HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Izleti

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Sicilija, zrakoplovom iz Venecije, 5 dana / 4 noćenja

First Minute

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Venecije

Cijena:

od 4.880 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - VENECIJA – CATANIA – SIRACUSA – CATANIA Individualni polazak putnika u noćnim satima do zraĉne luke Marco Polo-Venecija (moguća doplata za organizirani prijevoz). Po dolasku u zraĉnu luku sastanak putnika i prijava na direktni let za Cataniju u 7:15 sati. Po slijetanju u Cataniju u 9 sati sati ukrcaj u autobus i odlazak na izlet u Siracusu, „Arhimedov grad“. Najveća grĉka kolonija iz perioda Magna Grecia, na popisu je UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Po dolasku razgled Arheološkog parka s rimskim teatrom i fontanom te slavnim Dionizijevim uhom u nekadašnjim kamenolomima sada obraslim bujnim zelenilom (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Vožnja do stare gradske jezgre smještene na kamenitom otoĉiću Ortygia, sada povezane mostovima s ostalim dijelovima grada Sirakuze. Barokno središte antiĉkog grada krase Apolonov hram, Arhimedov trg, barokna katedrala sagraĊene meĊu stubovima hrama božice Atene, crkva svete Lucije i Aretuzina fontana, koja je po predaji svjedoĉila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Slobodno vrijeme za ruĉak i povratak prema Cataniji. Panoramski razgled Catanije, barokne ljepotice kako je ĉesto zovu. Smještaj u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 • 2. dan:

  CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA Doruĉak. Poslije doruĉka odlazimo na izlet na Etnu, najviši europski aktivni vulkan, kojega domaćini zovu Mongibello. Ako vremenske prilike i lokalne vlasti dopuste, dovest ćemo se do nadmorske visine od 1800 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera (Crateri Silvestri), gdje možete kušati žestoki crveni liker „Fuoco dell Etna“ i kupiti suvenire od vulkanskog kamena. Nastavljamo prema Taormini, jednom od najslikovitijih sicilijanskih gradića, stiješnjena na visokoj stijeni iznad Jonskog mora. Obilazak grĉkog teatra (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*) i starogradske jezgre s palaĉama, crkvama i trgovima. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj panorami, kavanama, slastiĉarnicama, restoranima i trgovinama. Povratak u hotel na podruĉju Catanije. Noćenje.

 • 3. dan:

  CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO
  Doruĉak. Odjava iz hotela i odlazak prema Palermu preko Agrigenta, grada koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova, gdje ćemo posjetiti hram Concordia, Herin hram, te hram Castora i Poluksa ĉiji su stupovi postali simbolom grada (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Agrigento su osnovali Grci kao grad Akragos i nekoć je bio sjedište Magna Grecie. Gradsko središte danas obiluje baroknim palaĉama. Nastavak puta prema Palermu kroz zelenu unutrašnjost otoka. Dolazak u hotel u Palermu, smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Tisućljećima na raskršću civilizacija, Palermo je grad nevjerojatnih mirisa i okusa, mješavina bizantinskih mozaika, arapskih kupola i freski. Grad na rubu Europe, nekoć u središtu tada poznatog svijeta, mjesto gdje se tržnice nalik arapskim sukovima naslanjaju na
  barokne crkve, a raskošne palme uokviruju gotiĉke palaĉe, Palermo je fascinantan i nezaboravan, autentiĉan i jedinstven. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

 • 4. dan:

  PALERMO – MONREALE – PALERMO Doruĉak. Odlazak u razgled grada s voditeljem putovanja i lokalnim vodiĉem: normansko-gotiĉka katedrala; kraljevska palaĉa ili Palaĉa Normana, bivša arapska tvrĊava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palaĉa u Europi, s Cappellom Palatinom, draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike; slavni Teatro Massimo, Teatro Politeama; Piazza Pretoria s vijećnicom i ĉuvenom renesansnom “Fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih kipova skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana), barokni trg Quattro Canti… Slobodno vrijeme za ruĉak i šetnju. Poslije podne odlazak prema Monrealeu (8 km od središta Palerma) i posjet “Duomu” – katedrali iz 12. stoljeća, koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici površine 8500 m2 u unutrašnjosti crkve, koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Povratak u Palermo u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 • 5. dan:

  PALERMO – CEFALÚ - VENECIJA - ZAGREB Doruĉak. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet u Cefalú, povijesni gradić i popularno ljetovalište na Tirenskoj obali. Uvršten na listu “Najljepših gradića Italije” smješten je na rubu parka prirode “Parco delle Madonine”. Na glavnom gradskom trgu uzdiže se normanska katedrala iz 12. stoljeća, a otuda se uske slikovite uliĉice spuštaju prema luci i plaži s mnogobrojnim restoranima i kavanama. Prijevoz do zraĉne luke u poslijepodnevnim satima i prijava na let za Veneciju u 17:20 sati. Po slijetanju u Veneciju u 19:20 sati moguć organizirani transfer do Zagreba (uz doplatu).

 • Cijena:

  CIJENA PAKET-ARANŢMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 4.680 kn / 4.880 kn (Zrakoplovne pristojbe 1.090 kn ukljuĉene u cijenu aranžmana)

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom Venecija-Catania-Palermo-Venecija, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 4* (talijanska kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doruĉkom: dva noćenja u Palermu i dva noćenja na podruĉju Catanije u hotelu 4*, prijevoz turistiĉkim autobusom na Siciliji prema programu, službene vodiĉe za razgled Palerma, Monrealea, Taormine, Siracuse i Doline hramova u Agrigentu, te troškove organizacije i prodaje.

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao ukljuĉene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporuĉujemo), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, boravišne pristojbe koje se plaćaju na licu mjesta te troškove osobnih narudžbi PLAĆANJE BORAVIŠNIH PRISTOJBI: boravišne pristojbe nisu ukljuĉene i plaćaju se na licu mjesta na recepcijama hotela – 2 € u Palermu i 1,5 € u Cataniji po noćenju i osobi Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konaĉni iznos pristojbi potvrĊuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

 • Popusti:

  FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUĈUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE! 

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn *Paket ulaznica: 450 kn Doplata za transfer Zagreb – Venecija – Zagreb: 690 pax (cijena za organizirani transfer iz Zagreba, minimum 20 osoba) NAPOMENA: *Paket ulaznica u doplati ukljuĉuje sljedeće ulaznice i doplaćuje se prilikom rezervacije aranžmana:
  - Arheološki park u Siracusi
  - Grĉki teatar u Taormini
  - Dolinu hramova u Agrigentu
  - Cappella Palatina, katedrala i katedralne grobnice u Palermu
  - Katedrala u Monrealeu

 • Napomena:

  RED LETENJA:
  VCE
  CTA
  1260
  04-Oct-2019
  07:15
  09:00
  PMO
  VCE
  1221
  08-Oct-2019
  17:20
  19:00

  Atlas zadržava pravo promjene cijena u sluĉaju teĉajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Volotea objavljenom u sijeĉnju 2019. godine i podložna su promjeni.

   

  Minimum prijavljenih putnika: 30.

   

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.