HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Izleti

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

St.Petersburg i Moskva, putovanje avionom iz Zagreba, 8 dana / 7 noćenja

First Minute

Datumi putovanja:

 • 29.07 - 05.08.2019.

 • 27.08 - 03.09.2019.

 • 22 - 29.09.2019.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 9.370 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - MOSKVA - ST. PETERBURG
  Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema St. Peterburgu preko Moskve na liniji SU 2041 (Aeroflot) u 13.20 sati. Dolazak u Moskvu u 17.10 sati. Nastavak leta na liniji SU 028 za St. Peterburg u 19.45 sati. Dolazak u St. Peterburg u 21.10 sati. Organizirani prijevoz do hotela i smještaj. Preporučujemo laganu šetnju gradom koji je noću jako živ, pogotovo u periodu tzv. bijelih noći kada dan traje otprilike do ponoći. Prošećite uz rijeku Nevu kako biste vidjeli prizor dizanja mostova što ovaj grad čini posebnim. St. Peterburg broji preko 500 mostova te su neki od njih pomični. Noćenje. 

 • 2. dan:

  ST. PETERBURG
  Doručak. Odlazak u razgled grada. Posjet Petrove i Pavlove utvrde s crkvom sv. Petra i Pavla, koja je smještena na malom otočiću, a u crkvi (obilazak iz vana) se nalazi grobnica carske porodice Romanov. Pozlaćen toranj s veličanstvenim anđelom na vrhu čini crkvu najvišom građevinom grada. Slijedi obilazak Ljetnog vrta i palače, a zatim ćemo proći glavnom ulicom Nevski Prospekt pokraj katedrale sv. Izaka, velikog arhitektonskog ostvarenja, do Plavog mosta, najšireg mosta na svijetu. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za šetnju centrom grada uz mnogobrojne trgovine i restorane. Preporučujemo posjet svjetski poznatom Muzeju Faberge, gdje se nalazi zbirka od devet carskih jaja i još 200 drugih predmeta u veličanstvenim odajama palače Šuvalov. Noćenje.

 • 3. dan:

  ST. PETERBURG – ERMITAŽ – PETERHOF – ST. PETERBURG
  Doručak. Odlazak u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirke od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Nakon razgleda slijedi odlazak u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači i parku te brojnim fontanama sa savršenim vodenim kaskadama koje su smještene u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 4. dan:

  ST. PETERBURG – PUSHKIN (Carsko Selo)
  Doručak. Odlazak do mjesta Pushkin, nekadašnje ljetne rezidencije ruskih careva, udaljenog otprilike 25 km od St. Peterburga. Razgled raskošne palače Katarine Velike s čuvenom jantarnom sobom, dvoranom optočenom zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Povratak u St. Peterburg i slobodno vrijeme za šetnju i samostalni razgled grada. Noćenje.

 • 5. dan:

  ST. PETERBURG - MOSKVA
  Doručak. Odjava iz hotela i organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Moskvu. Po dolasku u Moskvu predviđen je odlazak na panoramski i pješački razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz malenog gradića na obali rijeke Moskve u jedan od najvećih gradova Europe. Vožnja starim i novim gradskim ulicama te razgled najpoznatijih znamenitost: Crveni trg s veličanstvenom katedralom sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej i kazalište Boljšoj (razgledi samo izvana). U poslijepodnevnim satima odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

 • 6. dan:

  MOSKVA 
  Doručak. Kako bismo izbjegli veliku moskovsku prometnu gužvu, uputit ćemo se javnim prijevozom u razgled Kremlja, poznatog dvorca-utvrde s 20 tornjeva i nekadašnje rezidencije ruskih careva i patrijarha, najveće srednjevjekovne utvrde u Europi i riznice umjetnosti. Danas je Kremlj simbol ruske federacije, službene rezidencije predsjednika Rusije. Zatim slijedi odlazak na metro turu, jedne od nezaobilaznih glavnih atrakcija Moskve (karta za metro plaća se na licu mjesta). Na pojedinim stanicama pomislit ćete da stojite usred neke veličanstvene palače. Povratak u hotel, noćenje.

 • 7. dan:

  MOSKVA – SERGIJEV POSAD (fakultativni izlet)
  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za istraživanje grada. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u grad Sergijev Posad, udaljen oko 70 km sjeveroistočno od Moskve, gdje se nalazi najvažniji ruski pravoslavni samostan i duhovno središte ruske pravoslavne crkve Trojstvena lavra svetog Sergeja. Samostan se nalazi na popis Svjetske kulturne baštine, a osnovao ga je 1345.g. jedan od ruskih svetaca, Sveti Sergej koji je sagradio crkvu u čast Svetom Trojstvu. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 8. dan:

  MOSKVA - ZAGREB
  Doručak. Organizirani transfer do zračne luke u Moskvi i prijava na let za Zagreb na liniji SU2040 u 10.15 sati. Dolazak u Zagreb u predviđen je u 12.20 sati.
   

 • Cijena:

  Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 

                                   29.7.-5.8.           27.8.-3.9.             22.9.-29.9.
  Redovna cijena:       10.080 kn          10.080 kn              9.780 kn
  First Minute cijena:                               9.655 kn              9.370 kn
  Jednokrevetna soba (doplata)    2.090 kn
  Zrakoplovne pristojbe (1.590 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

  FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom Zagreb – Moskva - St. Peterburg – Moskva - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom u St. Peterburgu i 3 noćenja s doručkom u Moskvi, razgled Moskve i St. Peterburga, ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja: Petrova i Pavlova utvrda, Hermitage (Zimska palača i glavna zgrada), Grand Palace i park u Peterhofu, Katarinina palača u Pushkinu, Kremljin i katedrala, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, pozivno pismo za Rusiju, organizaciju i pripremu putovanja.

