HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN | IT | DE

 • 1. Maj

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Cinque Terre-Pisa-Lucca-Elba-Portofino, putovanje autobusom iz Pule i Pazina, 4 dana / 3 noćenja

Datumi putovanja:

 • 10 - 13.05.2018.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule i Pazina

Cijena:

od 2.100 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  četvrtak: PULA – PAZIN - LUCCA – PISA – MARINA DI MASSA Polazak iz Pule u 00:30 sati i iz Pazina (Etradex) u 01:15 sati. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja po potrebi. Vožnja u smjeru Lucce. Po dolasku u ovaj lijepi grad, slijedi šetnja povijesnom jezgrom: Piazza dell'Anfiteatro, Duomo di San Martino Katedrala sv. Martina), Piazzale Verdi, Crkva San Michele in Foro, Torre delle ore. Zidine oko starog grada ostale su sačuvane i zaštićene tokom modernizacije Lucce, što je neuobičajeno za gradove Italije. Postale su pješačkom promenadom koja okružuje stari grad, te su se nekada čak koristile i za automobilske utrke. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu ili možda ručak. Nastavak vožnje do Pise. Ovaj gradić je još od nekad poznat po slavnoj pomorskoj republici te po remek-djelima srednjovjekovne arhitekture. Kreće se u šetnju gradom do "Trga čuda". Nakon kraće šetnje i ulaska kroz gradske zidine, shvatit ćete zašto se to mjesto zove Piazza dei Miracoli. Tu se otvara pogled na svjetski poznati Kosi toranj - 56 metara visok zvonik Katedrale, kojeg su gradili gotovo dva stoljeća (1173. - 1372.). Ima sedam katova i jednako toliko crkvenih zvona. Kako se cijelo područje nalazi na tlu koje je vrlo nepogodno za takvu gradnju, počeo je tonuti i nikad nije postao okomit kako je prvotno i bio zamišljen. U nastavku se nalazi katedrala, najveća krstionica u Italiji, fontane, groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Takvu arhitekturu teško ćete vidjeti igdje drugdje, pogotovo ako uzmete u obzir da je najveći dio tih djela izgrađen u 12. ili 13. stoljeću, tijekom prosperiteta, kad je Pisa bila uz sam bok sa Genovom i Firencom. Uz gradske zidine nalaze se brojni dućani i suvenirnice gdje ćete moći kupiti slike ili razglednice prepune svih mogućih varijanti Kosog tornja. Nakon zajedničke šetnje gradom, slijedi slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme polazak do hotela koji je udaljen oko 50km od Pise, u mjestu Marina di Massa. Smještaj u hotelu 3*. Večera. Noćenje.

 • 2. dan:

  petak: MARINA DI MASSA – CINQUE TERRE – MARINA DI MASSA Doručak. Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet do Nacionalnog parka Cinque Terre. Vožnja autobusom do La Spezie odakle vlakom krećemo u obilazak mjesta. Cjelodnevni izlet po Nacionalnom parku „Cinque Terre“, što je u stvari naziv za pet naselja u ligurskom priobalju Italije. Mjesta su međusobno povezana željeznicom, a vožnja vlakom pruža jedinstveni pogled na slikovite vapnenačke stijene, koje tvore strmu i stjenovitu obalu s tipičnim terasama. U cjelodnevnom izletu u Nacionalnom parku proći ćemo mjesta MONTEROSSO – mjesto s najljepšim plažama, VERNAZZA, autentično ribarsko selo živo obojenih fasada, s obiljem izvrsnih restorana. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja vlakom preko CORNIGLIE do RIOMAGGIOREA, srednjovjekovnog grada s bogatom poviješću iz rimskog doba. Poznata „Via dell'Amore", odnosno Put ljubavi, 900 je metara duga staza ukopana u stijenu (staza je trenutno u rekonstrukciji), a povezuje Riomaggore sa susjednim mjestom MANAROLOM. Povratak vlakom u La Speziu. Vožnja autobusom do hotela. Večera. Nakon večere, preporučamo vam šetnju uz obalu mora. Noćenje.

 • 3. dan:

  subota: MARINA DI MASSA – OTOK ELBA – MARINA DI MASSA Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet na otok Elbu. Vožnja autobusom do Piombina. Ukrcaj na trajekt i plovidba do Portoferraija na otoku Elbi. Otok je poznat i po tome što je Napoleon, nakon prisilne abdikacije, proveo 300 dana na otoku i izgradio dvije rezidencije. Odlazak do Napoleonove palače u kojoj se nalazi muzej posvećen francuskom imperatoru. Nastavak šetnje uskim ulicama do tvrđave Stella, s prekrasnim pogledom na grad. Nakon slobodnog vremena za kavu, šetnju i kupnju suvenira, slijedi panoramska vožnja autobusom po otoku i uživanje u prirodnim ljepotama otoka bogatim bujnom vegetacijom, kaktusima, palmama, maslinama i vinogradima. Povratak trajektom u Piombino i dalje autobusom do hotela. Večera. Noćenje

 • 4. dan:

  nedjelja: MARINA DI MASSA – RAPALLO – PORTOFINO – PARMA - PAZIN Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do do Rapalla a odatle brodom do Portofina, destinacije elitnog turizma kako bi i mi prošetali ulicama kojima su šetali slavni poput Sofije Loren, Liz Taylor, Richarda Burtona i mnogih drugih. Slobodno vrijeme za obilazak i šetnju gradićem. Povratak brodićem prema Rapallu. Ukrcaj u autobus i nastavak puta do Parme - grad između ostalog poznatom i po siru parmigianu, tjestenine Barilla i pršuta. Šetnja gradom i slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Polazak prema Istri u dogovoreno vrijeme. Dolazak u Pulu u kasnijim večernjim satima.

 • Cijena:

  Cijena po osobi (minimalno 40 osoba): 2.100,00 kn

 • Cijena uključuje:

  prijevoz udobnim turističkim autobusom; smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom i WC-om; 3 polupansiona u hotelu 3* u Marini di Massa (doručak i večera s uključenim pićem); razgledi prema programu, usluge licenciranog turističkog pratitelja, cjelodnevna ulaznica i vlak za NP Cinque terre, izlet i trajekt na otok Elba, chekpoint za Pisu i Luccu; vožnja brodom na relaciji Rapallo – Portofino-Rapallo; INO putno zdravstveno osiguranje (grupna polica), turističke takse; priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana, PDV.

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice i stručna vođenja u muzejima koja nisu navedena pod "Cijena uključuje"; sve što nije navedeno pod "Cijena uključuje", troškovi osobne prirode.

 • Neobavezne doplate po osobi:

  jednokrevetna soba: 460,00 kn

 • Napomena:

  prilikom rezervacije potrebno je dostaviti popis putnika sa datumima rođenja.

  Odgovorni organizator: Contineo

Vrijednost više: uključeni polupansioni, ulaznica za Cinque terre, izlet i trajekt na otok Elbu, karta za vožnju brodom Rapallo – Portofino – Rapallo

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.