HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN | IT | DE

 • Uskrs

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Apulija i Basilicata, putovanje posebnim zrakoplovom iz Zagreba, 4 dana / 3 noćenja

Datumi putovanja:

 • 30.03 - 02.04.2018.

Vrsta prijevoza:

avionom iz Zagreba

Cijena:

od 3.890 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – BARI – ALTAMURA – CASTEL DEL MONTE – BARI – MARTINA FRANCA Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim zrakoplovom za Bari u 6.00 sati. Nakon slijetanja u 7.15 sati, slijedi vožnja do mjesta Altamura, „dragulja“ na platou Murgia, poznatog po jedinstvenom i kvalitetnom kruhu zvanom Pane di Altamura o kojem je pisao čak i slavni rimski pjesnik Horacije. Grad je svjetski poznat po paleontološkom nalazištu „čovjeka iz Altamure“, kalcificiranim ostacima pronađenim u obližnjoj vapnenačkoj spilji koji datiraju iz razdoblje od prije 170.000 godina. Razgled srednjovjekovne jezgre grada, posjet čuvenoj katedrali sagrađenoj po nalogu njemačkog cara Fridrika II. Nastavak vožnje do Castel del Monte, posjet „tajnovitom“ dvorcu osmerokutnog oblika iz 13.st. pod UNESCO zaštitom, na slikovitom položaju usred brdovitog krajolika ( ulaznica uključena) . Vožnja do Barija, razgled glavnog grada Apulije, poznatog pod nazivom „Bologna juga“ : stari grad Bari Vecchia s labirintom ulica i trgova koji odišu duhom minulih vremena, niz iznimnih vjerskih spomenika: trobrodna bazilika San Nicolo iz 11. stoljeća u kojoj se čuvaju njegove „moći“ jedno je od remek-djela talijanske romanike, katedrala San Sabino u bizantskom stilu, ostaci normanske tvrđave Castello Svevo, kazališta Teatro Petruzzelli i Teatro Margherita. Slobodno vrijeme za šetnju modernom četvrti Murat gdje preporučamo degustaciju domaće talijanske tjestenine orecchiette uz čašu čuvenog vrhunskog vina po čemu je ova pokrajina iznimno poznata. Vožnja do grada Martina Franca, smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo šetnju pitoresknim gradskim središtem, opasanim zidinama s baroknim vratima koja vode do Piazze Roma i impresivne Duždeve palače. Noćenje.

 • 2. dan:

  MARTINA FRANCA – TARANTO- MATERA – MARTINA FRANCA Doručak. Vožnja prema jugu, duž obale zaljeva Taranto do istoimenog grada „na dva mora“, Mar Grande& Mar Piccolo. Razgled grada kojim je u antičko vrijeme prolazila glavna rimska cesta Via Appia, poznatom po tradicionalnom plesu tarantela. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje slikovitim krajem do gradića Matera, europske prijestolnice kulture 2019.g.,bisera pokrajine Basilicate i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, zbog povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potječe od prapovijesnog, trogloditskog najstarije naseljenog mjesta u Italiji, a sastoje se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja dojam kazališta unutar špilje te kućama u "špiljama" koje se stepeničasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Posjet jedinstvenoj crkvi ukopanoj u stijenu, Santa Maria de Idris ( ulaznica uključena). Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Povratak u Martina Francu. Noćenje.

 • 3. dan:

  MARTINA FRANCA –– LECCE – OTRANTO – MARTINA FRANCA Doručak. Odlazak na izlet do grada Lecce, baroknog bisera juga Italije kojeg zbog svoje raskošne arhitekture i upotrebe lokalnog kamena travertina u izradi nazivaju „Firencom juga“. Grad je to turbulentne povijesti čiji se tragovi mogu vidjeti na brojnim spomenicima: rimski amfiteatar, Castello, katedrala Santa Croce, barokna crkva St. Niccolo e Cataldo… kraće slobodno vrijeme za uživanje u šetnji slikovitim ulicama grada. Nastavak vožnje do grada Otranto , smještenog na samoj „peti talijanske čizme“, na obali Jadranskog mora. Zbog svog strateškog položaja na morskom tjesnacu koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora, često je bio poprište brojnih borbi i osvajanja što je ostavilo traga i na izgledu grada. Odlazak na razgled: Castello Aragonese, katedrala sa vrijednim mozaicima i impozantnim trgom, bazilika San Pietro s bizantskim freskama, San Giovanni katakombe... Osim brojnih povijesnih lokaliteta, njegove prirodne ljepote i bistrina mora ostavljaju dojam poput odmora na nekom od tropskih otoka miljama daleko od Europe. Povratak u hotel . Noćenje.