   

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznicu u Petrovu i Pavlovu crkvu (8 eur), napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporuka 30 eur), dodatne obroke, vizu za Rusiju, uslugu ishođenja vize, zdravstveno osiguranje (obvezno za izradu vize), osiguranje od otkaza i osobne troškove.

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  FAKULTATIVNI IZLET:
  Sergijev Posad: 550 kn
  Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

   

 • Napomena:

  VIZA: turistička viza za Rusiju po osobi iznosi 475 kn + 100 kn Atlasova usluga ishođenja vize.

  Odgovorni organizator: Atlas

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja.

Za hrvatske državljane za dobivanje turističke vize za Rusku Federaciju potrebno je:

Važeća putovnica (mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje) s tri prazne stranice na dijelu za vize.
Jedna fotografija 3,5 x 4,5 cm (kao za biometrijsku putovnicu, ne starija od 6 mjeseci) sa bijelom ili svijetloplavom pozadinom.
Putno zdravstveno osiguranje za termine boravka u Rusiji, pokrića min. 30.000 €
Popunjena i vlastoručno potpisana aplikacija preko linka https://visa.kdmid.ru/
Aplikacija mora imati vlastoručni potpis, scan nije prihvatljiv.

Original voucher i potvrdu o prihvatu stranog turista nadležne turističke agencije (pribavlja Atlas)
Rok izdavanja vize je sedam radnih dana. Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi iznosi 730 kn (ovisno o tečaju EUR-a).

Napomene:

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih Atlas zadržava pravo promjene cijene aranžmana.
Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Opće informacije
SLUŽBENI NAZIV DRŽAVE: Ruska Federacija
POPULACIJA: 140 milijuna stanovnika
GLAVNI GRAD: Moskva
VIZA: potrebna, cijena individualnog izdavanja vize pri Ruskom Veleposlanstvu u Zagrebu, koja se izdaje u putovnicu iznosi po vizi od 300 kn, potrebna je putovnica ne starija od 6 mjeseci od dana povratka iz Rusije, ispunjen formular, 1 fotografija. Detalji o viziranju u privitku.
NOVAC: ruska rublja, 1 rublja = 100 kopjejki (1 kn = 6 rublja). Postoje novčanice od: 5000, 1000, 500, 100, 50 i 10 rublja
JEZIK: Ruski
PISMO: čirilica
ELEKTRIČNI NAPON: 220V
VRMENSKA RAZLIKA: Moskva +1 u odnosu na Hrvatsku (ljetno mjerenje vremena),+2 u odnosu na Hrvatsku (zimsko mjerenje vremena), Rusija pokriva 11 vremenskih zona
KLIMA: Klima varira od stepa na jugu zemlje, preko vlažnog kontinentalnog dijela "europske" Rusije, subarktičkog Sibira sve do tundre i polarne klime na sjeveru.
KUPOVANJE: Trgovine su otvorene 10 -20 sati. Restorani i kafei uglavnom su otvoreni 12-24 sata.
MOBITELI: sve mreže rade, no česta je pojava da je mreža slaba i da se veze prekidaju.
TRADICIONALNI SUVENIRI: Lutke "matrjoške" (babuške), obojano lakirano drvo, ikone, jantar,gzel porculan (plavo-bijeli), šalovi, krzno, muzika, crni kavijar, votka, samovar...
ODJEĆA I OBUĆA: toplija odjeća, slojevita, svakako kabanica ili sklopivi kišobran, vjetrovka, udobne cipele
HRANA: Hrana je vrlo ukusna. Služi se objed od predjela, juhe, glavnog jela i deserta. Prevladava meso, riba, žitarice, vrlo su dobre juhe; šči,boršč, salienka, meso je ukusno, najpoznatiji je Steganov- govedina narezana na rezance, kao i riblja jela, jela od gljiva te obilno kruha. Od povrća zbog klime prevladava korjenasto (mrkva, repa, rotkva, krastavci, kupus...)
PIĆE: čaj je najomiljenije piće rusima. Nezaobilazna je votka svih vrsta, kao i likeri koji se rade od nje. Kvas, fermentirano piće s niskim udjelom alkohola. Mors je jedno od bezalkoholnih pića koje vrijedi probati. Kupujte flaširanu vodu za piće.
PREPORUKE: ponijeti sunčane naočale, zaštitu za glavu (kapu, šeširić, šiltericu), zaštitu od komaraca u ljetnim mjesecima kao i kišobran. Uvijek imajte kod sebe imigracijski karton ili putovnicu, ili kopiju putovnice, dok original položite u hotelski sef. Pazite na novac i dokumente, džepara ima na mnogim mjestima. Podzemna željeznica radi 06-24, umjesto karte kupuje se žeton u St.Petersburgu. Ubacuje se u automat na ulazu. Postoje višednevne karte koje se samo provlače kroz automat. Metro je označen plavom pločom sa "M", gužve su 8-9 i 17-19 sati.
Taksija ima više vrsta i poželjno je utvrditi cijenu prije vožnje. Automobilski i pješački promet u Petrogradu donekle kompliciraju mostovi koji se dižu noću (mora se ići zaobilaznim putem). U Moskvi računajte na velike gužve u prometu. Tramvajskih i autobusnih linija ima jako puno. Karte se kupuju kod konduktera.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.