HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Wellness

 • Daleka putovanja

 • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Škotska, putovanje avionom iz Zagreba, 7 dana / 6 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 26.07 - 01.08.2018.

 • 22 - 28.08.2018.

 • 23 - 29.09.2018.

Vrsta prijevoza:

Avionom iz Zagreba.

Cijena:

od 7.690 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Doručak. Odlazak na razgled Edinburškog dvorca u kojem se čuvaju škotski kraljevski dragulji i “kamen istine”, apartmani Mary Stuart i kapelica Sv. Margarete iz 11. st. Polijepodne slobodno vrijeme za šetnju živopisnim starim dijelom grada s pubovima, te najpoznatijim ulicama Edinburgha - Princess street, Royal Mile. Predlažemo posjet The Scotch Whiskey Experience s najvećom svjetskom kolekcijom viskija , ili Royal Yacht Britannia- 40 g. omiljena „rezidencija“ kraljice i obitelji na kojoj su plovili svijetom. Noćenje.

 • 2. dan:

  Doručak. Odlazak na razgled Edinburškog dvorca u kojem se čuvaju škotski kraljevski dragulji i “kamen istine”, apartmani Mary Stuart i kapelica Sv. Margarete iz 11. st. Polijepodne slobodno vrijeme za šetnju živopisnim starim dijelom grada s pubovima, te najpoznatijim ulicama Edinburgha - Princess street, Royal Mile. Predlažemo posjet The Scotch Whiskey Experience s najvećom svjetskom kolekcijom viskija , ili Royal Yacht Britannia- 40 g. omiljena „rezidencija“ kraljice i obitelji na kojoj su plovili svijetom. Noćenje.

 • 3. dan:

  Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do St. Andrewsa, najstarijeg sveučilišnog grada Škotske, s poznatim golf terenima. Šetnja slikovitim ulicama s katedralom i dvorcem, mogućnost posjete kraljevskom klubu i muzeju golfa. Nastavak vožnje pored Dundee i Pertha do slikovitog mjesta Pitlochry, te dvorca Blair, u posjedu vojvode Atholskog, s jedinom privatnom vojskom u Europi odakle je još kraljica Victorija uzimala vojnike za tjelohranitelje. U nastavku, posjet jednoj od destilerija poznatog škotskog viskija. Smještaj u hotel. Noćenje.

 • 4. dan:

  Doručak. Nastavak vožnje “gorštačkim” krajolikom, do poznatog jezera Loch Ness, dugog 38.5 km, gdje se “ukazuje” čudovište Nessie. Odlazak na vožnju brodom jezerom, slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Nastavak vožnje pored Loch Cluanie do jednog od najslikovitijih škotskih dvoraca Eilean Dounan,na vrhu otočića s fantastičnim pogledom na okolicu gdje se spajaju Loch Duich, Loch Long i Loch Alsh. U 13 st. dvorac je bio utvrda klana MacKenzie. Smještaj u hotel. Noćenje.

 • 5. dan:

  Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do dvorca Scone, iz Shakespearovog Macbetha- povijesnog sjedišta škotskog parlamenta, u kojem su se krunili škotski kraljevi. Nastavak vožnje do dvorca Stirling, sagrađenog prije 900. g., kraljevske rezidencije kuće Stewart, gdje je 1543. god. okrunjena škotska kraljica Mary of the Scots. Nastavak vožnje do Glasgowa pored najvećeg škotskog jezera Loch Lomond, opjevanog u mnogim pjesmama. Smještaj u hotel. Noćenje.

 • 6. dan:

  Doručak. Odlazak do središta najvećeg grada Škotske, smještenog uz rijeku Clyde: Univerzitet iz 15 st., katedrala sv. Kentigerna (Mungo) , srce grada George square iz 19 st., Slobodno vrijeme za šetnju, shopping u pješačkim zonama Argyle Street, Buchanan Street, Sauchiehall Street, te poznatom shopping centru Buchanan Galleries . Ljubiteljima umjetnosti preporučujemo posjet umjetničkoj galeriji i muzeju Kelvingrove (besplatan ulaz). Predlažemo večernji izlazak u dinamični centar Glasgowa, s mnogobrojnim pubovima i klubovima. Noćenje.

