HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN | IT | DE

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Island i Grenland, posebnim zrakoplovom iz Ljubljane, 8 dana / 7 noći

Datumi putovanja:

 • 22 - 29.08.2017.

Vrsta prijevoza:

posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Cijena:

od 23.490 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB/LJUBLJANA – AKUREYRI - GOðAFOSS – JEZERO MÝVATN noćenje Sastanak putnika i polazak s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb (transfer uključen u cijenu aranžmana) prema Ljubljani. Po dolasku u Ljubljanu prijava na let u Akureyri, let u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju u Akureyri ukrcaj u autobus i odlazak u kratki razgled drugog islandskog grada po veličini: prema islandskim standardima, Akureyri je metropola, ali ako uzmemo u obzir broj stanovnika cijelog otoka i činjenicu da 2/3 stanovništva živi na jugozapadu, broj stanovnika u ovom gradu jest velik: nekih 18 000 stanovnika. Grad je smješten u spektakularnom okruženju: nalazi se u središtu Eyjafjörður fjorda s pozadinom granitnih planina obavijenih snijegom cijele godine. Iako samo 100 km ispod Arktičkog kruga, Akureyri ima toplija ljeta od Reykjavika i klimu koja nije tako surova kako se pretpostavlja. Nakon razgleda Akureyrija putovanje nas vodi po istočnoj obali prema Goðafossu, „Vodopadu bogova“, jednom od najljepših vodopada na Islandu: priča o vodopadu potječe iz doba kad su Islanđani odlučivali hoće li prihvatiti kršćanstvo ili će ostati pogani, naime tada je čovjek koji je to morao odlučiti, jašući doma sa sabora u Thingvelliru, prošao kraj moćnog vodopada i odlučio u nj baciti sve svoje izrezbarene likove poganskih bogova… Nastavak putovanja prema jezeru Mývatn: ovo neobično lijepo područje ima dvije jednako zanimljive atrakcije – prekrasno, mirno jezero Mývatn, za Island vrlo važno zbog gniježđenja mnogih ptičjih vrsta, a i spektakularno vulkansko područje visoke razine aktivnosti. Razgledat ćemo polja solfatara, Dimmuborgir stijene od lave, pesudokratere u Skútustaðiru, a imamo mogućnost i za relaksirajuće kupanje u geotermalnim vodama slavnih toplica (doplata na licu mjesta). Smještaj na području jezera Ljosavatn. Noćenje.

 • 2. dan:

  SIGLUFJÖRĐUR – SKAGAFJÖRĐUR – LAUGARBAKKI doručak, noćenje Doručak. Poslije doručka nastavljamo putovanje: put će nas voditi zapadnom obalom fjorda Eyjafjörður kroz gradiće Dalvík i Ólafsfjörður do Siglufjörðura. Teško je povjerovati da je ovo ljepuškasto mjestašce nekoć brojalo više od 10000 ljudi zaposlenih u ribolovu na haringe, budući da dana mjesto broji jedva 1200 stanovnika. Fakultativno predlažemo obilazak poznatog muzeja Herring Era koji odlično pokazuje doba slave za mjesto, kao i muzeja islandske narodne glazbe. Poslijepodne putovanje nastavljamo oko poluotoka Tröllaskagi do Skagafjörðura, administrativnog centra regije. Nekoć davno prvi su ga naselili Škoti s Hebrida, a danas ima 2600 stanovnika što ga čini drugim najvećim mjestom na sjeveru. Inače zanimljivost je i da je to dio Islanda gdje je broj konja veći od broja ljudi! Dan ćemo zaključiti u Laugarbakkiju, zaselku na geotermalnom području na istočnoj obali lososom bogate rijeke Midfjardara gdje ćemo prenoćiti.

