HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Nova godina u Parizu, putovanje avionom iz Zagreba, 5 dana / 4 noćenja

Datumi putovanja:

 • 28.12.2023 - 01.01.2024.

Vrsta prijevoza:

avionom iz Zagreba

Cijena:

od 759 € / 5.794,03 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

   

  ZAGREB - PARIZ
  četvrtak, 28.12.2023.

   

  Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU 470 za Pariz u 8.25 sati, s dolaskom u 10.30 sati. Po dolasku u Pariz panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe odnosno čuveni Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk - veliki bulevari (les Grands Boulevards), projekt baruna Georges-Eugène Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada - trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées – Opera Garnier - trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille - Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine - Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. - Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi - Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici - Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske veterane, mjesto gdje je pokopan Napoleon - Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice do Montmartra, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. - bazilika Sacré-Cœur  - crkva sv. Petra – Place du Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Noćenje u hotelu.

 • 2. dan:

   

  PARIZ (fakultativni posjet muzeju Louvre, Moulin Rouge)
  petak, 29.12.2023.

   

  Doručak. Današnji dan započet ćemo odlaskom do najstarijeg dijela Pariza, otočića Ile de la Cité, na kojem se nalaze impresivna katedrala Notre Dame (ulazak u katedralu trenutno nije moguć) i “Vrata raja”- crkva Sainte Chapelle, biser gotičke umjetnosti s jedinstvenom kolekcijom vitraja, remek djelom srednjovjekovne umjetnosti. Proći ćemo i kroz živopisnu Latinsku četvrt gdje ćemo napraviti i pauzu za ručak. Poslijepodne predlažemo posjeto jednom od najbogatijih i najraskošnijih svjetskih muzeja – impresivnog Muzeja Louvre (Musée du Louvre) koji je 700 god. bio rezidencija francuskih kraljeva, do njihovog preseljenja u Versailles, a sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela, među kojima je i slavna Leonardova Mona Lisa, individualni razgled  Večer slobodna za vlastite programe. U večernjim satima predlažemo odlazak do legendarnog cabareta Moulin Rouge, u kojem je prije 120 godina nastao ples “can can”. Predstava u 23.00 sata s posluženim šampanjcem (uključen u cijenu doplate - kod prijave). Noćenje u hotelu.

 • 3. dan:

   

  PARIZ (fakultativno KRSTARENJE SEINOM; izlet u VERSAILLES)
  subota, 30.12.2023.

   

  Doručak. Odlazak javnim prijevozom, u pratnji vodiča do Eiffelovog tornja koji već 125 godina nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. U dogovoru s vodičem, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom), uživanje u pogledu na grad s 324 metra visine (kupnja ulaznice individualno na licu mjesta ili unaprijed preko interneta). Predlažemo da od Eiffelovog tornja krenete na 1-satnu vožnju brodom rijekom Seinom, ispod 24 pariška mosta (doplata za ulaznicu kod prijave). Po završetku krstarenja preporučujemo vam odlazak javnim prijevozom (RER prigradska željeznica) u Versailles, jedan od najfascinantnijih dvoraca na svijetu koji se koristio kao kraljevska rezidencija Luja XIV., Luja XV. i Luja XVI. te je ujedno služio i kao pokazatelj francuske moći, ali i kao uzor drugim monarsima kada su se upuštali u gradnju ili obnovu svojih rezidencija. Ukupno je Versailles kao sjedište francuske vlasti služio više od 100 godina, odnosno od 1682. do 1789. godine. Više desetaka tisuća radnika podizalo je taj dojmljivi kompleks. Troškovi gradnje bili su golemi, a zanimljivo je da nisu potpuno izračunati ni danas. Nakon obilaska dvorca povratak u Pariz. Za sve one koji bi pak proveli dan u grad, a ljubitelji su mode, predlažemo odlazak do elitnih trgovina u Rue du Faubourg Saint-Honoré, aveniji Montaigne te raskošnom ambijentu avenije Champs-Elysées. Tu su još slavne robne kuće Galeries Lafayette, Printemps te mnoge druge. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se čašom vrhunskog vina u nekom od šarmantnih francuskih bistroa. Noćenje u hotelu.

 • 4. dan:

   

  PARIZ (fakultativni izlet DISNEYLAND PARIS)
  nedjelja, 31.12.2023.

   

  Doručak. Ako volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak prigradskim vlakom RER do zabavnog parka Disneyland. Disneyland Pariz otvoren je 1992. godine, kao prvi europski i četvrti svjetski Disneyev zabavni park. Smješten u neposrednoj blizini Pariza (cca 32 km od grada), i ovaj je zabavni park utemeljen na viziji Walta Disneya o čarobnom mjestu zabave za djecu i odrasle, prožetom bogatom tradicijom Disneyevih animiranih filmova. Park se proteže na površini od 400 hektara, a ostvaruje veću posjećenost nego Louvre i Eiffelov toranj zajedno. Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Povratak u Pariz prema želji. Ako ostajete u Parizu, preporučujemo posjet nekom od pariških muzeja: Rodin, D’Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea, Van Gogha... odlazak do centra moderne umjetnosti George Pompidou gdje možete vidjeti djela Picassa, Matissa, Miroa ili slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kušanje svjetski poznatih „macarona“ u nekoj od poznatih pariških slastičarni te vlastito istraživanje "grada svjetlosti". Navečer pripreme za najluđu noć u godini. Predlažemo zajednički odlazak na najpoznatiju parišku Aveniju Champs Elysees gdje nas čeka spektakularan doček. SRETNA NOVA 2024. GODINA!!! Povratak u hotel. Noćenje.

