HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Uvala Zavratnica, tvrđava Nehaj i Senj, autobusom iz Pule i Pazina, 20.02. i 14.03.2021.

Datumi putovanja:

 • 20.02.2021. subota

 • 14.03.2021. nedjelja

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule i Pazina. Mogućnost ukrcaja: Tunel Učka i Vrata Jadrana

Cijena:

od 220 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak iz Pule (parkiralište Konzuma – bivši Mercator) u 7,30h i iz Pazina u 8,15h. Mogućnost ukrcaja na Tunelu Učka i Vratima Jadrana. Udobna vožnja Jadranskom magistralom u smjeru Jablanca. Jablanac je naselje i nekadašnja trajektna luka u dnu duboko uvučene uvale na obali Velebitskog kanala, nasuprot otoku Rabu. Na rtu pred lukom nalaze se ruševine utvrđenoga srednjovjekovnog grada što ga je osnovao ban Stjepan Šubić 1251 godine. Kraće slobodno vrijeme za kavu. U dogovoreno vrijeme okupljanje i zajednička šetnja kroz jednu od najljepših uvala hrvatske obale – Uvala Zavratnica. Staza je duga svega oko 1 km ali je zbog svog izgleda i ljepote krajobraza svrstana u kategoriju zaštićenih krajolika. Ovo skrovito i tiho ljetovalište bogataša iz Beča i Praga s početka 20 stoljeća postalo je i inspiracija Vjenceslava Novaka te mnogih drugih osoba. U samom kraju uvale, na dubini od oko 8 metara, možete vidjeti potopljeni njemački brod iz II. svjetskog rata. Prošetat ćemo Zavratnicom, napraviti pauzu za piknik, šetnju do vidikovca ili možda i za kupanje. Nakon uživanja u ljepotama Zavratnice, odlazimo autobusom do tvrđave Nehaj u Senju. Razgled tvrđave uz stručno vodstvo. Tvrđava Nehaj, simbol grada Senja, sagrađena je 1558. godine pod nadzorom kapetana i generala hrvatske Vojne krajine Ivana Lenkovića. Uz Nehaj je vezana priča o senjskim uskocima koju će nam ispričati kustos muzeja. S vrha Tvrđave pruža se lijepi pogled na Hrvatsko primorje i otoke Rab, Goli, Prvić, Cres, Krk, te na planine Gorskog kotara, Učku i Velebit. Nakon posjete Nehaju, polazak prema Istri. Dolazak kući u večernjim satima.

 • Cijena:

  Cijena po osobi: 220,00 kn Djeca od 6 do 12 godina: 150,00 kn Vrijednost više: u cijenu uključene ulaznice za uvalu Zavratnica i tvrđavu Nehaj

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom; ulaznica u PP Velebit-Uvala Zavratnica; ulaznica + stručno vodstvo za tvrđavu Nehaj; organizacija izleta; polica jamčevine putovanja; voditelj putovanja, PDV.

 • Cijena ne uključuje:

  troškovi osobne prirode, sve što nije navedeno pod "Cijena uključuje"

 • Napomena:

  - cijena putovanja formirana je na bazi od min. 30 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkazivanja polaska. - prijave za izlet moguće su najkasnije do 5 dana prije polaska na izlet. - obavezno je potrebno ponijeti sa sobom dobro raspoloženje, adekvatnu i udobnu odjeću i obuću te dovoljno tekućine i hrane! -plaćanje u autobusu nije moguće. -raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave (prva mjesta namijenjena su invalidima). - prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 100% od ukupnog iznosa izleta. Rezervacija se potvrđuje uplatom. - prilikom organizacije i same provedbe programa poduzete su sve mjere zaštite putnika i djelatnika kako nalaže HZJZ. - sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke. - prije polaska na izlet, kod kuće je potrebno izmjeriti temperaturu. U slučaju bilo kakvih simptoma bolesti (povišena temperatura, respiratorne, želučane tegobe ...) nije moguće putovati te treba otkazati polazak. - ako se na ukrcaju putnika utvrdi da putnik ima respiratorne probleme i da djeluje bolestan, radi zaštite ostalih putnika, agencija ima pravo ne dozvoliti putniku ulazak u autobus i polazak na izlet. -s obzirom na datum polaska preporuke/odredbe se mogu promijeniti do trenutka polaska. - program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit
   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.