 • 7. dan:

  Doručak. Transfer do Zračne luke Edinburgh (cca 75 km), prijava na let LH 965 za Frankfurt u 18.10 sati s dolaskom u 21.10 sati. Nastavak iz Frankfurta na liniji LH1404 u 21.55 sati, s dolaskom u Zagreb u 23.15 sati.

 • Cijena:

  First minute cijena: 7.690 kn.
  Redovna cijena: 7.890 kn.

   

 • Cijena uključuje:

  -prijevoz zrakoplovom prema programu
  - 6 noćenja sa doručkom u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na području Edinburgha, Highlandsa i Glasgowa
  - posjet destileriji viskija
  -vožnju brodom jezerom Loch Ness
  - razglede i autobusni prijevoz prema programu
  - pratitelja na putovanju
  - jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

   

 • Cijena ne uključuje:

  -zrakoplovne pristojbe 1.550 kn
  - paket ulaznica 500 kn (Rosslyn Chapel, Edinburgh Castle, Blair Castle, Loch Ness Visitor Centre, Scone Palace, Eilean Donan Castle, Stirling Castle

   

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  zrakoplovne pristojbe 1.550 kn
  -paket ulaznica 500 kn (Rosslyn Chapel, Edinburgh Castle, Blair Castle, Loch Ness Visitor Centre, Scone Palace, Eilean Donan Castle, Stirling Castle).

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  - doplata za jednokrevetnu sobu 2.550 kn
  -Informativne cijene ulaznica: 
  The Scotch Whiskey Experience:odrasli L15.50,djeca 6-17 g. L7.50; Experience Britannia odrasli L16,djeca 5-17 g. L8.50

   

 • Napomena:

  Najmanji broj putnika: 20
   

  Odgovorni organizator: Kompas

ŠKOTSKA
GLAVNI GRAD: Edinburg (408,000 stanovnika)

VREMENSKA RAZLIKA: 1 Sat
U Škotskoj se kazaljke sata pomiču jedan sat unatrag u odnosu na vrijeme u Hrvatskoj.

JEZIK: Engleski (govori se i Gaelic)

KLIMA: Zbog brdovitog terena Škotska je u prosjeku kišovitija od Engleske. Ipak, ljeti prevladava ugodno sunčano vrijeme sa prosječnim temperaturama od 20 stupnjeva Celzijusa

ODJEĆA I OBUĆA: Savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću, nešto odjeće pogodne za vjetar i vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape), te napominjemo da su ljeta dosta svježija od hrvatskih.

NOVAC: Valuta je Britanska Funta. Gotovo svugdje je moguće plaćanje kreditnim karticama. Preporučujemo ponijeti nešto Eura ili neke druge zastupljenije strane valute (Funta, Dolar).

ELEKTRIČNI NAPON: 220 V, 50 Hz trofazna.

HRANA: Prosječan ručak košta cca 10 – 20 Funti (ovisno o kvaliteti restorana). Nepisano je pravilo posluživaču ostaviti 10% napojnice ukoliko ista nije več uračunata u račun. Isto vrijedi i za taksiste.

SHOPPING: Gotovo svuda na Vašem putu nailaziti ćete na dućane suvenira i nacionalnih obilježja poput poznatog Škotskog kilta. Za opširniju kupovinu preporučujemo Princes Street i St.George Street prepune malim dućanima u Edinburgu, te Buchanan Street prepunoj trgovačkih centara u Glasgowu.

PUB: Kao i svugdje u Britaniji najživahnije institucije bez kojih posjet ovoj zemlji ne može proći. Preporuka su pubovi u centrima Edinburga, Invernessa, i Glasgowa.