 • 4. dan:

  MARTINA FRANCA -– ALBEROBELLO – GROTTE DI CASTELLANA – POLIGNANO A MARE – BARI - ZAGREB Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema mjestu Alberobello , na popisu UNESCO baštine zbog jedinstvene „narodne arhitekture“ (Trulli), koju karakteriziraju kuće sa kružnim tlocrtima i stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti ostavljaju dojam kućica iz dječijih bajki, jedinstven su primjer prapovijesne gradnje bez vezivnog materijala, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamena. Put nas dalje vodi do fascinante pećine Grotte di Castellana ( ulaznica uključena), čije je formiranje počelo prije 90 milijuna godina! Razgled spektakularnih spilja s lokalnim vodičem unutar kojega ćemo vidjeti i fascinantnu „Bijelu špilju“. Na putu prema zračnoj luci posjetit ćemo i pitoreskni primorski gradić Polignano a Mare, rodno mjesto Domenica Modugna, svjetski poznatog talijanskog kantautora, poznatog po hitu „Nel blu dipinto di blu (Volare)“. Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od „trattoria“ te kupovinu suvenira.Transfer do zračne luke Bari,prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Barija u 20.30 sati, s dolaskom u Zagreb u 21.50 sati.

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.890 kuna

   

 • Cijena uključuje:

  - prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu
  - transfere i razglede prema programu
  - 3 noćenja s doručkom u hotelu "Park hotel San Michele"4* u Martina Franca u dvokrevetnim sobama 
  - 3 ulaznice: dvorac Castel del Monte, crkva Santa Maria de Idris u Materi, špilja Grotte Catellana
  - pratitelja na putovanju
  - jamčevinu i troškove organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  - obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložne promjenama)
  - doplata za jednokrevetnu sobu 790 kn
  - ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, ali nisu navedeni pod "cijena uključuje"
   

 • Obavezne doplate po osobi:

  - zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložne promjenama).

   

 • Napomena:

  CHARTER LETOVI: Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Agencija zadržava pravo izmjene redosljeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. K.O.

KLIMA:Predviđa se sunčano i vedro vrijeme. Temperature od 15-25°C
Molimo prije polaska provjerite prognozu na www.meteo.it.

ODJEĆA i OBUĆA:
Savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), te udobnu sportsku obuću.

NOVAC: EURO 1 EUR = cca 7,45 kn

VREMENSKA RAZLIKA: nema

TRGOVINE:
Većina trgovina radi od 08.00 ali sa obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12 – 16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20.00 sati.

MJENJAČNICE I BANKE:
Banke u Italiji rade dvokratno, od 08:30 13:30 sati i od 14:30 15:30 sati, vikendima ne rade, osim u većim gradovima. Tečaj je u bankama bolji nego u mjenjačnicama.
Kreditne kartice koje se primaju gotovo svuda su Visa i Mastercard, kako u trgovinama, restoranima tako i na bankomatima.
No prije puta savjetujemo Vam da se raspitate kod svojeg bankara, koji vam je izdao karticu, koje banke i bankomati u Italiji prihvaćaju Vašu karticu.

RESTORANI
Samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19.00 sati. Dobar riblji obrok košta cca 30 Eur. Prosječna cijena pizze je 15 Eur.

HRANA:
Talijanska kuhinja je poznata po tjestenini, pizzi, dobrom vinu, esspresu. Svakako morate probati neku od njihovih odličnih tjestenina, bolognese, milanese, carbonara, ravioli, tortellini, različite pizze, sladoled. Sve to završite čašom vrhunskog vina i dobrim talijanskim esspresom.
Tu su i neki nacionalni proizvodi: sir Gorgonzola, kolač Panettone, Cannoli, parmezan.
Talijanska kuhinja je poznata i po uporabi velikog broja začina: origano, bosiljak, majčina dušica, peršin, kadulja.
Sir je vrlo značajna namirnica u talijanskoj kuhinji. U Italiji se proizvodi više od 400 vrsta sira, među kojima su najpoznatiji mozzarella, ricotta, mascarpone, parmezan i svjetski poznati Asiago. Poznati talijanski pršut potječe iz Parme, od kuda je i poznati talijanski parmezan.

