HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Sankt Peterburg, avionom iz Pule, Zagreba, Zadra, Splita i Dubrovnika , 4 dana / 3 noćenja

Datumi putovanja:

 • 16 - 19.08.2018.

 • 06 - 09.09.2018.

 • 04 - 07.10.2018.

 • 18 - 21.10.2018.

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Pule, Zagreba, Zadra, Splita i Dubrovnika.

Cijena:

od 3.790 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije polaska. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU530 za St.Peterburg s polaskom u 14.20 sati. Po dolasku u zračnu luku Pulkovo u 18.00 , slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju Nevskim prospektom do Dumske ulice s mnogobrojnim barovima, klubovima i diskotekama. Noćenje.

 • 2. dan:

  Doručak.Odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Zimski dvorac, Admiralitet, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom,Petropavlovska utvrda, Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 m., grobovi Romanovih od vremena Petra I Velikog.. Poslijepodne, predlažemo odlazak na 1-satnu vožnju brodom po Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen (doplata).Iskrcaj uz Marsovo polje, šetnja po Ljetnom vrtu, Mihajlovski zamak. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar, ovisno o programu u terminu 

 • 3. dan:

  Doručak. Odlazak na razgled u pratnji lokalnog vodiča: vožnja podzemnom željeznicom do Državnog muzeja Ermitaž, razgled jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g.,kada su ga zauzeli boljševici .Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove ..Dvorski trg, Aleksandrov stup, zdanje Generalštaba. Poslijepodne slobodno vrijeme. Povratak u hotel podzemnom željeznicom, ili prijava na fakultativni izlet „Peterhof“: ukrcaj na hidrogliser,vožnja Finskim zaljevom od Ermitaža do Peterhofa,ljetnog dvorca Petra I Velikog, razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev.Nakon razgleda povratak hidrogliserom. Noćenje.

 • 4. dan:

  Doručak. Odjava iz hotela, polazak na izlet autobusom do Puškinovog Carskog sela, posjet dvorcu Katarine II,s poznatom Jantarnom sobom, šetnja prekrasnim dvorskim parkom. Transfer do Zračne luke, prijava na let OU 531 za Zagreb u 18.50 sati, s dolaskom u 20.45 sati.

 • Cijena:

  First minute cijena: 3.790 kn
  Redovna cijena: 3.890 kn

   

 • Cijena uključuje:

  - prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Sankt Peterburg – Zagreb
  - prijevoz autobusom i razglede prema programu
  - 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Sankt Peterburgu
  - poludnevni razgled grada autobusom i pješice
  - ulaznice: Petropavlovska utvrda i crkva,Isakijevska saborna crkva,Ermitaž+karta za METRO
  - izlet Puškinovo Carsko selo s ulaznicom
  - pratitelja na putovanju
  - lokalnog vodiča na izletima i razgledima
  - jamčevinu i troškove organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  - Obaveznu doplatu (kod prijave): za zrakoplovne pristojbe iz Zagreba 890 kn, pristojbe iz Splita, Zadra, Dubrovnike i Pule 970 kn
  - doplatu za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: 370 kn
  - doplatu za jednokrevetnu sobu 950 kn
  - doplatu za turističku vizu za Rusiju 575 kn po osobi (uklj. viza i troškovi pribavljanja)
  - doplata za izradu turističke vize za Rusiju po hitnom postupku ( uklj. viza i troškovi pribavljanja) 825 kn po osobi
  -doplatu za vožnju brodom cca 20 Eur
  - ulaznica za balet (na upit)
  - ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu navedeni u stavci uključeno u cijenu aranžmana
  - putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno, ostala osiguranja preporučujemo) 
  - izlet Peterhof (min. 20 osoba): odrasli 400 kn;djeca od 4-11 g. 300 kn (uklj. transfer, prijevoz brodom,ulaznica za dvorac,lokalni vodič

