HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Izleti

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Smiljan i dolina Gacke, jednodnevno putovanje autobusom iz Pule i Pazina

Datumi putovanja:

 • 08.09.2019. nedjelja

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule i Pazina

Cijena:

od 320 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak iz Pule (parkiralište Konzuma) u 06,00 sati, iz Pazina (Etradex) u 6,40 te sa Vrata Jadrana u 7,20h. Vožnja u smjeru Like uz zaustavljanja po potrebi. Prvo mjesto koje ćemo posjetiti je Smiljan. Tu se nalazi rodna kuća jednog od najvećih umova čovječanstva - Nikole Tesle. Danas se tu nalazi Memorijalni centar koji se sastoji od nekoliko unutrašnjih prostorija, uključujući i rodnu kuću gdje je Tesla proveo prve godine života. Vidjeti ćemo i prikaz ispitne stanice sa transfomatorom, kao i medijski centar. Na otvorenom prostoru je uređena šetnica oko crkve, dječje igralište... Kroz posjet će nas provest voditelj centra prezentirajući život i rad Tesle, dočarati pokuse sa transformatorom u Coloradu u umanjenom prostoru ispitne stanice i na kraju ćemo pogledati projekciju filma u multimedijalnoj hali. Slijedi kraće slobodno vrijeme za fotografiranje ili kupnju suvenira.
  Nakon razgleda centra slijedi odlazak na Vrila Gacke, Mayerove mlinice, gdje ćemo se upoznati sa snagom rijeke Gacke i suradnjom čovjeka sa prirodnim zakonima. Biti će nam prezentiran rad mlinica, kako nastaje brašno i naravno degustirati ćemo kruh spravljen od domaćeg brašna mljevenog upravo na ovim mlinicama. Uz degustaciju postoji i mogućnost kupnje domaćih brašna i domaćeg ličkog krumpira. Nakon mlinica slijedi kratka vožnja do malenog obiteljskog objekta, smještenog upravo na rijeci Gacki. Domaćini će nam pripremiti degustaciju ličkog sira (3 vrste) i rakije (3 vrste Degenija), uz mogućnost kupnje istih. Nakon degustacije slijedi slobodno vrijeme za kavicu ili šetnju mostićima preko rijeke Gacke. Povratak u Istru predviđen je u kasnijim večernjim satima.

 • Cijena:

  Cijena po osobi: 320,00 kuna.
  Cijena za djecu od 5 do 12 god.: 240,00 kuna

   

 • Cijena uključuje:

  u cijenu uključene sve ulaznice i degustacije!
  U cijenu je uključeno: prijevoz autobusnim prijevozom; razglede prema programu; ulaznica + stručno vodstvo za Memorijalni centar Nikola Tesla, Smiljan; stručno vodstvo + degustacija u Majerovom vrilu; organizirana degustacija sira i rakije; licencirani voditelj putovanja; organizacija izleta; polica jamčevine putovanja; pdv 

   

 • Cijena ne uključuje:

  troškovi osobne potrošnje, piće za vrijeme obroka

   

 • Napomena:

  - cijena putovanja formirana je na bazi od min. 40 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkazivanje polaska. 
  - prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 100% od ukupnog iznosa izleta: novčanicama u poslovnici ili putem transakcijskog računa
  - polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju. Br. police 298161000034.
  - Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
  Odgovorni organizator: CONTINEO

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.