HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Izleti

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Rajski otok Madeira, putovanje zrakoplovom iz Zagreba, 6 dana / 5 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 18 - 23.10.2019.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 5.790 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB-LISABON-FUNCHAL
  Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines  u 07.50h. Dolazak u Lisabon, oko 10.10h. Nastavak leta prema Madeiri kompanijom TAP u 10.55h, s dolaskom oko 12.45h. Slijedi vožnja do glavnog grada Funchala te razgled: šetnja povijesnim centrom grada, katedrala Se, tržnica, botanički vrt, radnje s tradicionalnim obrtima, vinski podrumi. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.

 • 2. dan:

  FUNCHAL-fakultativni izlet EIRA DO SERRADO-MONTE
  Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili pak odlazak na fakultativni poludnevni izlet do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Nastavak vožnje prema Eira do Serrado, te dalje prema selu Monte. Stanka u selu gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburgovca  Karla, koji je došao ovdje u azil i tu umro 6 mjeseci kasnije. Povratak u Funchal te slobodno za uživanje u gradu, moru i suncu.. U večernjim satima moguća fakultativna večera u tipičnom restoranu, uz obavezno kušanje lokalnog specijaliteta „Espetada“ i lokalne plesove. Noćenje u hotelu.

 • 3. dan:

  FUNCHAL-fakultativni izlet SANTANA  
  Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili samostalno istraživanje rodnog otoka Cristiana Ronalda… Također je moguć fakultativni cjelodnevni izlet. Odlazak iz Funchala prema Camachu, koji je poznat po radionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu  te vožnja prema vrtu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Povratak na glavnu cestu i vožnja prema Santani. Poznata po trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. Zatim vožnja prema Porto da Cruz, i dalje do vidikovca Portela, uz fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d'Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. g. Povratak prema Funchalu. Hotel, noćenje.

 • 4. dan:

  FUNCHAL-LISABON
  Doručak. Transfer do zračne luke Funchal. Let prema Lisabonu u 10.00h, s dolaskom oko 11.35h. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi smještaj u hotel te odlazak javnim prijevozom do četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Baixa, Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,... Noćenje.

 • 5. dan:

  LISABON
  Doručak. Dan slobodan za samostalno istraživanje grada, za posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, casino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. Navečer fakultativno moguć odlazak na večeru s Fado progamom. Noćenje.

 • 6. dan:

  LISABON-ZAGREB 
  Doručak. Transfer do zračne luke. Let prema Zagrebu u 10.55h s dolaskom oko 15.05h. 

 • Cijena:

  Redovna cijena aranžmana po osobi: 5.990 kn
  FM*cijena aranžmana po osobi: 5.790 kn
  * First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

   

 • Cijena uključuje:

  povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Funchal-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 4* u 1/2 sobama s doručkom, stručnu pratnju tijekom putovanja, prijevoz autobusom uz razglede Funchala i Lisabona, jamčevinu i organizaciju putovanja. 

   

 • Cijena ne uključuje:

  zrakoplovne pristojbe (1.490 kn),  jednokrevetnu sobu (990 kn), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, boravišnu taksu u Lisabonu (2 eur po osobi/noćenje plativo na licu mjesta)

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  Doplata za zrakoplovne takse: 1.490 kn (promjenjivo do puta)

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za jednokrevetnu sobu:  990 kn


  Fakultativni izleti / uplata u agenciji, min 15 osoba: Izlet Eira do Serrado 260 kn, Izlet Santana 310 kn,
  večera u restoranu na Madeiri 330 kn, večera u restoranu s Fado programom cc 390 kn

   

   

 • Napomena:

  avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

  Odgovorni organizator: Azur Tours

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja

 

PORTUGAL INFO:
Površina: 89.015 km 2 (Hrvatska za usporedbu ima povrinu 56.452 km2)
Stanovništvo: Portugalci su prilično homogeni, pripadaju romanskoj grupi naroda. Ima ih oko 10.700.00. Manji postotak čine useljenici iz afričkih zemalja.
Glavni grad: Lisabon – oko 600.000 stanovnika (šira područje izvan grada ima oko 2 mil.stanovnika)
Valuta: Euro, Vremenska razlika: -1h u odnosu na Hrvatsku
Klima: razlikuju se dvije klime: oceansku i sredozemnu. Na sjeveru Portugala, pod utjecajem Atlanskog oceana, prevladava oceanska klima. Obilježavaju je svježa ljeta, blage zime i dosta padalina tijekom čitave godine. Na jugu države prevladava sredozemna klima zbog utjecaja Mediterana. Nju pak obilježavaju vruća ljeta te blage i vlažne zime.
Ime Portugal: potječe od rimske riječi Portus i Cale – što bi značilo lijepa luka.
Povijest: u 16. stoljeću je Portugal bio svjetska pomorska sila. Pod svojom je upravom držao brojne kolonije-od Brazila, preko afričkih kolonija (Mozambik, Angola, Sao Tome) pa preko Azije - Istočni Timor, Macao. Brojni Portugalci su doprinijeli otkrivanju novih pomorskih puteva. Tako je Bartolomeo Diaz 1487. otplovio uz zapadnu obalu Afrike do juga i otkrio prolaz do Indijskocg oceana. Godine 1487. Vasco da Gama je oplovio Afriku. Godine 1500. je portugalac Cabral otkrio Brazil. A Portugalac Magellan je početkom 16. stoljeća prvi čovjek koji je oplovio svijet. Koncem 16. stoljeća, Portugal je pao pod vlast Španjolske i od tada vremenom gubi gospodarsku snagu. Portrugalu pripadaju Azorski otoci i otok Madeira, smješteni u Atlasnkom oceanu, koji su stoljećima bili stanice za opskrbu tijekom plovidbe preko Atlantika.
Kupovina: većina trgovina radi od 10h do 19h
Kultura: Najpoznatiji kulturološki elemenat Porugala je Fado, vrsta melankolične glazbe.

PLAĆANJE: 30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 21 dan prije puta ili u ratama.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.