 • 3. dan:

  BORGARFJÖRĐUR – KEFLAVIK – GRENLAND – NARSARSUAQ doručak, noćenje Doručak. Putovanje prema jugu Islanda i glavnom gradu Reykjaviku. Vožnja nas vodi kroz fjord Borgafjordur i mnoga lavina polja. Zaustavit ćemo se kod polja lave Grabrok gdje ćemo imati mogućnost uspona na brežuljak otkud se pruža izvrstan pogled na okolicu. Nastavak putovanja prema izvoru vruće vode Deildartunguhver i naprijed prema Reykholtu gdje se nalazi Snorrastofa – poznati kulturno središte za srednji vijek osnovano na spomeni i u kući poznatog srednjovjekovnog kroničara Snorrija Sturlusona. Nastavak putovanja prema Reykjaviku, u zračnu luku Keflavik i let na Grenland. Prijevoz do hotela i smještaj. U ranim večernjim satima moguća je kraća šetnja (približno jedan sat) do panoramske točke Signal Hill otkud se pruža odličan pogled na obližnji ledenjak. Noćenje na području Narsarsuaqa na južnom Grenlandu. Noćenje.

 • 4. dan:

  GRENLAND: IZLET U QASSIARSUK I SERMILIK doručak, noćenje Doručak. Cjelodnevni izlet u selo Qassiarsuk. Selo se nalazi 15 minuta vožnje brodom na drugoj strani fjorda. Današnji stanovnici tog sela i dalje obrađuju zemlju na isti način kako su to radili za vremena Vikinga Erika Crvenog koji je to područje izabrao za naselje prije više od 1000 godina. Šetnja kroz selo i mogućnost obilaska muzeja na otvorenom, Brattahlid (uz doplatu). Potom ćemo se uputiti na kraći treking do fjorda Sermilik na drugoj strani poluotoka, obično punog plutajućih santi leda. Na pola puta nudi nam se fanstastičan pogled na oba fjorda. Po makadamskoj cesti doći ćemo do jedne od farme ovaca u malenom naseljuTasiusaq. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 5. dan:

  LEDENI FJORD QOOROQ/NARSARSUAQ – REYKJAVIK doručak, noćenje Doručak. U prijepodnevnim satima odlazak na izlet brodom u ledeni fjord Qooroq. Krećemo iz Narsarquaga prema potopljenoj moreni zbog koje se nakupljaju sante leda na ulazu u Qooroq fjord. Plovit ćemo između ledenih brežuljaka čudesnih bolja, veličine i oblika. Napredujući kroz sante leda u nekom trenutku, kad ih ispred nas bude previše, morat ćemo stati: to je trenutak kad se gase motori broda i počinje uživanje u osjećaju boravka u tajanstveno mirnom i neobičnom mjestu punom čudesnih boja i još čudesnijih tekstura… Ništa manje zadivljujući zvuk je lomljave velikog ledenog bloka i padanja leda u more. Za daljnje uživanje u ovoj spektakularnoj prirodnoj predstavi ništa nije bolje nego cocktail ohlađen ledom starim milijune godina prije povratka u Narsarsuaq. Ostatak dana predlažemo da provedete u pznatom baru Blue Ice Cafe ili da posjetite muzej u Narsarsuaqu. Prijevoz do zračne luke i let prema Islandu. Po dolasku na Island transfer do Reykjavika, smještaj u hotel i noćenje.

 • 6. dan:

