treba posjetiti.

Sulejmanova džamija

Galata toranj - toranj sa kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled.

Galata most - prepun je restorana i svakako prošećite njime

Hippodrome - nekada pravi hipodrom, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska: - Walled Obelisk i Obelisk of Thutmose III.

Cisterna bazilika - od stotina cisterna u gradu ovo je najveća

Grand bazaar - najstarija natkrivena tržnica na svijetu sa preko 4000 dućana. Cjenkanje na bazaaru je obavezno.

Egipatski bazaar ili baazar začina - nalazi se na samom Zlatnom rogu. Najslikovitiji, najmirisniji, a često i najzabavniji bazar. Na ovoj tržnici prodaju se mirodije i začini, lokumi i druge slastice, nakit, suveniri, sušeno voće i orašasti plodovi.

Hamam - turska kupelj. U Istanbulu ih ima mnogo ali vam preporučamo Hamam Sulejmana Veličanstvenog koji je jedini kojeg mogu koristiti muškarci i žene zajedno.

Istikal ulica - prepuna kafića i trgovina, mjesto za večernju zabavu.

Gulhane park - najstariji park u Istanbulu

 

Republika Turska

Glavni grad: Ankara

Vremenska razlika +1 sat u odnosu na Hrvatsku

Službeni jezik: turski

Novčana jedinica: Nova turska lira (TRY); 1 EUR = 28,31 TRY.

Kreditne kartice MasterCard i Visa se prihvaćaju u svim trgovinama ugostiteljskim objektima, dok American Express i Diners rjeđe.

Stanovništvo: 70.413.958

Klima (meteorološki uvjeti): Klima je na jugozapadu Turske mediteranska, u centralnom području kontinentalna, a na planinskom istoku oštra kontinentalna  sa vrlo niskim temperaturama zimi. Na crnomorskoj obali često kiši.

Telefonija: Korištenje mobilnih uređaja moguće (T-Mobile, Vipnet i Tele2 imaju potpisane ugovore o roamingu s lokalnim operaterima)

Hrana: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća pripremljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju. Neobično velik izbor jela u hotelskim restoranima tijekom putovanja oduševit će gurmane.

Piće: Turci osim kave (2-5 lira) podjednako konzumiraju i čaj (2-3 lire) koji će vam često biti ponuđen u trgovini i sl. Kao sekularna država, nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola, iako ćete ga ponegdje teže naći. Preporučuje se piti kupovna voda u bocama (cca 1-2 lire).

Odjeća i obuća: preporučamo jednostavnu odjeću i udobnu obuću. Duge suknje i duge hlače bit

će u skladu s očekivanjem lokalnog stanovništva u manjim gradovima i selima gdje inače nema puno turista. Također, ženama savjetujemo ponijeti lagani šal, koji može poslužiti i kao pokrivalo za glavu pri razgledavanju muslimanskih vjerskih objekata. Prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene-pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamije). Napojnice smatraju svojim pravom za obavljenu uslugu.

Električni napon: 220 V, ali preporuča se ponijeti univerzalni putnički adapter..

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Turskoj nalazi se u Istanbulu. Generalni konzulat Republike Hrvatske u Republici Turskoj (Istanbul) se nalazi na adresi Asmali Mescit Mah., Oteller Sok. No:1/2, 34420 Tepebasi/Beyoglu, Istanbul, Turska. Kontakt podaci: tel. 0090 212 293 5467, 0090 212 293 5468, fax. 0090 212 293 5476, e-mail: gkrh.istanbul@mvep.hr. Generalni konzul: Ivan Mirković.

Organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.  Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Turkish Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.