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  - zrakoplovne pristojbe iz Zagreba 890 kn 
  - iz Splita, Dubrovnika, Zadra , Pule 970 kn
  - putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno, ostala osiguranja preporučujemo))

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  - jednokrevetna soba 950 kn
  - doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: 370 kn
  - turistička viza za Rusiju 575 kn po osobi (uklj. viza i troškovi pribavljanja)
  - doplata za izradu turističke vize za Rusiju po hitnom postupku ( uklj.viza i troškovi pribavljanja) 825 kn po osobi
  - ulaznica za balet "Labuđe jezero" 7.10.2016. u Hermitage teatru 650kn po osobi ( uklj. ulaznica i troškovi rezervacije) 
  - ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu navedeni u programu
  - izlet Peterhof (min. 20 osoba): odrasli 400 kn;djeca od 4-11 g. 300 kn (uklj. transfer, prijevoz brodom,ulaznica za dvorac,lokalni vodič).

   

 • Napomena:

  Viza: za vizu je potrebno: ispunjen formular koji ćete dobiti u agenciji, putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma povratka, 1 fotografija sa svijetlom pozadinom (3x4 cm kao za putovnicu), najmanje 2 prazne stranice u putovnici.

  Važne napomene: 
  *osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja uz pokriće 30.000 Eur.
  *kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Rusije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
  *molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
  *strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu. 
  *neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.
  *organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

  Najmanji broj putnika: 20

  Odgovorni organizator: Kompas

Službeno ime: Ruska Federacija
Geografski položaj: Površinom najveća zemlja svijeta prostire se na dva kontinenta i dijeli se na zapadni europski dio te istočni azijski dio, a dijeli ih gorje Ural.
Površina: 17.075.200 km2
Broj stanovnika: oko 150.000.000
Glavni grad: Moskva
Jezik: ruski
Religija: ateisti 60%, najveći dio vjernika pripada pravoslavnoj vjeroispovjesti
Vremenska razlika: +2 sata (Moskva i St. Petersburg)
Novčana jedinica: ruska rublja (RUB), 100 RUB = oko 11 kn
Kupovina: radno vrijeme trgovina je od ponedjeljka do petka od 09:00 do 19:00 sati. Najpopularniji proizvodi
su svakako Matryoshka – babuška, drvena lutka na otvaranje u kojoj se nalaze manje, iste takve lutkice u živahnim bojama; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće; balalajke; kavijar (kupujte samo u provjerenim trgovinama i svakako sačuvajte račun).
Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice.
Hrana i piće: poznata predjela ruske kuhinje: soleniye ogurscy – pikantni usoljeni krastavci; kvashennaya kapusta – marinirani kupus; seledka pod shuboy – haringa u ovčjoj košuljici (komadići haringe pomješani sa kuhanim krumpirima, mrkvom i majonezom); ykra – crni ili crveni kavijar. Juhe: najpoznatija ruska juha borsch – hladna juha od paradajza i govedine. Glavno jelo: vinegret – male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov – goveđi gulaš. Kotleta po kievsky – piletina na kijevski, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny – palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladi – slične palačinkama samo tanje; pirozhky – tijesto s jabukama s tradicionalnim domaćim medom. Tvorog – svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas – najpopularnije slatko piće na bazi kruha; medovuha – slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha – napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon – domaća vodka oštrog mirisa; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće.
Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +7
Korisna web stranica: www.visitrussia.org.uk
Klima: zbog velike površine klimatske promjene se razlikuju u pojedinim dijelovima Rusije. U europskom dijelu prevladava vlažna kontinentalna klima, sjeverni dijelovi i Sibir imaju subarktičku klimu, a područje uz Arktik polarnu. Mali pojas uz Crno more ima vlažnu suptropsku klimu, a predjeli uz Volgu i Kaspijsko jezero poluaridnu klimu. U većem dijelu zemlje snijeg je najčešća oborina u zimskim mjesecima.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.