GASTRONOMIJA: Prvenstveno zbog turizma škotski specjaliteti su približeni ukusima posjetitelja. Poznata jela su govedina Aberdeen Angus, Ayrshirska janjetina, te riblji specjaliteti jezera Fynne.

Škotska je jedna od 4 nacije koje tvore Veliko Kraljevstvo (druge 3 su Engleska, Wales i Sjeverna Irska). Škotska je smještena na sjeveru otoka Velike Britanije. Povijest ove zemlje seže do 1. stoljeća keda Rimljani osvajaju Veliku Britaniju. Konačno ime dobiva u 5. i 6. stolječu prema Skotima – plemenu Celtika. Škotska je politički uređena kao parlamentarna demokracija sa parlamentom u Edinburgu, dio je Europske Unije što znači da se mnoge odluke ipak donose u Europskom Parlamentu u Brusselsu.

Edinburgh
Glavni grad Škotske je poznat po svojoj bogatoj povijesti. Spomenimo također i nezaboravne velikane koje je proizveo: Sir Walter Scot, Sir Arthur Conan Doyle, Robert Louis Stevenson, Alexander Graham Bell. Stari dio grada satkan je od prošlosti Škotske kraljevske obitelji u stilu Romantike. Prolazeći Ulicom Princes do Novog grada imate dojam da je vrijeme stalo negdje oko 1700. godine.
Ipak, grad živi intenzivno i u našim vremenima. Posebna se atmosfera u svakom kutku grada osjeća ljeti kada se održava Edinburgh International Festival – najveći festival primjenjene umjetnosti na svijetu.

Inverness
Najveći grad sjevernog dijela Škotske po svome položaju nezaobilazno je prometno čvorište koje povezuje jug i sjever. Grad je to idealan za smještaj turista koji od tuda imaju priliku upoznati grad (noviji Škotski dvorac sagrađen 1834. dominira centrom) i okolnje znamenitosti od kojih je najpoznatija potraga za čudovištem Loch Nessa.

Glasgow
Glasgow je pravi predstavnik Škotskog veselog temperamenta. Dugogodišnjom tradicijom umjetničkih predstava ovaj grad (a ne Edinburg) je centar glazbe i drame. To je razlog što je Glasgow dom Škotske Opere i Kraljevskog Škotskog Nacionalnog Orkestra. Također, poznat je kao biser Škotske arhitekture i dizajna, te kao poslovni centar zemlje. Pošto iskusite dubinu i različitosti koje ovaj grad pruža, sigurno ćete zapjevati jednu Škotsku sa veselim mještanima.

Loch Ness
Loch Ness je bez sumnje jedno od najpoznatijih jezera na svijetu. Svakako je to jezero koje će Vas ljepotama prirode i bogatstvom povijesti ostaviti bez daha. Ipak svoju popularnost Loch Ness uglavnom duguje svome stanovniku čudovištu Nessie koje daje notu bajke i legende u cijelu priču. Možda Vam se i posreči pa ugledate stvorenje iz dubina. Neka Vam foto-aparati budu spremni.

Fort William
Spada u najposječenije destinacije zemlje. Fantastično pozicionirana ova tvrđava je smještenana jezeru Linnhe ispod Ben Nevis-a, največeg vrha Velike Britanije. Fort William je još poznat i kao Fort Bill. Ako se oduzme prevelika komercijalizacija ovog mjesta u turističkom smislu definitivno se isplati posjetiti Fort William i osjetiti atmosferu života u prošlim stolječima Škotske.

Culzean Castle
Ovaj fantastičan dvorac, na vrhu litice, je sagrađen u 18 stoljeću za Davida Kenedya, X. grofa od Cassillisa. Sagrađen je u svrhu zabave tako da je stilski mondenska građevina. Pogled iz dvorca se pruža preko mora sve do planina Arrana.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.