  REYKJAVIK: FAKULTATIVNO IZLET U MODRU LAGUNU doručak, noćenje Doručak. Danas ćemo obići islandski glavni grad, najsjeverniju svjetsku prijestolnicu, beskrajno ugodan i poseban grad, fantastično smješten nasuprot planine Esja, koja ga nadzire, ali i čuva. Ustanovljen tek nešto više od 200 godina, Reykjavik je danas grad gdje živi većina stanovnika Islanda. Šarmantni Reykjavik šarolik je grad, malen, ali bogat kulturnim atrakcijama i poznat po fantastičnom noćnom životu, grad koji ima sve što je potrebno za ugodan život, dovoljno velik da nudi za svakoga ponešto i dovoljno malen da je u njemu sve na dohvat ruke, na pješačkoj udaljenosti i nekako jednostavno. Prošetat ćemo parkom skulptura slavnog kipara Asmundura Sveinssona, napraviti krug oko Höfdi kuće gdje je održan slavni summit 1986., slikati se kod slavne skulpture „Solfar“ na obali, pogledati izvana i iznutra fascinantnu Harpu - koncertnu dvorani u luci, proći ispod skulpture prvog doseljenika, Ingolfura Arnarssona, prošetati centrom grada prema zgradi parlamenta i simpatičnom jezeru kraj gradske vijećnice i popiti kavu u blistavom Perlanu na brdu kraj gradske plaže. U poslijepodnevnim satima preporučujemo odlazak u svjetski poznatu Modru lagunu – nema posjetitelja koji dođe na otok da ne posjeti to čudo mliječno-plave boje usred praznih, crnih lavinih polja prekrivenih mahovinom (doplata prilikom rezervacije). Izuzetno popularna i posjećena, laguna je puna cijele godine i ne može se posjetiti bez rezervacije! Povratak u grad, slobodna večer. Noćenje.

 • 7. dan:

  REYKJAVIK – ZLATNI KRUG (THINGVELLIR, GEYSIR, GULLFOSS) – AKUREYRI doručak, noćenje Doručak. Danas napuštamo glavni grad i područje jugozapada Islanda, ali na svom putu do sjevera proći ćemo najpoznatije turističko područje Islanda: takozvani „Zlatni krug“. Posjetit ćemo područje prvog nacionalnog parka na Islandu i povijesno najvažnijeg mjesta za cijelu zemlju – Thingvellir. Mitsko mjesto za Islanđane, Thingvellir i njegove prirodne ljepote i jedinstveni krajolik ostavljaju svakog posjetitelja bez daha. Ljetni doživljaj Thingvellira, kad su njegova polja prekrivena cvatom raznog poljskog cvijeća, posebna je uspomena. Nakon posjeta Thingvelliru put nas vodi prema području visoke geotermalne aktivnosti gdje se nalazi slavni Geysir, topli izvor vode koji je dao ime svim gejzirima svijeta. Danas više nije aktivan, ali njegovu je ulogu dostojno preuzeo obližnji gejzir Strokkur. U kružnom obilasku prirodnih znamenitosti Islanda krug ćemo zatvoriti s veličanstvenim Gullfossom, „Zlatnim vodopadom“, bučnom i moćnom remek-djelu prirode. Nastavak putovanja prema sjeveru vodi nas na Kjölur rutu, poznatu cestu kroz islandsko gorje. Ovom se cestom moguće kretati samo u ljetnim mjesecima i jedinstvena je među islandskim gorskim putevima jer je jedina kojom možete putovati u običnom automobilu. Jedinstveni put vodit će nas kroz puste islandske krajolike nalik na mjesečeve pejzaže, kraj ledenjaka, jezera i geotermalnih polja – ovakvu priliku imate samo u ljetnim mjesecima jer se cesta otvara u kasnom svibnju ili lipnju i otvorena je samo do kraja kolovoza, najkasnije početka rujna. Zaustavljanje kod Hveravellir geotermalnog područja. Dolazak na područje Akureyrija u ranim večernjim satima. Smještaj i noćenje.

 • 8. dan:

  AKUREYRI – LJUBLJANA/ZAGREB doručak Doručak. Prijepodne slobodno vrijeme za osobne programe, posljednju šetnju, kupovinu, itd. Preporučujemo odlazak na trosatnu avanturu: gledanje kitova u Eyjafjörduru! Prošle godine su se ove ekskurzije gotovo sa stopostotnom uspješnošću vraćale u luku Akureyrija (doplata na licu mjesta). U kasnim poslijepodnevnim satima transfer na aerodrom, let direktnim zrakoplovom u Ljubljanu. Po slijetanju organizirani transfer u Zagreb.

