HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Oman, putovanje avionom iz Zagreba, 8 dana / 6 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 05 - 12.10.2018.

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Zagreba.

Cijena:

od 10.490 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova iz na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9.15 sati. Dolazak u Istanbul u 12.25 sati. Nastavak putovanja za Muscat na liniji TK774 (Turkish Airlines) u 18.35 sati.

 • 2. dan:

  Doručak. Odlazak na razgled Muscata. Zaustavljanje kod Qaboos Grand Mosque, glavne i najvažnije džamije u Sultanatu Oman. Nastavak vožnje prema rezidencijalnoj četvrti uz zaustavljanje kod Royal Opere. Odlazak u muzej Mamac Al Baranda, zatim na Muttrah, lokalnu tržnicu s ribom i povrćem sve do souka, tržnice s trgovinama ukrasa, minijatura i predmetima iz osmanske umjetnosti.Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Odlazak do muzeja Bait Al Zubair te prema Al Alam palači gdje je predviđeno zaustavljanje radi fotografiranja. Vožnja kroz tipično Omansko ribarsko selo. Večera u restoranu „Turkish House“ (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje u hotelu u Muscatu.

 • 3. dan:

  Rani doručak i odlazak na cjelodnevni izlet u Nizwu - rodno mjesto Islama i Sultanata Oman. Čuvena Okrugla utvrda koju je sagradio 1650. g. Ya'rubi Imam drugi, Sultan in Saif Al Ya'rubi. Najposjećeniji je spomenik u Omanu i impozantni je primjerak omanske arhitekture. Ovaj grad je tipičan primjer nepromijenjenog seoskog života izvan Muscata. Ručak u restoranu Falaj Daris Hotela (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak prema Bahli, središnjici keramike Omana. Posjetit ćemo Jabreen dvorac koji datira iz 1670. g. Na povratku prema Muscatu zaustavljanje u selu Birkat Al Mouz, gdje je predviđen kratki predah uz osvježenje. Dolazak u Muscat u 18 sati. Večera u libanonskom restoranu „Mays Al Reem“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

 • 4. dan:

  Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Toyota Land Cruiserima (po 4 osobe u vozilu). Prvo zaustavljanje za foto stop je u Fanji. Nastavak prema Ibri gdje se tradicija poljodjelstva još uvijek nastavlja. Tu ćemo vidjeti plantaže povrća, banana i manga te datulja koje su simbol bogatog i prosperitetnog Omana. Zatim vožnja prema Bidiyah, gdje je predviđena pauza za ručak (uključen u cijenu). Nakon ručka počinje pustinjska avantura kroz Sharqiya dine koje lokalno nazivaju Wahiba dine ili Ramlat al-Wahiba. U poslijepodnevnim satima povratak u Muscat. Večera u indijskom restoranu „Mumtaz Mahal“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

 • 5. dan:

  Doručak u hotelu. Odlazak prema Sl Jabal Al Akhdar (Zelena planina). Vožnja terenskim vozilima za Birkat Al Mouz. Proći ćemo pored utvrde koja je čuvala ulaz u Jaball Akhdar i nastaviti put prema impresivnoj planini Jabal Al Akhdar, najvišem vrhu Sultanata. Ovdje se mogu vidjeti plantaže šipka, marelica, breskvi, trešanja, oraha. Uz ovu granu, ovdje se uzgaja i ekološki važna biljka, Adenium obesum, pustinjska ruža čije slatko mirisne cvjetove koriste za izradu ružine vodice. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Poslije ručka slobodno za šetnju selom nakon koje je organiziran povratak u Muscat. Večera u Omanskom lokalnom restoranu (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

 • 6. dan:

  Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Quriyatu. Zaustavljanje na farmi gdje se uzgajaju banane i mango. Tamo ćete ujedno i ručati svježe spravljeni obrok koji su pripremili domaćini (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Wadi Tiwi, zaustavljanjem u Suru, te dolazak u Ras Al Hadd. Smještaj u hotel na plaži. U večernjim satima odlazak do plaže kornjača, Turtles Beach, gdje ćemo ukoliko bude sreće, vidjeti kako kornjače nose jaja ili bebe kornjača koje prvi put ulaze u ocean. Spremite se za dugu noć s obzirom na to da čekanje na ovakve prizore može potrajati. Povratak u hotel. Noćenje u Ras Al Hadd-u.

