HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Toscana i Cinque Terre, autobusom iz Pule i Poreča, 4 dana / 3 noći

Datumi putovanja:

 • 25.-28.04. GARANTIRANO

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule i Poreča

Cijena:

od 1.790 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  POREČ– FERRARA – MONTECATINI TERME
  Polazak autobusa iz Pule (parking kod Konzuma ex Mercatora)u 4:30, Okreti u 4:50,  Poreča u 5:30, GP Kaštel u 6:00. Kraća zaustavljanja  tijekom  vožnje kroz talijanske regije  Friuli i Veneto radi odmora.
  Dolazak u Ferraru, jedan od najljepših talijanskih gradova umjetnosti, nekadašnjeg sjedišta obitelji Este gdje ćemo razgledati povijesnu jezgru: Castello Estense, Palazzo dei Diamanti, Katedrala, Palazzo del Municipio, Sinagoga. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju srednjevjekovnim ulicama. Vožnja prema hotelu u Montecatini Terme. Smještaj, večera i noćenje u hotelu.

 • 2. dan:

  CINQUE TERRE

  Nakon doručka odlazimo do LA SPEZIE, od kuda krećemo u obilazak Cinque Terre, skupini ribarskih mjestašaca uvrštenih na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine zbog svoje iznimne prirodne ljepote. Unutar Cinque Terre se krećemo vlakom, a vožnja među mjestima traje po par minuta i pruža nezaboravan pogled na vapnenačke stijene i azurno plave uvale ligurske obale. Razgled započinjemo odlaskom u RIOMAGGIORE, gradić bogate povijesti koji se ponosi utvrdom iz 15. stoljeća. Nastavljamo do MANAROLE koja će vas oduševiti pogledom na šarene kućice smještene po kamenim stijenama nad samim morem. Slijedi odlazak u VERNAZZU, pitoreskno ribarsko selo i po mnogima najljepše mjesto Cinque Terre sa starom utvrdom i brojnim odličnim restoranima. Dolazak u MONTEROSSO, najveće i potpuno drukčije od svih ostalih mjesta, poznato po najljepšim plažama, prekrasnoj katedrali i ruševinama srednjovjekovnog dvorca. Povratak u La Speziu, te vožnja autobusom do hotela. Večera i noćenje.

 • 3. dan:

  SIENA – SAN GIMIGNANO
  Doručak. Odlazak  put  južne Toskane do prekrasne SIENE,   grada u kojem je živjela sveta Katarina,   u kojem se još uvijek održava čuvena utrka ‘palio’ i koji ima jedan od najljepših trgova na svijetu… Cijeli je grad pod zaštitom UNESCO-a i zbog toga ćemo ga upoznati korak po korak u pratnji iskusnog lokalnog vodiča. Provesti će vas do Piazza del Campo – Palazzo Pubblico i Torre del Mangia ( jednog od najviših srednjovjekovnih tornjeva u Italiji) . Crkva San Domenico – Duomo di Siena… Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji, nazdravite talijanskim aperitivom, kušajte tradicionalni kolač Panforte koji se prema istoj recepturi priprema od 13. stoljeća. Sjajna slastica i gastro suvenir iz Toscane. Poslijepodne  odlazimo put SAN GIMIGNANO – srednjovjekovnog gradića poznatog i kao srednjevjekovni Manhattan.   Nekad  je u gradu bilo sedamdesetak tornjeva, no danas je sačuvano svega 14. Grad je pod zaštitom UNESCO-a ,a svojevremeno je ondje boravio i radio i sam Dante.  Kraći razgled gradića Pallazzo della Podesta – Palazzo Pretorio ,Sant’Agostino, Piazza della Cisterna, Piazza Duomo, Collegiata, Piazza Pecori i Piazza delle Erbe.Slobodno vrijeme za šetnju povijesnom jezgrom . Posjet  vinskom podrumu na području San Gimignana uz degustaciju vina , maslinovog ulja i tipičnih toskanskih delicija. Povratak u Montecatini terme. Večera i noćenje.

 • 4. dan:

  FIRENZA – POREČ
  Doručak.  Odlazak iz hotela i ugodna vožnja prema  FIRENZI.
  Po dolasku u Firenzu razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Obići ćemo crkvu Santa Maria Novella – kapelu Medici– crkvu San Lorenzo – katedralu – bapisterij – Piazza della  Signoria – Palazzo Vecchio – crkva Santa Croce – Uffizi – Ponte Vecchio – palazzo Pitti. Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od talijanskih trattorija ili posjet nekom od muzeja. Preporučamo posjet tržnici koja obiluje restoranima  i sjajnom gastronomskom ponudom. Prošećite uz rijeku Arno  ili uživajte u  toskanskom vinu, kavi, sladoledu..Nastavak putovanja prema Istri uz povremena zaustavljanja i odmor. Dolazak je predviđen u kasnim večernjim satima.

 • Cijena:

  CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   1.790,00 KN
  Dijete do 12 godina u sobi s 2 odrasle osobe : popust 20%
  Minimalan broj putnika : 30 osoba
   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC na osnovi 3 polupansiona, razglede prema programu, licenciranog turističkog pratitelja putovanja, lokalne vodiče u Firenci, Sieni i Cinque terre, sve turističke pristojbe za ulaz autobusa u gradove, priprema i organizacija putovanja.
   

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice i karte za vlak u NP Cinque Terre iznosi € 16 za odrasle, djeca 4-12 godina €10 ( cijene su informativne) NAPOMENA: cijene ulaznica su navedene informativno, a redoslijed razgleda može biti podložan promjenama zbog voznog reda vlaka. Plaćanje na licu mjesta.

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  boravišna pristojba u Montecatini Termama: € 1,00  ( po osobi i danu) u hotelu 3*. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.
   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Doplata za jednokrevetnu sobu: 400 kn
  Proba maslinovog ulja i vina uz doplatu  12 eur. Plaćanje  na licu mjesta.
  Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike.

   

 • Napomena:

  Moguć ukrcaj putnika u Puli, Okretima, Bonacima  i GP Kaštel.

  Za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
  Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja .

  Odgovorni organizator : Sabina Travel d.o.o. 

za ovo putovanje vrijede opći uvjeti.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.