 • Cijena:

  CIJENA aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 23.490 kn
  FM CIJENA ZA REZERVACIJE DO 10.4., BEZ DOPLATE ZA MANJI BROJ PUTNIKA: 22.740 kn

   

 • Cijena uključuje:

  zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Akureyri – Ljubljana, autobusni prijevoz prema programu, 7 noćenja u hotelima i privatnim hotelima i pansionima 2/3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom*: 5 noćenja na Islandu i 2 noćenja na Grenlandu, pratitelja putovanja*, izlet na Grenland s uključenim zrakoplovnim prijevozom, razglede prema programu, trošak organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  Doplata za zračne pristojbe: 870 kn

  Doplata za manji broj putnika (minimum 35): 770 kn

   

 • Popusti:

  Djeca 2 – 12 godina na dodatnom krevetu 10 %, odrasla osoba na dodatnom krevetu 7 % od osnovne cijene aranžmana

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  Obavezna doplata za zračne pristojbe: 870 kn
  Doplata za manji broj putnika (minimum 35): 770 kn

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  • prilikom prijave: jednokrevetna soba 3.950 kn, izlet u Modru lagunu 570 kn;
  • tijekom putovanja: promatranje kitova 110 €

   

 • Napomena:

  Budući da je riječ o zemlji koja je turistički počela živjeti tek zadnje desetljeće, hotelski kapaciteti su ograničeni i izvan gradova kojih nema mnogo, hotela nema mnogo a turista je, naročito ljeti, sve više. U manjim mjestima češći su privatni pansioni, sagrađeni kao tipične malene islandske kuće. Na ovom programu na istočnoj strani otoka smještaj je u takvim naseljima, visoke kvalitete i udobnosti. Islanđani ne polažu puno na vanjštinu svojih kuća, ali iznutra su uvijek vrlo udobne i ugodne. U svim naseljima smještaj je u dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom, osim u programu 1. dan putovanja gdje su kupaonice dijeljene (3 kupaonice na 8 soba).
  Pratitelj putovanja bit će na hrvatskom za minimum od 25 putnika, u suprotnom vođenje će biti na slovenskom.

  Valuta na putovanju je islandska kruna koju možete nabaviti prije putovanja ili na licu mjesta promijeniti u bankama. Mi ipak preporučujemo da ih nabavite prije puta jer su radna vremena banaka kratka, a i nema ih na svakom koraku, naročito ne izvan naselja. Ono što je najjednostavnije i što sami Islanđani najviše koriste jest kreditna kartica: karticom možete platiti i kavu i novine na kiosku. Izlete spomenute u doplatama tijekom putovanja možete platiti u eurima.

   

 • ODLIČAN RED LETENJA, LET POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZRAVNO IZ LJUBLJANE
 • UKLJUČEN RAZGLED GRENLANDA
 •  NAJPOZNATIJE ZNAMENITOSTI ISLANDA
 • NAJBOLJE GODIŠNJE DOBA ZA POSJET ISLANDA I GRENLANDA

Island, legendama obavijen otok na sjeveru Atlantika, prošao je dug put od izoliranog društva otprije 100 godina. Danas jedna od najnaprednijih i najrazvijenijih zemalja svijeta ostavlja bez daha svojim arhaičnim krajolicima i elementarnom snagom u doživljaju prirode. Island je jedan od rijetkih kutaka svijeta gdje možete iskusiti jedinstveni doživljaj: susresti prirodu u stvaranju, na otoku koji još uvijek nastaje neometano vladaju prasile prirode. Uz posjet Grenlandu, „Zemlji snijega i leda“ kako ga zovu i najvećem otoku na svijetu, putovanje u lijepe ljetne mjesece kad priroda pruža najljepše na ovim surovim otocima, ponudit će vam potpuno drukčije prizore od svega što ste vidjeli: od sjevera do juga, cestama kroz gorje otvorenima samo ljeti, preko ledenjaka i fjordova, ultimativno putovanje za zaljubljenike u prirodu zapisat će se u knjigu uspomena kao posebno i neopisivno iskustvo.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.