 • 7. dan:

  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza prema Muscatu. Usputno zaustavljanje na ručku u lokalnom restoranu (uz doplatu). Po dolasku u Muscat, prijava na let TK 775 (Turkish Airlines) za Istanbul s polijetanjem u 1.25 sati.

 • 8. dan:

  Dolazak u Istanbul u 5.45 sati. Nastavak putovanja na liniji TK1053 u 7.05 sati. Očekivano slijetanje u Zagreb u 8.20 sati po lokalnom vremenu.

 • Cijena:

  First minute cijena iznosi: 10.490 kn.

 • Cijena uključuje:

  - prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
  - smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 6 noćenja s doručkom
  - grupni prijevoz autobusom od zračne luke do hotela i natrag
  - razglede i izlete prema programu
  - ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
  - lokalnog vodiča
  - pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
  - jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

   

 • Cijena ne uključuje:

  - zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (podložne promjenama)
  - doplatu za jednokrevetnu sobu 3.100 kn
  - napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 USD po osobi (plaćanje na licu mjesta)
  - večera u turskom restoranu 350 kn
  - večera u indijskom restoranu 220 kn
  - večera u libanonskom restoranu 220 kn
  - večera u omanskom restoranu 220 kn
  - ručak 7.dan 200 kn
  - dodatne usluge, obroke i izlete
  - putno osiguranje (preporučujemo)

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  - zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte.)
  - viza za Oman 400 kn
  - napojnice vodičima, vozačima i nosačima kofera (preporučujemo 5 USD dnevno, plaćanje na licu mjesta)

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  - vizu za Oman 400 kn
  - dodatne usluge i obroke koji nisu navedeni:
  - ručak 7.dan 200 kn
  - večera u libanonskom ili indijskom ili omanskom restoranu po osobi i večeri 220 kn
  - večera u turskom restoranu po osobi i večeri 350 kn (nije uključen transfer od/do hotela)
  - paket putnog osiguranja (preporučujemo).

   

 • Napomena:

  Najmanji broj putnika: 15

  Odgovorni organizator: Kompas putovanja

   

Službeni naziv države: Sultanat Oman
Stanovništvo: 4,5 milijuna (2016.)
Glavni grad: Muscat
Novac: omanski rial (1 OMR = 18.20 HRK; 1 USD = 2.6 OMR)
Jezik: arapski
Kupovanje: zlato, srebro, dragulji, tepisi, koža, tekstil, suveniri... Trgovine, hoteli i restorani primaju sve poznatije kreditne kartice. Možete se pogađati za cijenu. Napojnice u restoranima iznose oko 10%.
Vrijeme: U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26°C. Noći su svježije sa prosječnom temperaturom od cca 15°C. Period od travnja do rujna karakteriziraju visoke temperature (preko 40°C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 do 29°C.
Odjeća: Zbog tople i suhe klime, najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Za večernje sate, izlete, ali i tijekom boravka u klimatiziranim prostorima (hoteli, trgovine, uredi, prijevozna sredstva) zatrebat će Vam lagana vesta ili jakna.
Vremenska razlika: +2 sata ljeti, a zimi + 3 sata u odnosu na Hrvatsku
Električni napon: 220 V, nije potreban adapter, utičnice s 3-pina, ali mnoge rade i po europskom 2-pinskom standardu
Hrana: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne te ostale internacionalne kuhinje
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.
Pozivni broj zemlje: +968

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.