 • 5. dan:

  PARIZ - ZAGREB
  ponedjeljak, 1.1.2024.

   

  Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb u 11.20 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 13.10 sati.

   

   

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 799 € / 6.020,07 kn

  First Minute cijena: 759 € / 5.794,03 kn

   

 • Cijena uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • četiri noćenja s doručkom u hotelu  ibis Paris la Défense Esplanade 3* ili sličan u Parizu u dvokrevetnim sobama
  • boravišnu pristojbu
  • transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)
  • razglede prema programu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  • doplatu za jednokrevetnu sobu 200 € / 1.506,90 kn
  • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
  • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

   

 • Popusti:

  Popust za treći ležaj:
  -dijete do 12 godina 10% popusta na trećem ležaju u sobi s dvije odrasle osobe

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Fakultativni izleti i sadržaji:

  • Cabaret show Moulin Rouge: 132,00 €/ 994,55 kn (uključeno 1/2 boce šampanjca, show u 23 sata - doplata kod prijave); za djecu od 6-12 godina 70,00 € (527,41 kn).NAPOMENA: Sportska odjeća i obuća nisu dozvoljene.
  • Plovidba brodom po rijeci Seine: 16 € / 120,55 kn
  • Ulaznica za Disneyland: 100 € / 753,45 kn za odrasle, 95 € / 715,77 kn za djecu 3-12 godina
  • Muzej Louvre (s rezervacijom termina): 22 € / 165,75 kn
  • Dvorac Versailles: 30 € / 226,03 kn (odrasli), 12 € / 90,41 kn za djecu do 18 godina ili mlade do 26 godina ako su državljani jedne od zemalja Europske Unije. Ulaznica uključuje posjet dvorcu bez čekanja u redu (unaprijed određen termin ulaska), audio-vodiča, pristup imanju Trianon, izložbe postavljene u dvorcu, Vrtove dvorca te park.

  Radno vrijeme najznačajnijih muzeja (podložno promjeni - preporučamo provjeru):

  Eiffelov toranj: 9.30 – 22.30 za posjetitelje koji dolaze liftom, 9.30 – 22.00 za posjetitelje koji dolaze stubama
  Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,50 € - 26,10 €, preporučujemo da iste kupite unaprijed na prodajnom mjestu u agenciji.

  Muzej Louvre: 9.00 – 18.00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21.45). Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora. www.louvre.fr

  Muzej D'Orsay: 9.30 – 17.30, svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 – 21.45).. Cijena ulaznice: 13 €
  www.musee-orsay.fr

  Dvorac Versailles: 9.00 – 18.30 svaki dan osim ponedjeljka i praznika.
  Posjet dvorcu Versailles preporučujemo u slobodno vrijeme, ali ne organiziramo grupni posjet te su moguća dulja čekanja na ulasku. Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije

  Vrtovi Versaiilesa: besplatan ulaz u niskoj sezoni (studeni - ožujak), a u visokoj sezoni (travanj - listopad, 9.00 – 18.30) plaća se ulaz 8,50 € odrasli, 6 - 17 god. 6,50 €, djeca do 5 god. gratis
  en.chateauversailles.fr

  Informacije i upute za dolazak vlakom u Disneyland Paris možete pronaći na poveznici:

  https://parisbytrain.com/rer-train-paris-to-euro-disney/

  Gradski prijevoz - informativne cijene karata:

  Jednokratna karta za metro: 1,90 € (za 2 zone); karnet od 10 karata: 14,90 € (za 2 zone)

 • Napomena:

  - Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Francuskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

  - Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Francusku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

  - Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

  - Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

  - U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

  Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

  Odgovorni organizator: Palma Travel

 • Izravan let do Pariza
 • Hotel u neposrednoj blizini metro stanice
 • Fakultativni izlet u Versailles
 • Dočekajte Novu godinu na čuvenoj aveniji Champs-Elysées
 • Mogućnost odlaska u Disneyland Paris
 • Fakultativno cabaret show Moulin Rouge
PARIZ – KORISNE INFORMACIJE
Zahvaljujući blizini Atlantika, u Parizu je klima ugodna, zime nisu jako hladne, ljeta nisu prevruća. Temperatura zimi rijetko pada puno ispod nule, a prosječni dnevni maksimum u tim mjesecima je oko 7 Celzijevih stupnjeva.
Ljeta su pak relativno ugodna, s prosječnim temperaturama oko 24°C, no tijekom srpnja je i nešto više padalina.
Vremenska razlika: nema vremenske razlike
Jezik: francuski, koristi se i engleski
Novac: euro (EUR) 1,00 euro = oko 7,4 kuna
Hrana: izobilje francuskih i morskih specijaliteta, izvanredni francuski sirevi i vina uz bogatu međunarodnu kuhinju
Voda: za piće koristite isključivo vodu u bocama
Struja: 220 V
Mobilni operateri: sva tri hrvatska operatera imaju roaming partnere – A1, T-Mobile i TELE2
Cijepljenje: nije potrebno
Garderoba: ovisno o godišnjem dobu, slično kao i kod nas
Obuća: za razglede se preporučuje udobna sportska obuća
Shopping: tipični suveniri, slike, vina, sirevi
Viza: nije potrebna
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj:
7, Square Thiers, 75116 Paris, FRANCE
Tel: 0033 1 5370 0280
Fax: 0033 1 5370 0290

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.