HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Izleti

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Škotska-zemlja kiltova, klanova i viskija, putovanje autobusom iz Zagreba, 8 dana / 7 noćenja

Last Minute

Datumi putovanja:

 • 15 - 22.06.2019. garantirano

 • 03 - 10.08.2019.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Zagreba

Cijena:

od 4.890 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - REGENSBURG - OKOLICA FRANKFURTA
  Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga - dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

 • 2. dan:

  FRANKFURT/OKOLICA - BRUGGE/DELFT - ZEEBRUGGE/ROTTERDAM - BROD
  Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, glavni grad zapadne Flandrije i jedan od najljepših belgijskih gradova koji se smatrao najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Venecije - „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom, poznat kao grad Vermeera i plavog porculana, nekoć sjedište nizozemske kraljevske kuće Oranje. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice isplovljavanja broda.

 • 3. dan:

  HULL - LAKE DISTRICT - GLASGOW
  Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema Glasgowu. Vožnja nas vodi kroz glasoviti Lake District, regiju jezera, područje prekrasne prirode i posebnih krajolika. Usputno kraće stajanje na jezeru Windermere, glavnoj destinaciji za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posjećuje oko 14 milijuna domaćih i stranih turista svake godine. Tu su živjeli William Worthsworth i Beatrix Potter. Prelazak nevidljive granice Engleske i Škotske kod gradića Gretna Green, poznatog kao „škotski Las Vegas“ gdje se parovi u super brzoj ceremoniji mogu vjenčati – gradić broji oko 5000 sklopljenih brakova godišnje. Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Smještaj u hotel na području Glasgowa. Večera. Noćenje.

 • 4. dan:

  GLASGOW - NP TROSSACHS/LOCH LOMMOND - LOCH NESS - AVIEMORE/INVERNESS/GRANTOWN
  Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta (ocjena čitatelja Rough Guidea). Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do poznatog jezera Ness. Panoramska vožnja uz jezero koje je svjetski slavno po „stanovnici“ Nessie. Fotografiranje na panoramskim točkama uz jezero koje krase i poznate ruševine dvorca Urquhart, koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14. st. Nastavak putovanja kroz upečatljivo i jedinstveno Škotsko visočje prema Aviemore/Inverness području gdje je smješten naš hotel. Dolazak i smještaj, večera. Noćenje.

 • 5. dan:

  AVIEMORE/INVERNESS - EDINBURGH
  Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja i kroz područje Cairngorms nacionalnog parka. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Danas putujemo prema Edinburghu, škotskoj prijestolnici. Glavni grad ove čarobno lijepe zemlje osvaja svojim položajem, fascinira svojom arhitekturom i iznimno živim kulturnim životom, a njegovo je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Od najvećih atrakcija izdvaja se edinburški dvorac gdje se u krunidbenoj dvorani nalazi škotsko kraljevsko znakovlje (razgledi izvana). Uz dvorac grad se diči kraljičinom službenom rezidencijom u Škotskoj, glasovitom Holyrood Palace, a između palače i dvorca prolazi povijesna ulica Royal Mile iz koje se 66 uličica račva u srednjovjekovni Edinburgh. Preporučujemo odlazak na degustaciju škotskog whiskeya s voditeljem putovanja (doplata za ulaznicu na licu mjesta). U ranim večernjim satima odlazak prema hotelu, smještaj na širem području Edinburgha. Večera. Noćenje.

 • 6. dan:

  EDINBURGH - HULL
  Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte grada: kraće slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu ili obilazak dvorca odnosno Holyrood palače. Preporučujemo šetnju po povijesnoj jezgri gdje ćete pronaći zanimljive muzeje i trgovine (Princess Street je glavna shopping zona, a George Street je ulica gdje ćete pronaći zanimljive i tipične suvenire). U podne nastavak putovanja prema Hullu. Na granici Engleske i Škotske zaustavit ćemo se da se oprostimo sa Škotskom kod tzv. „graničnog kamena“, kraća foto-pauza. Nastavak putovanja prema Hullu i po dolasku ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćna plovidba.

 • 7. dan:

  BROD - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - KÖLN - OKOLICA FRANKFURTA
  Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da cca. mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrala na svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu /NAPOMENA: NA POLASKU 27.4. NOĆENJE U POVRATKU JE NA PODRUČJU NÜRNBERGA/. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

 • 8. dan:

  FRANKFURT - ZAGREB
  Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u panoramsku vožnju njemačkim „Manhattanom“ kako često nazivaju Frankfurt. Najveće financijsko središte u Njemačkoj često ostavlja pogrešan prvi dojam da se radi o gradu u kojem prevladavaju visoke zgrade i neboderi, ali Frankfurt je uspio sačuvati i mnogo od svoje povijesne baštine. Kraće slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 • Cijena:

  Cjenik

  Polazak:
  8 dana / 7 noćenja

  15.6.-22.6. - GARANTIRANO 3.8.-10.8.
  Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 5.390 kn
  Posebna ponuda 4.890 kn
  5.890 kn
  FM* 5.590 kn
  Doplata za vanjsku kabinu 340 kn
  Doplata za dvije večere na brodu 440 kn
  Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje unutarnju jednokrevetnu kabinu na brodu) 1.490 kn
  Doplata za jednokrevetnu sobu s vanjskom kabinom 1.890 kn

  FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

  Soba s pomoćnim ležajem na upit - pomoćni ležaj moguć samo za djecu do 12 godina.

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz autobusom, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom u Njemačkoj i noćenja s polupansionom (doručak i večera) u Škotskoj:  2 noćenja s doručkom na području Frankfurta/Nürnberga, 3 noćenja s polupansionom u Škotskoj: 1 noćenje na širem području Glasgowa, 1 noćenje u regiji Aviemore/Inverness/Grantown i 1 noćenje na širem području Edinburgha, 2 noćenja s doručkom na brodu Rotterdam/Zeebrugge-Hull i Hull-Zeebrugge/Rotterdam, te troškove organizacije i prodaje

   

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, troškove javnog gradskog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

   

 • Napomena:

  Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

  Brodske kompanije rezerviraju pravo izmjene luke ukrcaja/iskrcaja, najkasnije tri tjedna prije polaska na putovanje, sve potrebne informacije bit će poslane u završnoj obavijesti (3-5 dana prije putovanja).

  Prilikom rezervacije aranžmana nužno je ostaviti točne podatke za brodske liste putnika: ime i prezime, datum rođenja, broj putne isprave (putovnica ili osobna iskaznica), te državljanstvo.

  Brodske kabine opremljene su tuš kabinom i WC-om. Na brodovima putnici mogu uživati u raznim sadržajim, od restorana, trgovina, barova, itd.

  Agencija zadržava pravo korekcije cijene ako se na putovanje prijavi manji broj putnika od minimalnog.

  Odgovorni organizator: Atlas

Škotska - zemlja klanova, kiltova i viskija

REGENSBURG - BRUGGE/ROTTERDAM – LAKE DISTRICT/NP TROSSACHS –GLASGOW - LAKE LOMMOND - LOCH NESS - EDINBURGH - KÖLN – FRANKFURT/NÜRNBERG

Vrijednost više: uključen polupansion u Škotskoj.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.