HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

  • Krstarenja

  • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Vikend u Splitu, direktnim letom iz Pule, 4 dana / 3 noćenja

Last Minute

Datumi:

  • petak - ponedjeljak

  • 10 - 13.05.2019.

  • 17 - 20.05.2019.

  • 24 - 27.05.2019.

  • 31.05. - 03.06.2019.

  • 07 - 10.06.2019.

Vrsta prijevoza:

direktnim letom Pula-Split-Pula

Cijena:

od 1520 kn

Fotogalerija

Hotel Luxe 4*

Moderan hotel Luxe nalazi se u Splitu, na 400 metara od Dioklecijanove palače, trajektne luke i plaže Bačvice. Klimatizirane sobe nude besplatni WiFi.

Sve sobe u hotelu Luxe sadrže LED TV sa satelitskim programima.

U sali za doručak poslužuje se bogat bife doručak, a popularni bar idealno je mjesto za opuštanje.

Wellness i fitness sadržaji uključuju saunu, hidromasažnu kadu i teretanu, koje je moguće koristiti besplatno. Masaže su dostupne uz nadoplatu.

Hotel Palace Suites Heritage 4*

Hotel Palace Suites nalazi se u Splitu, pored UNESCO-m zaštićene Dioklecijanove palače, a nudi luksuzno opremljen smještaj s brojnim sadržajima poput TV-a ravnog ekrana, king-size kreveta i besplatnog bežičnog interneta.

Hotel Palace odlikuje se spojem starog kamena i egzotičnih podova od brazilskog drveta. Sve klimatizirane sobe sadrže minibar, vlastitu kupaonicu s ogrtačem i sušilom za kosu, radni stol i sef.

S prozora gosti mogu doživjeti živopisni ugođaj glavnog Splitskog trga, punog šarmantnih kafića, ekskluzivnih trgovina, predivne povijesne arhitekture te događanja na otvorenom kao što su opere, koncerti i druge izvedbe.

Kontinentalni je doručak dostupan uz prethodnu rezervaciju, a poslužuje se u blagovaonici od 07:30 do 10:30 sati. Hotel Palace Suites nalazi se na nekoliko minuta hoda od brojnih restorana koji nude jela raznih kuhinja.

Cijena po osobi za paket od 2.200 kn (povratni let i smještaj u centru Splita, u dvokrevetnoj sobi, na osnovi noćenja s doručkom)

Cijena za avio kartu od cca 1.200 kn, i po Vašim željama tražimo smještaj.

Sve wellness usluge u objektima se posebno plaćaju. Moguće dogovoriti pakete, i posebne želje.

Split u 3 dana

Ako ste u Splitu tri dana, imat ćete više vremena za otkrivanje svih čari grada pod Marjanom. Osim razgledavanja Dioklecijanove palače možete uživati u splitskom stilu života, mediteranski opuštenom, kao pravom lijeku protiv stresa. Sjednite na Rivu ili na neki od gradskih trgova onako kako to Splićani rade, ritual dugog ispijanja kave i beskrajne ćakule sastavni je dio gradskog duha. Postanite njegov dio.

Ne propustite prošetati četvrtima u kojima još živi duh starog Splita, posebno Veli Varoš i Radunica, ili Matejuškom, ribarskom lukom u kojoj još živi duh splitskih nesretnih ljubavnika Roka i Cicibele. To je Split iz vremena kad je bio mali grad od 30 tisuća stanovnika, u kojem se svi poznaju i koji je zaljubljen u vlastiti identitet i nasljeđe.

Jedan od dana svakako rezervirajte za šetnju Marjanom, ne samo do vidilice, nego i dalje po šumskim stazama idealnim za sve vrste rekreacije - šetnju, trčanje, penjanje, biciklizam, a ljeti i plivanje, vožnje kajakom... To je park šuma na zapadnom dijelu splitskog poluotoka odavno najvažnijeg gradskog simbola, poput prirodnog čuvara grada koji se pod njim pruža. Marjan je od davnina i duhovno utočište Splićana, sa svojim drevnim crkvicama, od kojih su neke - kao na južnoj šetnici - doslovno uklesane u stijeni. Na svakom komadiću Marjana naći ćete mir od gradske vreve, i moći uživati u pogledu na Split i njegovu morsku i kopnenu okolicu, sve do najudaljenijih otoka.

