HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

  • Izleti

  • Krstarenja

  • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Tečaj kuhanja – Tartuf od A do Ž – Teambuilding program u Istri

Fotogalerija

UVOD:

RESTAURANT ZIGANTE smješten je u samom srcu Istre, u mjestašcu Livade, između Motovuna i Oprtlja. Ovo tipično istarsko mjesto turiste privlači svojim mirom i bogatstvom prirodnih ljepota, te naravno činjenicom da se u okolnim šumama nalazi jedno od najpoznatijih staništa tartufa u svijetu.

Kao prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskog tartufa, tijekom cijele godine ovdje se nudi pažljivo osmišljen menu na bazi svježih tartufa. Restoran se može pohvaliti i iznimno bogatom enotekom, a osoblje restorana, kuhari i sommelieri, nositelji su brojnih međunarodnih priznanja za svoj rad.

Upravo je 1999. godine u blizini Livada, točnije u čuvenoj Motovunskoj šumi, gospodin Giancarlo Zigante, u pratnji svoje kujice Diane, pronašao najveći bijeli tartuf, primjerak čuvene sorte Tuber magnatum Pico, težak 1,31 kg, koji je kao najveći na svijetu ušao u Guinnessovu knjigu rekorda! Taj je događaj Livade nadaleko proslavio kao svjetski centar ove iznimno cijenjene podzemne gljive.

Tartufi su vrsta jestivih gljiva koja raste po zemljom, najčešće uz korijenje stabala poput hrasta, bukve, topole, vrbe i brijesta. Izgledaju poput gomolja i često ih se izgledom uspoređuje s krumpirom. Uglavnom narastu od veličine trešnje do veličine jabuke, no ponekad se zna pronaći i znatno veći primjerak (poput slavnog Zigante Milleniuma od 1310 grama). U kulinarskom su svijetu najpopularnije dvije osnovne vrste: crni i bijeli tartuf.

 

OPIS PROGRAMA:

Edukativni paket

Nudimo Vam cjelokupnu poduku o tartufima: od pokaznog lova na tartufe, posjete tvornici tartufa Zigante (prerada i proizvodnja tartufa), do pripreme jela od tartufa uz budno oko chefa kuhinje.

Grupa prvo kreće u Motovunsku šumu gdje se susreće s tartufarom i njegovim psima, te prisustvuje demonstraciji traženja tartufa.

Gosti prelaze u konačni dio obuke - u kuhinju, gdje naš team vrhunskih kuhara obučava goste u pripremi specijaliteta s tartufima.

Kroz tečaj gosti će pripremiti četiri slijeda jela na bazi tartufa, koja će potom i konzumirati u degustacijskoj sali.

 

Lokacija: Restoran Zigante, Livade

Chef: Damir Modrušan

Trajanje programa: 5 - 6 sati

Broj sudionika: grupe od 5 do 10 osoba

 

Paket uključuje:

  • pokazno traženje tartufa u trajanju od oko sat vremena
  • tečaj kuhanja sa chefom kuhinje restorana Zigante
  • konzumaciju pripremljenih jela na bazi tartufa (menu od 4 slijeda s pićem)

 

Napomene:

  • Tečajeve je moguće organizirati u razdoblju između 15. ožujka i 15. rujna.
  • Program se može prilagođavati željama i potrebama učesnika/organizatora.
  • Konačna cijena programa ovisi o broju učesnika, mogućim izmjenama jelovnika i trajanja programa.

 

ZAKLJUČAK

U jelovniku restorana Zigante spajaju se okusi i mirisi mora i šume, susreću tradicija i suvremenost, povezuju kulinarstvo i estetika. Prostor koji se doima kao da je lišen prolaznosti vremena i kulinarski stručnjaci koji svakom jelu pristupaju kao kreaciji samo su neki od utisaka koje ovaj ambijent pruža.

Čitav je program osmišljen kako bi ljubitelji kuhinje unaprijedili postojeća i stekli nova kulinarska znanja, uz dobru zabavu i druženje.

Vama na usluzi,

ActivaTravel Istra :)

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.