HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Salzburg i austrijska jezera, putovanje autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke, 2 dana 1 noćenje

Datumi putovanja:

 • 22 - 23.04.2023.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena:

od 139 € / 1.047,30 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke i dalje kroz Austriju u smjeru Hallstatskog jezera. Stižemo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta – slikovitog mjestašca s ribarskim kućama poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznata pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Slobodno vrijeme za kavu i “apfelstrudel” nakon čega nastavljamo vožnju prema nedalekom Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak I.svjetskog rata – župna crkva – otmjena dvorana termalne vode – vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imat ćete prilike posjetiti jednu od najpoznatijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad Ischlu. Ovdje je carska vila i ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Nakon slobodnog vremena nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do jezera Traunsee i grada Gmunden na njegovoj sjevernoj obali, nekad središtu trgovine soli, a danas mjestu poznatom po izradi keramike i važnom turističkom centru. Šetnja starom gradskom jezgrom do gradske vijećnice s porculanskim zvončićima i uz promenadu - šetalište uz obalu jezera. U Gmundenu se nalazi i poznati dvorac Ort, poznat iz omiljene televizijske serije. Odlazimo prema nedalekom Welsu. Smještaj u hotel s 4 zvjezdice. Noćenje.

 • 2. dan:

  Doručak. Napuštamo Wels i krećemo prema Salzburgu, glavnom gradu istoimene pokrajine. Po dolasku odlazimo razgledati Mozartov grad pješice uz pratnju našeg vodiča: Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga i Makartplatz na kome se nalazi kuća u kojoj je živio Mozart , groblje Sv. Sebastijana s grobnicama obitelji Mozart i princa nadbiskupa Wolfa Dietricha, palača Mirabell - rezidencija gradonačelnika, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, remek djelo talijanskog arhitekta Vicenza Scamozzija, crkva sv. Petra - najstarija u gradu, katakombe sv. Ruperta, crkva Franjevaca te Kollegienkirche, remek djelo Fischera von Erlacha, stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartov trg, Mozartova rodna kuća. Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak i dalje upoznavanje s gradom do  popodnevnih sati kada krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor, stižemo u Rijeku i Pulu u večernjim satima.
   

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 139€ (1.047,30kn) 

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu s 4 zvjezdice na bazi noćenja s doručkom, razgledi prema programu, priprema i organizacija putovanja, usluge voditelja putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 35

   

 • Cijena ne uključuje:

  stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama, Katakombe sv. Ruperta 3€ 

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  doplata za jednokrevetnu sobu: 49,00€ (369,19 kn); Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja.
   

 • Napomena:

  (fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn)

  Odgovorni organizator: Jadrotours

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.