PIĆE: Italija je nadaleko poznata po svojim vinogradima i vrhunskim vinima. Neka od najpoznatijih crvenih vina su:
Chianti, Sangiovese, Nebbiolo, Montepulciano, Barbera, Corvina i druga, a od bijelih vina: Trebbiano, Moscato, Pinot Grigio, Tocai Friuliano, Pigato.

VODA: preporučamo kupiti vodu u bocama.

ZABAVA: ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.

TAXI: Cijene taxi usluga ovise o dužini vožnje i broju putnika koji se prevozi. Na kraćim relacijama se isplati uzeti taxi. Napojnica koju očekuju taxi vozači iznosi je od 10 15% od cijene računa.

NAPOJNICE:obično očekuju svi: nosači, konobari i sl.

ŠTO POSJETITI:
BARI
Glavni grad Apulije, turističko i prometno središte, mjesto na obali Jadranskog mora. Poznat je po jedinstvenom krajoliku u kojem su smještene specifične kućice imena trulli, koje karakteriziraju stožasti krovovi, koji mnoge podsjećaju na košnice. Najpoznatije mjesto s takvim građevinama jest Alberobello (više ispod).
Bari, koji je u prošlosti bio sjecište putova kojim su prolazili brojni stranci noseći sa sobom svoju kulturu, danas se sastoji od dva prilično različita dijela. Prvi čini stari dio grada koji odiše duhom minulih vremena te u kojem ponosno stoje brojni povijesni spomenici te drugi, moderni dio grada, koji se počeo razvijati početkom 19. stoljeća.

ALBEROBELLO- Jedno od najneobičnijih turističkih odredišta u Italiji jest Alberobello, mjestašce koje djeluje poput naselja za štrumpfove. Prepoznatljiv je po trullima, nastambama stožastog krova karakterističnima za Apuliju.
Trulliji su se gradili tisućama godina, a vapnenačke kućice koje su očuvane do danas nisu starije od 11. stoljeća.
Popularna predaja kaže da su se trulliji gradili kao neka vrsta pokretne nastambe, čiji bi se krov lako maknuo u slučaju dolaska poreznika. Njima bi stanovnici tada objasnili da se radi o nestalnom i krhkom objektu i izbjegli plaćanje poreza, koji se obračunavao na čvrste građevine. To je vrlo vjerojatno ipak samo predaja ili se barem nije radilo o preraširenoj praksi, a pokazalo se da su trulliji vrlo izdržljivi te imaju i neka zgodna svojstva, poput toga da zimi drže toplinu, a ljeti ugodno hlade.

MATERA - spektakularan i nezaboravan planinski grad. Poznata po naseobinama koje datiraju još iz paleolitika, a nazivaju se sassi (uvrštene na UNESCO-ov popis svjetske baštine). Stari dio grada je prepun špilja koje su izdubili pastiri koji su boravili na tom području, a koje su danas dio baštine ovoga grada. Tu se ujedno nalazi i Metaponto, monumentalni spomenik antičke kulture, mjesto na kojem se nalazila straža koja je pratila ulaze u Magna Graeciu (Velika Grčka - južna regija Italije). Zbog grubog izgleda te brojnih specifičnosti, Matera je bila idealna lokacija za snimanje filma Pasija, redatelja Mela Gibsona, a upravo je taj film Materu učinio poznatom širom svijeta.

LECCE- Pomalo izoliran, zastao u vremenu, na samom peti talijanske čizme smjestio se Lecce. Svaki posjetitelj može računati da će dolaskom u Lecce doživjeti povratak u prošlost prolazeći pokraj remek djela antičke, srednjovjekovne i barokne arhitekture. S druge strane, bistrina mora te druge prirodne ljepote davat će dojam kao da se odmarate na nekom od tropskih otoka miljama daleko od Europe.
Iako bi se u predivnoj Italiji mnoga mjesta mogla natjecati za titulu 'najpodcjenjenijeg odredišta', Lecce bi sasvim sigurno bio u vrhu poretka u takvom natjecanju, barem kada je riječ o nešto većim gradovima.

UPOZORENJE: Iako su kategorizacije soba izvršene prema propisima, hoteli u Italiji ponekad nisu na nivou zapadnoevropskih hotela iste kategorije .

IMOVINA I DOKUMENTI:
Preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu.
Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara.
Molimo Vas da na put ponesete i kopiju Vaše putovnice/ osobne iskaznice (stranice s osnovnim podacima), jer će Vam to olakšati postupak u slučaju gubitka putovnice/ osobne iskaznice.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.