Marjan je isto tako i dom najposjećenijem splitskom muzeju, Galeriji Ivana Meštrovića i njegovom Kaštilcu, s neprocjenjivom zbirkom radova najpoznatijeg hrvatskog kipara.
Vraćajući se s Marjana prema gradu, posjetite i splitske muzeje, poput Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika i Arheološkog muzeja, koji čuvaju blago starih vremena. Vrijedni obilaska su i Muzej grada SplitaEtnografski muzej, Galerija umjetnina s jednom od najvećih zbirki hrvatske i međunarodne umjetnosti u zemlji, Pomorski muzej na tvrđavi Gripe, Kuća slave splitskog sporta u kojoj se čuva sjećanje na brojne sportaše koji su svojim uspjesima Split učinili hrvatskom sportskom metropolom. Moguće je obići stadion Poljud, na kojem igra najpopularniji hrvatski nogometni klub Hajduk osnovan 1911., ponosan na svoje trofeje i najstariju navijačku skupinu u Europi, Torcidu.

Nemojte zaboraviti ni brojne crkve, kao iznimne spomenike sakralne arhitekture, od spomenute katedrale Svetog Dujma, preko samostana Svetog Ante na Poljudu, srednjovjekovne Svete Trojice, minijaturnog Svetog Martina u sjevernom zidu Dioklecijanove palače, Svetog Franu uz Rivu, sinagogu iz 16. Stoljeća.

Trodnevni boravak pružit će vam priliku i da uživate u brojnim restoranima, čiji su specijaliteti posljednjih godina Split učinili jednom od najvažnijih hrvatskih gastro-destinacija. Tu su i brojna događanja, od klupskih koncerata i partyja, preko glazbenih, filmskih i kazališnih festivala, pa do predstava u Hrvatskom narodnom kazalištu, a program je dostupan na stranicama Turističke zajednice.

Grad Split

Punih 17 stoljeća traje priča o Splitu, još otkako je rimski car Dioklecijan odlučio baš na tom poluotoku blizu velikog rimskog grada Salone izgraditi palaču u kojoj bi u miru proveo posljednje godine svoga života. U tih 1700 godina Palača je polako postajala i postala grad, koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine.

Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita na spisku su svjetske baštine UNESCO - a još od 1979., i to ne samo zbog izvanredne očuvanosti same Palače, nego bar jednako zbog toga što Palača i njezin grad (ili grad i njegova Palača, kako vam drago) i dalje žive punim životom. U toj strukturi vidljivi su i još uvijek živi svi povijesni slojevi od starog Rima, preko srednjeg vijeka do danas. Šetnjom kroz drevni grad moguće je putovati kroz vrijeme, promatrati vrhunske primjere antičke arhitekture poput Peristila, srednjovjekovne romaničke crkvice i gotičke palače, renesansne portale plemićkih kuća, barokne fasade, sve do moderne arhitekture izvanredno uklopljene u bogatu baštinu.

Takva slojevitost odražava se i u svakodnevnom životu Splita. Lokalni stanovnici sjede u istim kafićima, restoranima i kupuju u istim trgovinama s turistima, dajući im dojam da su dolaskom u Split postali sastavnim dijelom grada i njegovog ritma. Tržnica i ribarnica u centru su života svake splitske obitelji, kao što se cijeli društveni život grada od 200 tisuća stanovnika ogleda na njegovoj Rivi, gdje će svaki gost koji drži do sebe popiti kavu sjedeći do bučnih, temperamentnih Splićana.

Split je mnogo više od veličanstvene arhitektonske kulise. Grad je to u kojem je moguće uživati u vrhunskoj gastronomiji i vinima, naći brojna kulturna događanja poput filmskih i kazališnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata, grad koji nudi zabavu od brojnih klubova i barova preko uličnih događanja do festivala poput Ultra Europe kojeg svake godine posjeti i do 100 tisuća mladih iz stotinjak zemalja svijeta. Split sa svojim desecima osvajača olimpijskih i drugih medalja ima i sportsku tradiciju kao malo koji drugi grad njegove veličine na svijetu.

Kad vam dosadi gradska vreva, tu je Marjan, brdo simbol nad gradom, sa svojom šumom, stazama za trčanje, planinarenjem i biciklizmom, rekreacijskim terenima, ali i drevnim crkvicama u kojima su stari Splićani tražili duhovni mir. Tu su i plaže, za grad veličine Splita neobično brojne i čistog mora, od slavnih pješčanih Bačvica do kamenih osamljenih oaza oko cijelog Marjana.

Nakon svega, čudi li vas što Splićani svoj grad najviše vole opisivati riječima "Nema Splita do Splita"?

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.